Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliği / ODTÜ / YURTDIŞI / (BİTTİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güzel bir sıralama geldi(446). Dün odtü tanıtım günleri kapsamında odtüdeydim. Ortam, kampüs ve odtü ee lab imkanları cidden muhteşem. Bilkentte olmayan olanaklar olduğunu gördüm(büyük elektrik labi). Endüstri ile ciddi bir bağlantı var. Etrafınızda çok fazla başarılı insan olması da bir avantaj. Haftaya da bilkenti gezeceğim.

1- Öncelikle amacım yurtdışına gitmek ve hayatımı orada devam ettirmek, odtüte de bilkentte de imkanların çok iyi olduğu söyleniyor ve pek farkı olmadığı. Bu konuda yorumlarınız nedir?

2- elektrik ve bilgisayar bölümleri arasındayım. İkisinde de mutlu olacağımı hissediyorum(Daha önceden programlama ile uğraştım ve matematik olimpiyatcisiyim). Odtü de gördüğüm kadarıyla bilgisayardan yurtdışına gitmek daha kolay(ee ye kıyasla)(bir işe başlama) ve 2. Sınıfın sonunda bir işte çalışmaya başladığını(istersen) söylediler. Elektrikte(4. Sınıfta) yapılabilir dediler. İkisi de çok güzel bölümler ancak kararsızım. Bilkent bilgisayar konusunda bilginiz var mıdır? Bilgisayar okuyup yurtdışına giden, ee okuyup yurtdışına giden, gidiş hikayeleri, yolları?
    3- Bilkentin yurt ve harçlık imkanları cezb edici ama bakıldığında çok büyük paralar değil, odtüde bize tanıtımi yaptıran asistan hanım odtü 3.3 GPA yaklaşık bilkent 3.6 GPA dır demişti. Yurtdışına giderkende GPA in oldukça önemli olduğunu biliyorum. Not alma, ders zorluğu konusundaki yorumlarınız nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hikmet548

Güzel bir sıralama geldi(446). Dün odtü tanıtım günleri kapsamında odtüdeydim. Ortam, kampüs ve odtü ee lab imkanları cidden muhteşem. Bilkentte olmayan olanaklar olduğunu gördüm(büyük elektrik labi). Endüstri ile ciddi bir bağlantı var. Etrafınızda çok fazla başarılı insan olması da bir avantaj. Haftaya da bilkenti gezeceğim.

1- Öncelikle amacım yurtdışına gitmek ve hayatımı orada devam ettirmek, odtüte de bilkentte de imkanların çok iyi olduğu söyleniyor ve pek farkı olmadığı. Bu konuda yorumlarınız nedir?

2- elektrik ve bilgisayar bölümleri arasındayım. İkisinde de mutlu olacağımı hissediyorum(Daha önceden programlama ile uğraştım ve matematik olimpiyatcisiyim). Odtü de gördüğüm kadarıyla bilgisayardan yurtdışına gitmek daha kolay(ee ye kıyasla)(bir işe başlama) ve 2. Sınıfın sonunda bir işte çalışmaya başladığını(istersen) söylediler. Elektrikte(4. Sınıfta) yapılabilir dediler. İkisi de çok güzel bölümler ancak kararsızım. Bilkent bilgisayar konusunda bilginiz var mıdır? Bilgisayar okuyup yurtdışına giden, ee okuyup yurtdışına giden, gidiş hikayeleri, yolları?
    3- Bilkentin yurt ve harçlık imkanları cezb edici ama bakıldığında çok büyük paralar değil, odtüde bize tanıtımi yaptıran asistan hanım odtü 3.3 GPA yaklaşık bilkent 3.6 GPA dır demişti. Yurtdışına giderkende GPA in oldukça önemli olduğunu biliyorum. Not alma, ders zorluğu konusundaki yorumlarınız nelerdir?

Yurt dışına gitme olayını anlatmıştım yukarıda, evet GPA önemlidir ama bilkentte 4.00 ile mezun olan da 2.00 ile mezun olan da aynı şekilde bizde de 4.00 ve 2.00 ile mezun olan da var.GPA'nız tamamen sizle alakalı.

Bilkent'ten de odtü'den de yurt dışına oldukça büyük beyin göçü var, iki okul da yanıltmaz.

Sabaha kadar kodla uğraşmak, debug yapmak bana çok sinir bozucu geldiği için hiç bilgisayar düşünmedim.
    EE'de de hem bilkent hem de odtü'de oldukça çok rekabet var.Birinci sınıfta EE bölümünden 10 tane 4.00 çıkıyorsa bilgisayar bölümünden 1 tane falan çıkar.EE'ci elemanlar çok hırslı oluyor böyle okullarda.Bilgisayarcılar daha chill modunda takılıyolar.
    ODTÜ'nün müfredatı Bilkent'ten daha ağır, çalışan adam öğrenip çıkar.Bilkent'in de sanırım(emin değilim) ödev yükü daha fazla.
    EE bilgisayar ÇAP yapan manyaklar bile var.
    3-5 kuruş para için tercih yapma derim ben, ilerde kazanırsın zaten.Kendine uygun olanı seç, Bilkent'e git bir gör ondan sonra karar verirsin bence.

@Kartal_Kastamonu yurt dışına yüksek lisansa gidip orda yaşayıp hatta vatandaşlık almak için gerekirse doktora,evlilik vb.
    @kelleros yıldız teknik o kadar üst düzey bir okul değil ve elektrik bölümü de çok tatmin etmeyebilir.

• Hocam selamlar. ODTÜ EE yazacağım,ama nelerle karsilasacagim,akademik senelerde beni bekleyen durumlar,okulda bilmem gereken seyler hakkinda bilgiye ihtiyacim var. Cok arastiramadim bu zamana kadar

Orijinalden alıntı: kartal1500

Hocam selamlar. ODTÜ EE yazacağım,ama nelerle karsilasacagim,akademik senelerde beni bekleyen durumlar,okulda bilmem gereken seyler hakkinda bilgiye ihtiyacim var. Cok arastiramadim bu zamana kadar

ortamı falan yazdım konu içinde.

akademik olarak ilk sene havuz dersler, genelde curve'e basıp geçeceğin yüksek ortalama yapmaya çalıştığın bir ene olacak.
    kesinlikle robot topluluğu, ieee'nin bir kolu ya da en kötü makine inovasyon topluluğu gibi akademik topluluklara katıl.
    ilk sene ya noluyo havasında geçti bende hazırlık okumadığım için ama 3.8 ortalamayla bitirmiştim.

ikinci sene ortamdaki rekabeti görüp daha da bilendim, lodos topluluğuna girdim çünkü yurt dışı için bi şeyler yapmam gerkeiyordu.
    curcuit theory labı zorladı ikinci senenin ilk dönemi ayrıca ekonomi yan dalına başladım, günlerim derste ve kütüphanede gecelerim ise yurdun çalışma salonunda geçti.
    ingilizce,diff'i tokatladım curcuit theory de beni tokatladı ama anadalımda 3.5 yapabildim.
    ikinci döneminde ise daha bi zorladı dersler probability dediğin olasılık dersi, curcuit theory'nin ikincisi ve onun labı , electromagnetic theory (bu girdi bana), semiconductors (en sevdiğim dersti) ve microeconomi II derslerini aldım.yine 3.5 civarı yaptım ama bu dönem en çok çalıştığım dönemlerdn biriydi.

2. sınıf bittiğinde staja başladım, aynı yaz biyomedikal mühendisliği ile ilgili bakınmaya başladım kesin kararımı verdim.
    bence siz 2. sınıfa geçerken artık ne yapmalıyım diye düşünün.

üçüncü sınıfa ne kadar en zoru deseler de ikinci sınıfın ikinci döneminden daha hafif geçti.analog falan var en popüler ders olarak işte, çalışınca yapılıyor.
    ikinci dönem de digital var o da abanılırsa yapılıyor.makroekonomi I ve II dersini aldım, ekonomi artık son gün çalıştığım bi şey oldu.
    biyomedikal hocalarıyla gittim konuştum işte hocam böyle böyle seneye bunu seçicem napalım ne edelim falan.
    Sinyal dersinde çılgın attım, toplam 15 haftalık ders oluyor ben 12. haftada falan her şeyi yalayıp yutmuştum.

şimdi stajımı bekliyorum haftaya başlıyor.

özet olarak böyle bi akademik 3 sene geçirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 20 Temmuz 2016; 16:11:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.