Şimdi Ara

Elektrik prizine 3 yol priz ile 2 tane laptop bağlarsak cihazlara zararı olurmu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CxCxCx

quote:

Orijinalden alıntı: Freut Mich

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiçbirşey olmaz Şu anda 6'lı prizden pc, monitör, televizyon, ses sistemi, yazıcı calıstırıyorum. Uzatma kablosu iletken kesiti büyük ise sorun yok.

uzatma kablosu değil direk prize 3 lü bağlıyorum hocam.

Hiç farketmez hocam. Gönül Rahatlığıyla kullanabilirsin. Kıbrıs'ta olman İngiliz Standartı tarzı priz ya da fiş olması da önemli değil. 220V / 50Hz gördüğün her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. 110V /60 Hz dersen iş değişir ama

yok hocam 220 v ondan eminim denicem birazdan. heralde olumsuz birşey olursa şartel atar en kötü ihtimal

Taktıgın alet patlar + şartel atar.

Kullandığın cihazların Gücünü (watt'ını) toplayıp Şebeke gerilimine (220V ya da 110V) bölersen sistemin çektiği akımı bulursun. O dala bağlı cihazların ŞALTER'i ilgili Akım Şiddetini (Amper'i) kaldıracak seviyede ise problem olmaz

bir laptop çekse çekse kaç amper çeker ki zaten yanlışmıyım. şarzda olup olmaması çekim gücünü etkilermi acaba?

Kısaca Hiçbirşey olmaz hocam. Rahat rahat kullan takma kafana. Elektrik Elektronik Mühendisiyim. 13 yaşımdan 17 yaşıma kadar inşaatlarda kablo çektim tesisat döşedim.

• bişey olmaz.
    50 amper çekiyorum zaman zaman ısınıyor ama yanmıyor meret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 22 Şubat 2012; 1:01:27 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiçbirşey olmaz Şu anda 6'lı prizden pc, monitör, televizyon, ses sistemi, yazıcı calıstırıyorum. Uzatma kablosu iletken kesiti büyük ise sorun yok.

Hiç farketmez hocam. Gönül Rahatlığıyla kullanabilirsin. Kıbrıs'ta olman İngiliz Standartı tarzı priz ya da fiş olması da önemli değil. 220V / 50Hz gördüğün her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. 110V /60 Hz dersen iş değişir ama

yok hocam 220 v ondan eminim denicem birazdan. heralde olumsuz birşey olursa şartel atar en kötü ihtimal

Kullandığın cihazların Gücünü (watt'ını) toplayıp Şebeke gerilimine (220V ya da 110V) bölersen sistemin çektiği akımı bulursun. O dala bağlı cihazların ŞALTER'i ilgili Akım Şiddetini (Amper'i) kaldıracak seviyede ise problem olmaz

Pc kasasının arkasında Voltaj değiştirme düğmesini 110V 'a çevir bakalım ne oluyo?

Yav Demogoji yapma adam. Ben ne diyorum sen ne diyorsun.

Sen adama gönül rahatlığıyla fişe takabilirsin tarzı bir şey demişsin. Ben de yapmaması gerektiği için öyle bir cevap verdim. Demogoji yaptığım da yok

• sağolun arkadaşlar... şimdi taktım herşey düzgün çalışıyor şuan. normalde dikkat etmem bu tür konulara ama dell laptop biraz narin gibi. ilk aldığım zaman dönüştürücü prizde bir sorun varmış bilgisayara dokunduğum an elektrik çarpıyordu 2 gün elektrik çarpa çarpa açtım bilgisayarı jeton sonradan düştü. sonra bi ara harddisk ses sistemi bağladım birde laptop dıt dıt dıt ötmeye başladı güç uyarısı verdi. halbu ki acer laptopta var onu direk takıyon çatır çatır çalışıyor etkilenmeden (5. senesi) neyse tekrardan teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pc kasasının arkasında Voltaj değiştirme düğmesini 110V 'a çevir bakalım ne oluyo?

Ben bunu pc çalışırken denemiştim. Pc patladı şalter attı.

• quote:

Sen adama gönül rahatlığıyla fişe takabilirsin tarzı bir şey demişsin. Ben de yapmaması gerektiği için öyle bir cevap verdim. Demogoji yaptığım da yok

Söylediklerimden tek bir nokta yanlış varsa sıkıntını anlat teknik bir şekilde tartışalım. Ama bana "Pc arkası Psu'yu 110'a cevir bakalım ne olur" gibi cümlelerle gelirsen kusura bakma ama seni ciddiye bile almam. Uzatmaya gerek yok ilgili arkadasla biz anlastık denemiş dediğimiz gibi sorun çıkmamış. Uzatmaya gerek yok
  • İlk priz girişine bi üçlü çoğaltıcı takılı.3'üne de 3'lü kablolu uzatmalar takılı.Uzatmanın birine monitör+kasa+5-1 ses sistemi, 2.uzatmaya lcd monitör+ses sistemi ve uydu takılı , 3. girişe ise ev telefonu+modem ve laptob'un kablosu takılı.Her fiş takışımda çok pis kıvılcımlar çıkıyor ancak sorun yok hat sağlam prizler kaliteli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

İlk priz girişine bi üçlü çoğaltıcı takılı.3'üne de 3'lü kablolu uzatmalar takılı.Uzatmanın birine monitör+kasa+5-1 ses sistemi, 2.uzatmaya lcd monitör+ses sistemi ve uydu takılı , 3. girişe ise ev telefonu+modem ve laptob'un kablosu takılı.Her fiş takışımda çok pis kıvılcımlar çıkıyor ancak sorun yok hat sağlam prizler kaliteli..

hocam şimdi araştırdımda cihazları çalışır vaziyettemi takıyorsunuz prize. mesela laptop için konuşayım önce adaptörü takıyoruz ondan sonra laptopa takıyoruz. aman hocam dikkat edin.
  • bizde 5li bağlı tek prize. iki bilgisayar, bir ses sistemi, bir elektrikli ayak ısıtıcısı, bir led şerit, bir de modem. Hiçbir zararı olmadı şimdiye kadar herhangi cihazımıza
  • Bende odamdaki tek prizle uzatmalarla 19' geniş ekran lcd monitor, kasa, hoparlör, harici hard disk, yazıcı, laptop, modem, müzik seti, 37 ekran tüplü tv, uydu ve 3 tane cep telefonu şarj etmek hepsini aynı anda kullansam bile bir şey olmuyor hatta bazen elektrik süpürgesini bile takıyorum.
  • valla bende gelmiş 2 laptop taksam ne olur acaba diye dert yanıyorum helal olsun valla sizlere. kablonuz yetse elekrik direğinden bütün evede dağıtırsınız heralde siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eroon

yurtta kalıyorum. 3 priz var. 3 ranza var. prizin birine 3 lü uzatma. o uzatmayada 6 lı takıyoruz. 3 lünün 2 boş yerine arkadaş telefon şarj aletini ve laptopu takıyor. 6 lıya ben telefon mp3 laptop takıyorum. alt ranzamda kalan arkadaş telefon ışık laptop bağlıyor ama birisi saç kurutma makinası veya ketıl taksa şartel atıyo. elektrik voltajlarıyla oynamış adiler

Bir avatara baktım bir yorumu okudum Helal olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freut Mich -- 22 Şubat 2012; 1:33:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eroon

quote:

Orijinalden alıntı: GktgyS

Biz yurtta kullanıyoruz bi prizden uzatmayla 2 laptop 2 de şr aleti sıkıntı yok. Kablosu kalın ve priz de ağır. Yan odada da 3lü uzatma kullanıyolar fişi takarken alev çıkıyo Kısacası kablon prizin vs materiyal sağlamsa hiç sorun olmaz. Millet 2000 vatlık saç kurutma makinesi 3000 watlık elektrik süpürgesi takıyo prize

Ekleme: ben başlığa cevap yazdım mesajı okumadan

yurtta kalıyorum. 3 priz var. 3 ranza var. prizin birine 3 lü uzatma. o uzatmayada 6 lı takıyoruz. 3 lünün 2 boş yerine arkadaş telefon şarj aletini ve laptopu takıyor. 6 lıya ben telefon mp3 laptop takıyorum. alt ranzamda kalan arkadaş telefon ışık laptop bağlıyor ama birisi saç kurutma makinası veya ketıl taksa şartel atıyo. elektrik voltajlarıyla oynamış adiler

aa dimi kettle da vardı bak ben onu unuttum:D varya bi kettle su kaynatıp içine de 3-4 tane sallama lipton atıyoruz çok güzel oluyo suylada hemen temizleniyo bütün gece içiyoruz yapmadıysanız deneyin sizde

• Hee o zman başka biz iki kişi kalıyoruz oda da oyüzden rahatız biraz. Gecen de odamızı kendimiz temizleyelim dedik temizlikçiden süpürgeyi istedik. kullanmayı biliyomusunuz falan dedi evet dedik aldık meğer su filtreli falanmış azına kadar doldurduk suyla makinayı kovası vardı çıkıp takıllıyo sonra fişe taktık arkadaşım tuşuna basarr basmaz makina kendini kendi suyunda boğdu UUUĞĞĞĞĞRRRRRRĞĞĞĞŞŞŞŞŞŞFIŞŞŞŞŞŞŞ diye ses geldi bi baktık her yere su fışlatmış çamur gibi filtresi falan da mahvolmuştu onu da uzatmaya bağlamıştık laptoplar bağlıyken bişey olmamıştı gece gece neden anlattıysam

• bana ketıl demeyin 5 paket hazır çorbamızı mahvetti. sonra okuduk anladık ki soğuk suyla yapılırmış bu meret
  • gerçekten mi biz knorun hep kaynak suya atıyoruz kremalı mantar falan
  • biz karıştırmamıza rağmen hep topak topak oldu. şimdi öğrendim ama anamın tarhanasını tencereye koyup pişiriyorum
  • quote:

quote:

İlk priz girişine bi üçlü çoğaltıcı takılı.3'üne de 3'lü kablolu uzatmalar takılı.Uzatmanın birine monitör+kasa+5-1 ses sistemi, 2.uzatmaya lcd monitör+ses sistemi ve uydu takılı , 3. girişe ise ev telefonu+modem ve laptob'un kablosu takılı.Her fiş takışımda çok pis kıvılcımlar çıkıyor ancak sorun yok hat sağlam prizler kaliteli..

hocam şimdi araştırdımda cihazları çalışır vaziyettemi takıyorsunuz prize. mesela laptop için konuşayım önce adaptörü takıyoruz ondan sonra laptopa takıyoruz. aman hocam dikkat edin.

hocam adaptör sürekli bağlı laptobun pili bozuk yani direk fişi takıyorum prize ateş çıksada hiçbirşey olmadı bugüne kadar ha şöyle birşey var mesela masaüstünü kullanmadığım zaman uzatma kablosundaki düğmeye basıyorum o kablodaki tüm elektriği kesiyor.aynı şey tv sistemi içinde geçerli.gün geliyor herşey full çalışıyor + bulaşık,çamaşır makinesi,fön makinesi,doğalgaz,dolap,fırın hepsi aynı anda çalıştığı oldu ama sorun yok hocam.umarım bugünden sonrada olmaz..

• quote:

quote:

quote:

hocam adaptör sürekli bağlı laptobun pili bozuk yani direk fişi takıyorum prize ateş çıksada hiçbirşey olmadı bugüne kadar ha şöyle birşey var mesela masaüstünü kullanmadığım zaman uzatma kablosundaki düğmeye basıyorum o kablodaki tüm elektriği kesiyor.aynı şey tv sistemi içinde geçerli.gün geliyor herşey full çalışıyor + bulaşık,çamaşır makinesi,fön makinesi,doğalgaz,dolap,fırın hepsi aynı anda çalıştığı oldu ama sorun yok hocam.umarım bugünden sonrada olmaz..

inşallah. allah ağız tadıyla oturtmak nasip etsin. (nasıl dua ettim bence bilmiyorum)

• quote:

quote:

quote:

quote:

inşallah. allah ağız tadıyla oturtmak nasip etsin. (nasıl dua ettim bence bilmiyorum)

arada sırada lambalar patlıyor acaba ondan olabilirmi ki

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.