Şimdi Ara

Elektrik faturanız ortalama ne kadar geliyor..ve kullanımda kısıntı yapıyormuyuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
4
Favori
59.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YaYa

Esimle evde 2kisiyiz ikimizde calisiyoruz buna ragmen yine 61 lira fatura geldi bu ay

Aynı şekilde 3 kişiyiz 40 Tl geldi
  • dün bizim apartman yapılalı 10 yıl olmuş yani sayaçların bakım zamanı gelmiş çedaş apartmandaki herkese bir belge dağıttı işte saatin bakımın yapılması gerekiyormuş bu işlem 60,80tl miş,eğer bakım yaptırmak istemeyip de yeni bir dijital saatle değiştirmek istersek ve saati biz alıp bağlantısını da çedaş yaparsa tahmini 54,70 tl miş, bi de 3.seçenek varmış bunda da kendisi anlaştığı bir markanın saatini takacakmış bu da 43 tl miş.
    biz saati değiştirecez yalnız saati biz mi alalım yoksa çedaş kendi mi alsın bana kendi takacakları saatte bi alicengiz oyunu olabilir gibi geliyor çünkü daha ucuz oluyor o yüzden biz kendimiz alalım diyoruz ama bi de burdakilerin ne düşündüğünü merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.
    Not: 3 zamanlı tarifeye de geçmeyi düşünmüyoruz çünkü bizim elektriği en yoğun kullandığımız zaman elektriğin fiyatının en yüksek olduğu zamana denk geliyor.

• Arkadaşım sizin bina eski olduğuna göre muhtemelen monofaze sayaç lazımdır bunların fiyatlarıda 30 tl civarı
    http://www.cihanmarket.com/main/makel_monofaze_dijital_elektrik_sayaci-pmu59.html
    http://www.elektrikmarket.com.tr/Makel-Monofaze-Dijital-Elektrik-Sayaci_2885.html#0

• quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Arkadaşım sizin bina eski olduğuna göre muhtemelen monofaze sayaç lazımdır bunların fiyatlarıda 30 tl civarı
    http://www.cihanmarket.com/main/makel_monofaze_dijital_elektrik_sayaci-pmu59.html
    http://www.elektrikmarket.com.tr/Makel-Monofaze-Dijital-Elektrik-Sayaci_2885.html#0

öneri için teşekkür ederim peki monofaze olup olmadığını nasıl anlarım ?

• Şu anki sayaçların elektrik bağlantısının olduğu kısım şeffaf bir plastikten olması lazım sayaç bağlantısında toplamda 4 kablo varsa monofazedir (faz giriş-faz çıkış, nötr giriş, nötr çıkış)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Şu anki sayaçların elektrik bağlantısının olduğu kısım şeffaf bir plastikten olması lazım sayaç bağlantısında toplamda 4 kablo varsa monofazedir (faz giriş-faz çıkış, nötr giriş, nötr çıkış)

baktım da 3mavi kablo 3 de kırmızı kablo var mono faze değilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taa Daa

quote:

Orijinalden alıntı: TekBozok

Bu forumda Elektrik faturasından şikayeti olan bütün arkadaşlara bir tavsiye.
    Sayacımı geçen yıl evimizi aldığımızda değiştirmiştim. Dijital Luna Sayaç aldım. Ancak son bir yıldır eski kullanım alışkanlığına göre çok geldiğini gördüm ve nihayet geçen hafta sorunu keşfettim.
    Dijital sayaçlar 3 zamanlı çalıştığı için, biz her gece 10'dan sonra çamaşır, bulaşık vs. makinelerini çalıştırıyorduk. Meğer sayacımızın saati 1 saat erkenmiş ve biz indirimli diye her gün 1 saat en yüksek tarifeden elektrik kullanmışız.
    Burada suçlu olan tabiatıyla Elektrik Dağıtım Şirketi, ilk bağlantıda saati güncellemesi gerekirdi ama bunu ya kasten, ya da ihmalle unutmuş.

Bu sebeple önce Elektrik Sayaç Üreticisi olan Luna Sayaç'ı aradım. Hiç tahmin etmediğim ve beklemediğim şekilde bir müşteri hizmetleri örneği sergilediler. Bir eleman gönderip, saati açmadan kablosuz bir teknoloji ile zamanı güncellediler.
    Kendilerine buradan binlerce kez teşekkür ederim, bu örnek davranışları ve tüketicilerini korudukları için.

Dijital Sayaç Kullananlar, Hemen Saatlerinizi Kontrol Edin. Yanlışlık varsa, Elektrik Dağıtım Şirketinize veya sayaç üreticinize başvurun. Özelleştirildikten sonra milleti her numarayla soymayı adet edinen kurumlarla mücadele edelim.

Aynı şeklide ben de sayacımı değiştirip Luna sayaç bağladım ve faturalarım abartı geliyor, bu sayaç saati bu t1 t2 bilmem nesinin olduğu yerde mi yazıyor ?

Sayacını dikkatlice incelersen, orada saati göreceksin, doğru olup olmadığını kontrol edebilirsin.

• yaz-kış ortalama 150tl.

-en yoğun kullanılan aletler:
    12btu klima-demirdöküm a sınıfı
    elektrikli şofben sanayi tipi
    bilgisayar
    su ısıtıcı
    tost makinesi
    fön
    buzdolabı-tek kapaklı a sınıfı indesit küçük dolaplardan

-evde fırın-mikrodalga ve başka klima yok, tv pek izlemem, haftada 1 belki.
    -ampüllerin hepsi tasarruflu
    -aletlerin hepsi a sınıfı veya az elektrik yakan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Mart 2012; 10:07:48 >
  • Ortalama 80-90tl geliyor arada 100tl geçtiği oluyor.

2tüplü 1 adet lcd tv
    2000w 65lt termosifon
    Çaycı
    Tost makinası
    1adet masaüstü 1adet laptoop pc
    Bulaşık makinası,çamaşır makinası,çift kapılı buzdolabı
    Saç kurutma makinası.
    v.s.
  • Ben elektrik faturamı son 2 ayda 60 küsür liraya düşürdüm. Önceleri 2 kişi, 3+1 ama 1 odası kullanılmayan, sadece cumartesi tek kişi, pazar 2 kişi gündüz olunan evde 120 liradan az gelmezdi.

Evde en çok elektrik çeken şey her akşam yaklaşık 5 saat çalışan 750W'lık 2 bilgisayar. Odaların hepsinde tasarruflu ampül var. Çamaşır makinesi haftada 2, bulaşık makinesi haftada 1 çalışıyor misafir gelmezse. Kombiyi gündüzleri evde yokken hep kapalı tuttuk (Biliyorum daha çok yüklendiği söyleniyor ama bir de bunu deneyelim dedik) Günde 12 saat çalıştı kombimiz. Televizyon, uydu, mikrodalga, kattle, fırın vs. hep fişteydi, onları çektim kullanmadığım zamanlarda.

Son iki ay 67 lira ve 61 lira geldi elektrik. Bu sefer normal diyorum artık zira ikimiz de çalıştığımız için fırın kullanmak kolay geliyor yemek için. Bir de bilgisayarlardan sonra en çok kattle ve mikserlerim çalışıyor evde.

Yine de kombiyi tamamen kapatınca daha az geleceğini düşünüyorum. 50 TL'ye indirsem mükemmel olur. alnız sırf dikkat etmekle yarı yarıya fatura düştüğünü görmek de enteresan geldi bize.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• dusty sence bnm tv aylık ne kadar elektrik faturası yakar bana :))) bilgin var mı ?
  • Bunu kullanımda göreceğiz hocam ama neticede LED olduğu için eski nesillerden biraz daha insaflı enerji tüketimi konusunda. Eski fatura Vs. Yeni fatura yapınca göreceğiz senin durumu.
  • Hallettim,çok teşekkür ederim..
  • Dün hesapladım, 4 ayda toplam 700 liralık elektrik faturası ödemişiz
  • Arkadaşlar zaman zaman burada bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Dün 24.2 ile 23.3 arası tarihli BEDAŞ Faturam geldi..Aylık tüketimim 277 KW Bir sürü rakamlar dolu sayfa sonu öde dedikleri rakam 82,90 Lira..Tekli tarifedeyim. Bütün hırsızların payı ve kazıklar toplamı fiyatım KW olarak 31 kuruş hesapladım....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Mart 2012; 0:44:56 >
  • bugün fatura geldi bir aylık ve 96,00TL gittikçe artıyor bizim fatura;ama bu ay önceki aylardaki kullanım şekline ek olarak günde iki öğün saç şekillendirici çalışt bi de bu ay bulaşık makinesi sadece 2 kez çalıştı buna bağlı olarak su ısıtıcısı da fazla kullanıldı.
  • Bu ay daha da düşürdüm faturayı. Tam 52 TL geldi, bu ay zaten kombiyi de kapattım. 45 liraya çekersem faturayı o şekilde devam edeceğim. Benim evimde de saç düzleştirici, maşa muhakkak günde 1, saç kurutma makinesi 2 kez çalışır. Onlardan tasarruf yapma yoluna hiç gitmedim henüz.
  • maaşallah ewde herşey aktif :)))
  • 5 kişilik bir aileyiz ve her zaman 150-200 arası geliyor :(
  • Geçen ay 75 lira gelmişti, bu ay 85 geldi. Geçen haftalarda annem perdeleri yıkadı ütüledi, halılar makine ile yıkandı daha doğrusu ben yıkadım :)) fırın da epey çalıştı ondan bu ay yüksek geldi. Zamlarla birlikte önümüzdeki ay nasıl gelecek bakalım...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.