Şimdi Ara

Elektrik faturalarında devlet desteğine yeni düzenleme: Sınır artık 4 bin kWh! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
4
Favori
6.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben bu faturalardan birşey anlamıyorum klimasız evin elektriği 500-600 gelir normal olarak klimayı gündüz kullansan genede geçersin o limiti ha tasarruf edicem diye kendini zorlarsan az daha düşer oda yaşam kalitesini düşürür ben yanlış yönetilen ekonomi yüzünden yazın sıcağa kışında soğuğa maruz kalamam kim batırdıysa o tasarruf etsin ( yeni yapılmış ultra yalıtımlı korunaklı bi evin varsa bi ihtimal oda ülkenin yüzde kaçı o şekilde )

• Kamuda tasarruf yine çok yanlış yerlerden yapılıyor. Milletvekili emekliliğinden ya da siyasi partilere hazine yardımından tasarruf yaparlarsa öleceklerini sanıyorlar herhalde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

iyi yaptirmissin ama ben paraya kiyip oda icinde oda yaltirmayi dusunuyorum ciddi ciddi. evin bir odasinda studio kalitesinde ses yalitimi istiyorum ama firma basarili olabilecek mi, bosa para harcamayalim mevzusu var tam sessizlik istiyorum hani sessizligin sesi vardir bilirsin mutlaka, hic ses yokken, kulaklarin uguldar, fon fon eder.. ben 16 yasindayken, moruklarin oldugu bir apartmanda yasiyordum, ustelik apartman tenha bir sokaktaydi iste gece sessizligin sesi vardi, karanlik ve sessiz bir ortamda, 1950:lerden kalma antiks koltugumda oturmaliyim, terapi koltugu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Kasım 2025; 21:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu haberlerden sonra korkudan gırdım baktım tüketimlerime Allahtan yırtıyoruz. sadece temmuzda cok tükettim elek. sebebide bilmeden sıcaklarda 21 22 lerde cok kullandım klima hem salonda hem y.odasında full acıktı gündüz işte olduğumuzdan kullanmadık ama hafta sonuda full acıktı. Sonra 25 lere cekince sleep moduyla beraber agustosta düştü fatura sonradan uyandık. 12lik klimalar.

2024'de 3.131 imiş toplam tüketimim şuan 2.712 tüketimim yıl sonuna kadar iki ayda kullansak kurtardık. 2026'da ındırımden yararlanıyoruz sanırım. Zaten yazın sıkıntı kliması olanlar için makul derecelerde tutulduğu vakit her turlu cok kalabalık aile degilse ve ısıtmada elek. degilse aşılmayabilir.

Işık takıntım var evde kapatırım. antrede ufak ışık açık bide tv. ama eşim ama full çamaşır ve kurutmayı cok kullanır hergün ama Allahtan iki kişiyiz. Elek. araç aklımızda vardı 2026'da evden muhabbeti şarj ederiz vs derken bu haberler cıkınca oda bitti. kalabalık ailelerin ve elek. ısınanların Allah yardımcısı olsun.

Elektrik faturalarında devlet desteğine yeni düzenleme: Sınır artık 4 bin kWh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 4 Kasım 2025; 22:28:54 >

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

nu rakamları çoğu kişi anlamaz.

şöyle açıklamalısın

- Açıklanan enflasyon %850 artmış

- Akaryakıt fiyatı %770 artmış

- Döviz kuru %800 artmıi

- İmei kayıt ücreti %7300 artmış vs gibi.

Villa konusunda haklısınız ama onun da kolayı var, bir meskene elektrik bağlatırken tipine bakılır adam lüks bir daire veya villada oturuyorsa sübvansiyonsuz abone yapılır.

Sayacı örneğin A sınıfı abone der, ona göre yazar. Sen herkese bu sınırlamayı getirdiğin zaman 1+1, 2+1de elektrikle ısınan, elektrikli arabası olmayan düşük gelirli adamı mağdur etmiş olursun.

Villaya, Etiler'deki lüks daireye özel abonelik yapılmalı. ABD ve Avrupa'da elektrik biraz daha pahalı olabilir ama gelirleri bizim kaç katımız. Ülkemiz ekonomiyi düzeltemiyor, vatandaşına

batı ülkeleri gibi yüksek gelir vaadedemiyor, o zaman elektriği ucuza sunarak insanların gelirine uydurmak zorunda. Asgari ücreti 22.000tl olarak belirlerken bunları hesaba katmaları gerekir.

Derse ki bu tip şeylerin maliyeti tüm dünyada aynı, düşüremeyiz e o zaman gelirlerimiz de dünya ile aynı olmalı.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.