Şimdi Ara

Elektrik faturasındaki tüketiciye iade edilmesine karar verilen 5 bedel (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
22
Favori
18.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güzel konu haber veren arkadaşa çok teşekkürler!!!
  • eski faturalar devletin e fatura sisteminde vardır herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT de büro servisinde çalışan bir memurum. Geçen hafta bizim merkeze bununla ilgili yazı geldi. 2011 den itibaren Merkeze ait elektrik faturalarındaki 1. k k bedeli 2. dağıtım 3. psh bedellerinin ne kadar olduğunun tespit edilerek gönderilmesi ile ilgili.. tabloyu yaptık. ortalama aylık elektrik gideri 1000-1500 tl arası merkezin..
    2 yıllık bu bedellerin toplamı ise 3500 - 4000 tl arası bir değer çıktı..
    Evime ise bugün elektrik faturası geldi yeni.. toplam 96,90 tl .. bunun 10,12 tl si dağıtım bedeli.. 0,42 tl si sayaç okuma bedeli..
    Karar çıktığı halde hala nasıl bu bedelleri bize ödetme cüretinde bulunuyorlar..
    Ayrıca bu nasıl bir adalettir ki bu bedellerin haksız yere alındığı mahkeme kararı ile sabitken , tüketicilerin bunları geri alması için neden illa ki tüketici hakem heyetine başvurarak mahkemelerle uğraşması gerekiyor ..
    bu işlerle uğraşacak vakti zamanı sabrı durumu aklı tecrübesi vs olmayan insanların suçu nedir biri bana açıklasın

• burdaki tüketici hakem heyetini aradım öyle birşey yok dedi
  • Kaçak kullanım bedeli ve diğer bedellerle ilgili illa fatura gerekmeyebilir. elektrik birim fiyatına göre sayaçtaki rakkamın toplamıyla kanıtlayabilirsiniz. Sayaç kanıt niteliğindedir. Bilir kişi bu durumu hesaplaması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İplenmeyen Adam

burdaki tüketici hakem heyetini aradım öyle birşey yok dedi

iplememiş olmasınlar seni dostum
  • Hortlatalım, bir gelişme var mı?
  • Şuraya bak bir tarafta soyulan milyonlar bir tarafta soyan bir kaç şerefsiz ve bu tezgah hala aynen devam ediyor. Şimdi soruyorum bu devlet kimin devleti? Kime hizmet ediyor?
  • bununla ilgili bilgileri olanlar bi yazsalar ya sonuç alan var mı
  • Başvurup bir sonuç elde eden varsa bende denerim.
  • Az önce televizyonda haber kanalında bu haber yayınlandı.Neredeyse 1 yıl önce konusu açılmış.Bu fatura itirazlarından eski bedelleri alma umudum pek yok ama başvurumuz bundan sonra alınmaması için yeterli mi acaba?bu hafta bu işin üzerine düşeceğim.
  • Eve gidince bakim. Mesajım otlansin suracikta . Geçen ay 200 küsür lira fatura odettiler

• Devam ediyorsa %15-20 fatura başına geri alacağız demek. Ancak karar çıktığı halde 1 seneden uzun süredir alınması da ilginç. Resmen soyguna göz yumuluyor.

• link ler ölmüş
  • konudaki herkes de basvuracam vs demis buradaki insanlar bile basvurmuyorsa normal vatandas hiç basvurmaz.
  • Başvuran,sonuç elde eden arkadaşlar varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

link ler ölmüş

Aynı site üzerinden dosyalara ulaşabilirsiniz :

http://www.karacelebi.av.tr/elektrik-davasi.php

İşin ilginç yanı bendeki hiçbir elektrik faturasında bu kalemler yok
  • Bu kalemleri toplu şekilde okuma bedeli yada bir bedelin altına eklediler yanbi hala alaınmakta bu bedeler sadece elektrik faturasında belirtilmiyor gizili kazığa devam
  • kesskkin kullanıcısına yanıt
    Hakem heyetine verilecek dilekçe örneğini tekrar yayınlarmısınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.