Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliği / ODTÜ / YURTDIŞI / (BİTTİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: electrum

Genel olarak Türkiyedeki üniversiteler için soruyorum . Çevrenden yurtdışına iyi üniversitelere yüksek lisansa giden yada gidebilecek kişi oranı ne kadar ? Çıkanlar var görüyorum ama oranı merak ediyorum.

hiç bilemem oranı malesef, maddi durum ailevi sebepler gibi bir sürü parametre var.
    ama 2. sınıfta "ben yurtdışına çıkacağım" diyen herkes çıkar, zor bir şey değil.
  • Kaliforniya Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Zorluğu konusunda şüphelerim vardı teşekkürler :) @Kaliforniya Yolcusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

Merhaba arkadaşlar, geçmiş olsun.
    Seneler önce ben de burda sınav sonucumu öğrenmiştim.Şimdi size yardımcı olmak istiyorum.
    Başlıktaki konularla ilgili saygı çerçevesinde sorularınızı alabilir ve cevaplayabilirim.

Ankara nasıl, Türkiye nasıl gibi genel sorular yerine daha özele indirgeyerek sorarsanız sevinirim.

Odtü makine mi boğaziçi makine mi yoksa koç makine mi bu arada odtü makinede kız erkek durumu nasıl komple erkek mi ve odtğ de sosyal yaşam nasıl ve hiç ingilizce bilmeyen biri odtü hazırlıkta öğrenebilir mi. Son olarak koç müh. Birinin yazdığı metinde odtüde proje fazla yapamıyomuşsun diye yazıyodu doğru mudur şimdiden teşekür ederim

• Odtüye yatay geçiş yapmak için geçmek istediğiniz bölümün puanı sizin puanınızdan en fazla 40 puan fazla olabilir. Odtü bilgisayar 500 taban puanla kaparsa ve siz 459 alırsanız geçemezsiniz. Bu odtü için geçerli her okul farklı kriter koyabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: culcu11

quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

Merhaba arkadaşlar, geçmiş olsun.
    Seneler önce ben de burda sınav sonucumu öğrenmiştim.Şimdi size yardımcı olmak istiyorum.
    Başlıktaki konularla ilgili saygı çerçevesinde sorularınızı alabilir ve cevaplayabilirim.

Ankara nasıl, Türkiye nasıl gibi genel sorular yerine daha özele indirgeyerek sorarsanız sevinirim.

Odtü makine mi boğaziçi makine mi yoksa koç makine mi bu arada odtü makinede kız erkek durumu nasıl komple erkek mi ve odtğ de sosyal yaşam nasıl ve hiç ingilizce bilmeyen biri odtü hazırlıkta öğrenebilir mi. Son olarak koç müh. Birinin yazdığı metinde odtüde proje fazla yapamıyomuşsun diye yazıyodu doğru mudur şimdiden teşekür ederim

yök atlastan bakabilirsin kız erkek durumuna.
    ingilizce kişiye bağlı, öğrenmek istemeyen öğrenemez öğrenmek isteyenin hazırlığa ihtiyacı bile yoktur.ben hazırlık okumadım.

koç bilkent sabancı'dakiler oldukça sallar devlet okullarına.
    ben de o kadar para versem veya tercihimden emin olmasam , okul hakkında şüphelerim olsa(okul kendini enternasyonal olarak hala kanıtlayamamış olsa) diğer okullara sallar dururdum açıkçası.

hangi okulu seçmeliyim tartışmasına pek giremicem malesef, kapsamlı bilgim yok.

odtü'de daha az proje var demek de çok büyük yandan yemişlik açıkçası.şöyle diyebilirdi, odtüde kontenjan daha fazla olduğu için ve burssuz giren insan olmadığı için koç'ta parlamak daha kolaydır vb.odtüde fazla proje yapamıyormuşsun demek neden yanlış? çünkü zaten türkiyede mühendislerin %98i lisans eğitiminde herhangi bir projeye dahil olmuyor da ondan.eğer istersen hasan kalyoncu üniversitesinde de bir şeyler yapabilirsin.

buyur, koç üiversitesi makine akademik kadrosu.https://eng.ku.edu.tr/akademik/makine-muhendisligi/akademik-kadro/
    hepsi lisans eğitimini itüde odtüde boğaziçinde almış.(çoğu odtü)

buyur bu da odtü.http://www1.me.metu.edu.tr/main/tr/people/ bunlar da hep lisans eğitimini itü odtü boğaziçinde almış. (sayı farkına dikkat çekeyim).

oturup birinin burda okul faşizmi yapması oldukça saçma, müfredatı ve ortamı uygun olanı seç.

• Bu arada arkadaşlar hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama, amerikadaki bir nebze dandik olarak nitelendirilen okul DNA'ya 200 MB'lık data yükledi Microsoft işbirliğiyle.
    Hala boğaziçi odtü koç itü sabancı bilkent tartışması yapmak ve yapıldığını izlemek benim midemi bulandırıyor.türkiyede üniversite eğitimi oldukça leş, bu saydığım okulların azıcık eli yüzü düzgün de olsa yine de hiçbiri bi amerika seviyesinde hiç değil belki avrupa seviyesinde.
    alın lisans eğitimini istediğiniz birinden, yüksek lisansınıza bakın.
    eğer yüksek lisans yaparsanız size hangi üniversiteden mezunsun sorusu sorulduğunda lisansı değil yüksek lisansı söyleyeceksiniz zaten.
    kendinize "uygun" olanı seçin, puanı yüksek olanı veya popüler olanı değil.

benden bu kadar sorular için teşekkürler umarım açıklamışımdır biraz.
  • Yurtları nasıl? Özel Yurtları ile devlet Yurtları arasındaki fark ne ODTÜ 'deki?

Son olarak dil eğitimi nasıl?

• Teşekkürler.. bu kriterler her okulun sitesinde yazıyor mu acaba ?

• Bölümler arası yatay geçiş imkanlarından bahsedebilir misiniz?Şartlar nedir?Makine mühendisliği gelmeyecek muhtemelen.Havacılığa girmeyi düşünüyorum.Bölüm zaten ilk 2 sene makine ile aynı gibi.Ordan da belki makineye yatay geçiş yapmayı düşünürüm.
  • Ben odtüyü arayıp öğrendim sitede yazmıyodu

• peki çok teşekkür ederim
  • Hocam yurtdışı için metalurji müh Hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alakasiz ama odtu jeoloji nasildir?yatay gecis icin mi geliyo herkes

• quote:

Orijinalden alıntı: MüyendisAdayı

Bölümler arası yatay geçiş imkanlarından bahsedebilir misiniz?Şartlar nedir?Makine mühendisliği gelmeyecek muhtemelen.Havacılığa girmeyi düşünüyorum.Bölüm zaten ilk 2 sene makine ile aynı gibi.Ordan da belki makineye yatay geçiş yapmayı düşünürüm.

ortalaman yüksekse ve kontenjan sıkıntısı olmayacaksa geçersin.
    ama aeeye bu kafada gelen çok kişi var işte herkes ilk sene kasarım sonra makinaya geçerim abi ya odtü neymiş be 4.0 garanti falan filan diye gezer dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerlico

Hocam yurtdışı için metalurji müh Hakkında ne düşünüyorsunuz ?

malzeme mühendisi çoğu kişinin es geçtiği ama oldukça iyi bir bölüm.
    elektrik makine vs. okurken de malzeme dersleri alıyoruz.
    o bölümde de direkt genel malzeme dersi alıyorsun.
    yurtdışında da evet iyi ve önü açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonymontana92

Hocam alakasiz ama odtu jeoloji nasildir?yatay gecis icin mi geliyo herkes

jeoloji hakkında bildiğim tek şey Celal Şengör..
  • ODTÜ Tanıtım günleri ODTÜ'de başlamıştır arkadaşlar, hepiniz davetlisiniz.
  • 100. yıl evleri detected lol
  • Yıldız teknik elektrik geliyor
    Yazıyımmı

• Mezuniyetten sonra ne düşünüyorsun hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.