Şimdi Ara

Elektrik Sorularım(Palme kitabından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şunlara bir el atın.Aslında basit sorular ama ben yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arpad1 -- 7 Kasım 2011; 11:27:11 >

• hepsine bakmadım ama anlatması zor olacak bunları sekil çizmek lazım neyse 9. sorunda dik olan R direnci kısa devre olur öyle bi kural vardı adı yıldız kuralıydı sanırım kirchoff kurallarına bi bak orada olması lazım sonrası devre basitleşiyor 1/2 yi bulursun
    2. sorunuda çözdüm harflendirme yaparsan K ucunun yanındaki diktörtgen seklin kısa devre oldugunu görürsün sonrası kolay zaten umarım anlatabilmişimdir..
  • Hani sorular?
  • 2. sırayı gözüme kestirdim. şimdi 2. satır 1. soru: 3+1+6=10 dan anakol akımının 10 olduğunu görüyoruz. hemen en sola dönüyoruz. 10 bi tarafa 2 bi tarafa 3 gidicek şekilde ayrılmış. demekki en alttan 5 gidiyor. bu 5 k nın olduğu ayrımı geçince 6 olmuş demekki k nın ordan gelen bi 1 var. cevap 1

2.sıra soru 2 : gelen i 3 tane direncin lduğu yerden 1/4 geçicek ve 1 tane direncin olduğu yerden 3/4 geçicek şekilde ayrılıyo. v2 burda 1/4ir göstercek. v1 de zaten ir oranı 4

3. soru: reostayı sapa çekerse direnç artar. v/r den r arttığından i azalır. ampermetrede okunan değer azalır. voltmetreyide şöyle düşünelim ilk başta tam ortadaydı ve pilimizde 60 volttu. ortadayken 30 30 ayrılırdı ama sağdaki direnç reostayı çekince 2r oldu voltmetreye bağlı olan r idi. 2r ye 40 volt r ye 20 volt düştü. voltmetredeki değer de azaldı.

5. soru k kapalıyken 5 amperse sadece 8 de geçiyo 8.5 ten pil 40 volt. açılınca 12ler birbirine paralel 6 onlara seri. 6+6= 12 ilerledik 12+8=20 40/20=2.

• aha bu da 4. önce açılan devreye bak sonra mavi kırmızılara bak sağ tarafı oku sonra morları takip et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Tout Le Monde -- 7 Kasım 2011; 21:45:19 >

• çok sağolun arkadaşlar ben hep kısa devreleri atlamışım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik lys kitap önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.