Şimdi Ara

Elektrik elektronikte Tobbmu yoksa Hacettepe mi? [Anket Eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Elektrik elektronikte Tobbmu yoksa Hacettepe mi? [Anket Eklendi]

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2023)
Giriş
    MF4de 13k oldum tobb yüzde 50 ee ve hacettepe ee tutacak gibi gözüküyor. Sizce hangisinin eğitimi daha iyidir, imkanları, lab kullanma sıklığı, proje imkanları, teorikten ziyade pratik eğitimleri hangisi daha çok uygular?
    Hangisinin hocaları daha iyidir, hangisinde hocalar daha egoisttir?
    Sizce hangisini seçmeliyim arada kaldım bu arada parasal olarak çok da sıkışık değiliz, ailem karşılayabilir tobbun ücretini çok sıkıntı çıkmaz ama yinede para vermemek de bir seçenek sizce hangisi? Tobbun geleceği var ve imkanları bana daha iyi geliyor gibi ve özel üniversite olmasından dolayı hocaları felan da çok ilgileniyor. Ayrıca kolay felan da değilmiş sınıf ortalamasına göre değil de kendi standartına göre anlatıyormuş hocalar, geçen gün gezmeye gittiğimde ee hocasıyla konuştum gayet iyi davrandı ve hiç de egoist değil gibi duruyordu biraz sohbet ettik. Yarın da hacettepeyi gezmeyi düşünüyorum sizin görüşleriniz nelerdir?

Edit: Arkadaşlar hoca kalitesi olarak tobb daha önde duruyor. Tobbda hocaların hepsi yurtdışında eğitim almış kişiler ve odtü bilkent mezunları.
    Hacettepede ise birkaç odtü mezunu var, bilkent hiç yok ve hacettepe mezunları da var. Yurtdışı deneyimli hocalar da az.
    Ek olarak web sitesinden resimlere felan baktığımızda binalar masalar ekipmanlar eskimiş duruyor, tobbda herşey çok yeni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prototp -- 3 Temmuz 2015; 13:07:41 >

Elektrik Elektronik Mühendisliği

• Rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: burak617

Tobbda bilgisayar okuyorum sorabilirsin istedigini

Hocam sizce elektrik elektronik için hangisi iyidir hacettepemi tobbmu?
    Yani yukarıda yazdığım bunu sormak istiyorum. Benim durumda olsaydınız hangisini seçerdiniz. Tobb yüzde 50 burslu olacak bu arada eğer girersem.

• Up, anket eklenmiştir hayırlı olsun

• Yorumlarınızı bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar lütfen yorumlarınızı belirtin

• quote:

Orijinalden alıntı: Prototp

quote:

Orijinalden alıntı: burak617

Tobbda bilgisayar okuyorum sorabilirsin istedigini

Hocam sizce elektrik elektronik için hangisi iyidir hacettepemi tobbmu?
    Yani yukarıda yazdığım bunu sormak istiyorum. Benim durumda olsaydınız hangisini seçerdiniz. Tobb yüzde 50 burslu olacak bu arada eğer girersem.

öncelikle şunu söylemek isterim tobb 2000 den sonra kurulan üniversiteler arasında gelişim konusunda 1.dir . hacettepe köklü bir üniversite oldugunu hepimiz biliyoruz. Tobb un hoca kadrosu ile hacettepe ninkini karsılastırmanı onerırım . Bizim okuldaki hocaların yüzde 95 i yurtdışında eğitim almış hocalar.Ayrıca iş tecrübesi olarak yurtdışında, türkiyede aselsanda çalışan hocalarımız da var. Lab imkanlarına değinecek olursak bizim okulun Teknoloji merkezi açıldı daha geçen hafta ödev teslimi için gittim hayran kaldım . Şuan birinci sınıfım bu arada o yüzden daha acemi sayılırım. Bir de Tobb un en önemli avantajindan bahsedeyim : ORTAK EĞİTİM. Okulun 3 dönem olmasındaki en büyük neden. 2-3-4. sınıflarda bir dönem okulun anlaşmalı oldugu sırketlerde calısmaya gıdıyorsunuz. Bu şirketler yabana atılacak şirketler değil ben kendı bölümüm için soyleyeyım mesela ankarada havelsan aselsan istanbulda siemens casper lol ün yapımcısı riotgames felan var ve asıl cezbedici olan da yurtdısı imkanı ortak eğitim konusunda. Mesela daha yeni apple california ile anlaşılmış senede 1 kişi yolluyorlar. University of bologna ve university of ireland felan da var . ayrıca 2.yabancı dil zorlunlulugun var bu da çok hoş bir ayrıntı. Kötü yanları tabiiki var okul onlara değinecek olursam okulda kampus hayatı bir odtü bilkent hacettepe ile kıyaslanamaz, çok kucuk 4-5 binadan oluşuyor. Ancak yeri kızılay a 15 bahcelıye 7 8 dk diyebilirim. Cumartesi de ders oluyor ve 3 dönem oldugu ıcın mesela suan benım okulum fınaller dahıl olmak uzerre agustos 12 gıbı bıtecek. Suan aklıma geldı okulun yurdu avrupanın en ıyı 5 yurdu arasında diye geçiyor . Başka merak ettiğiniz bir nokta olursa yanıtlarım. Ben olsam Tobb secerdım

• @burak617
    hocam teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyorum gibi, verdiğim paraya değecek bir üniversite gibi duruyor avantajları çok. Birde size spor imkanlarını sormak istiyorum, spor salonunu ted ankara kolejliler yürütüyor ya ücretlendirmesi nasıl oluyor kendi öğrencilerine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prototp -- 1 Temmuz 2015; 15:36:14 >

• Hocam belli saatlerde bize ucretsiz havuz fitness felan ve yani o saat araligi da baya esnek diye biliyorum kullanmadim henuz ama kullanmayi dusunuyorum o saat araliklari disindaki ucretlendirmeleri bilmiyorum ne yazik ki

• Benim 10k sıralamam var daha önce konusunu açmıştım, hacettepe ee mi odtü inşaat mı diye. Eğer ee ye gideceksem kesinlikle hacettepeyi seçerdim. Aselsan çalışanlarının oranına bakarsan odtüden sonra en fazla hacettepe var.

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

Benim 10k sıralamam var daha önce konusunu açmıştım, hacettepe ee mi odtü inşaat mı diye. Eğer ee ye gideceksem kesinlikle hacettepeyi seçerdim. Aselsan çalışanlarının oranına bakarsan odtüden sonra en fazla hacettepe var.

Hocam peki tobb niye iyi değil belirli bir sebebiniz varmı çünkü oldukça fazla tobb a gitmeyi istiyordum, açıklarsanız sevinirim.

• Hocam bende senle ayni durumdayim dün tobb u da hacettepe yi de gezdim zaten tobb un tanitim etkinligi vardi yukardaki arkadasin dediklerini aynen anlattilar ama yuzde 50 burslu oldugu icin 10bin okul 5bin yurt parasi tutuyor yemek falan haric e bizde memur cocuguyuz o yuzden hacettepeyi tercih edicem durumumuz olsa dusunmem tobb a giderim

edit: tobb un anlasmali oldugu sirketler ciddi sirketler duyunca mest oldum zaten tai turkcell vs vs saydilar ayrica lablarina bayildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarih Yazacak Adam -- 3 Temmuz 2015; 13:16:27 >

quote:

Benim 10k sıralamam var daha önce konusunu açmıştım, hacettepe ee mi odtü inşaat mı diye. Eğer ee ye gideceksem kesinlikle hacettepeyi seçerdim. Aselsan çalışanlarının oranına bakarsan odtüden sonra en fazla hacettepe var.

Hocam peki tobb niye iyi değil belirli bir sebebiniz varmı çünkü oldukça fazla tobb a gitmeyi istiyordum, açıklarsanız sevinirim.

Hocam tobb iyi değil demedim elbetteki iyi orası da, benim demek istediğim hacettepe iyi olmasaydı tobb yazman mantıklı olurdu ama bence paralı okumadan da iyi bir bölümde okumuş olabilirsin bu benim şahsi görüşüm. Ama içinde kalacaksa ya tobbu. Kampüs yok ama söyleyim.

• quote:

quote:

quote:

Hocam tobb iyi değil demedim elbetteki iyi orası da, benim demek istediğim hacettepe iyi olmasaydı tobb yazman mantıklı olurdu ama bence paralı okumadan da iyi bir bölümde okumuş olabilirsin bu benim şahsi görüşüm. Ama içinde kalacaksa ya tobbu. Kampüs yok ama söyleyim.

Hocam anladım demek istediğinizi.
    Peki sizce parasal olarak bakmayınca tobb ve hacettepe olarak verilen eğitime ve üniversite bitince bize katacaklarına bakınca hangisi avantajlıdır?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam anladım demek istediğinizi.
    Peki sizce parasal olarak bakmayınca tobb ve hacettepe olarak verilen eğitime ve üniversite bitince bize katacaklarına bakınca hangisi avantajlıdır?

Tobbun kendi şirketi var staj konusunda biraz daha avantajlı gibi, tobb mezunu iyi bir dereceye sahipse özelde sektörde rahat çalışır diye düşünüyorum ama savunma sanayi, ar-ge düşünüyorsan hacettepe daha ayrıcalıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarih Yazacak Adam

Hocam bende senle ayni durumdayim dün tobb u da hacettepe yi de gezdim zaten tobb un tanitim etkinligi vardi yukardaki arkadasin dediklerini aynen anlattilar ama yuzde 50 burslu oldugu icin 10bin okul 5bin yurt parasi tutuyor yemek falan haric e bizde memur cocuguyuz o yuzden hacettepeyi tercih edicem durumumuz olsa dusunmem tobb a giderim

edit: tobb un anlasmali oldugu sirketler ciddi sirketler duyunca mest oldum zaten tai turkcell vs vs saydilar ayrica lablarina bayildim

Hocam teşekkürler bende sizin gibi düşünüyorum bu aralar sanırım. Durum olarak karşılayabilir gibi ailem ve ankarada yaşadığımızdan yurt masrafıda olmayacak o sebeple muhtemelen tobbu seçiceğim, tobbun sadece sevmediğim yanı kampüs üniversitesinden ziyade şehir üniversitesi olması, yani ama sonuçta 4 yıl sonra burada bize ne kattığına bakacağız o yönden düşününce kampüsü olmaması pek sorun değil gibi, tekrardan teşekkürler

• Güncel, düşüncelerinizi bekliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.