Şimdi Ara

Elektrik hattından internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda hiçbir ev sistemi bütün oda prizlerini ayı sigorta üstünden bağlamıyor.
    Buna henüz yapılan evler de dahil. Çünkü esas olan mahallerdir. Islak hacim, salon, mutfak vs gibi.

Bu konuda eğer yanlışım varsa bilgi verebilir misiniz?

Evde herşey yerli yerinde ama saygıyla andığım elektrikçi ethernet kablolarını çekmeyi unutmuş!!!!

kablosuz bağlantı mevcut ancak istediğim ağ paylaşım hızına ulaşamıyorum.

Çünkü media player bir yerde, nas bi yerde, pc bi yerde ve hepsi de aralarında perde duvarlar olan farklı noktalarda, yada bir dolabın içinde wirelessın çok düşük olduğu yerlerde.

Superonline fiber internet kullanıyorum. modemim de pirelli

Bu konuda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim..

• Selam ;

HomePlug cihazlar ile aynı faz üzerinden internet dağılımı yapılabilir ancak belirttiğinize göre faz'lar ayrı olduğu için sizin kullanımınıza uygun değil. Kendi sistemimde de ( Nas, Client1, Client2, Client3, GamePC ) Router ile > Oyun & sinema odası arasında cat6 kablo kullanarak gigabit switch üzerinden veri transferi sağlıyorum. Bu şekilde NAS cihazı ile aynı switch üzerinden veri akışı sağlanan cihazlar arasında HD,Bluray gibi filmleri network üzerinden izleyebilmekteyim. (1Gigabit) Biraz kablo karmaşası gibi görülebilir ancak en verimli yol bu şekilde WİFİ üzerinden veri kaybı ve ulaşılabilir hız oranı düşük olacağı için önermemekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 4 Nisan 2012; 20:03:38 >
  • yeni gelen bir cihaz var. en güzeli kendi videosundan izle:http://www.youtube.com/watch?v=q3LSmDvQ-H8 güzel anlatmışlar.
    hız için en mantıklısı elektrik hattı üzerinden taşımak. wifi artık iyice çöp oldu, her tarafta bir sürü wifi var, hız çok kötü. bu cihazlar 500mbit destekliyormuş ama gerçeği 300mbit diyor. normal 100mbit ethernetin 3 katı bu açıdan bakarsan. hiç wifi la çekti çekmedi diye uğraşmaya gerek yok.
    bu cihazları dawww.hepsibukutuda.com sitesinde bulabilirsin.

• yalnız şuna dikkat edelim. sigortaların farklı olması fazların farklı olduğu anlamına gelmez.
    birçok elektrikçi r fazına prizleri t fazına ışıkları gibi aynı fazı kullanarak farklı sigortalar
    üzerinden odaları bölüyor.
    bu tarz bir sistemde sigorta farklıda olsa prizlerdeki faz aynı olacağı için homeplug çalışır.
    en güzeli elektrikden biraz anlayan birisine dağıtım kutusunu göstermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

yalnız şuna dikkat edelim. sigortaların farklı olması fazların farklı olduğu anlamına gelmez.
    birçok elektrikçi r fazına prizleri t fazına ışıkları gibi aynı fazı kullanarak farklı sigortalar
    üzerinden odaları bölüyor.
    bu tarz bir sistemde sigorta farklıda olsa prizlerdeki faz aynı olacağı için homeplug çalışır.
    en güzeli elektrikden biraz anlayan birisine dağıtım kutusunu göstermek.

Sizin dediğinizle aynı mı bilemiyorum ancak şu linkteki pdfe göre aynı sigortaya bağlı ürünlerde homeplugların çalıştığından bahsediliyor :

POWERLINE - SIGORTA

Elektrik hattından internet paylaşımı

http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/lanwan-basics/31585-smallnetbuilders-powerline-faq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 27 Nisan 2012; 14:51:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.