Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik mühendisliği hakkında bilgi verir misiniz??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
42.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hadi ya ama her güzel şey için bişeylere katlanmak gerek be
  • Elektrik - elektronik çok zor bi meslek dalıdır.Mahalle elektrikçisi gibi 2 kabloyu bağlayıp ışık yakıpta para kazanabilirsin , plc öğrenip kendi işini kurarak iyide para kazanabilirsin.Lisede elektrik sıkıcıdır okulda bişeyler öğrendim sanırsın ama pratiğe gelince stajda onları hatırlamassın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gereksiznick -- 2 Ocak 2011; 12:05:25 >
  • Ben 2. sinifta okuyorum. Ogrendigim tek birsey var su anda o da eger bu bolumde okuyorsaniz kendi cabanizla birseyler yapmaniz gerektigi. Okuldaki derslerle yetinirseniz mezun oldugunuzda neredeyse bir hic gibi kaliyorsunuz. Okul dersleri oyle abartilacak gibi degil. Zaten bu bolumu kazandiysaniz dersleri rahatlikla gecersiniz. Bikac ders kalsin zaten kalmazsa sizde problem var :D
    Universiteye girdigim ilk gunlerde kulup odasinda bir cizgi izleyen robot vardi. Hayretle bakardim acaba biz de boyle seyler yapacakmiyiz. Bu bocege benzeyen bacakli seyler ne derdim. O lafimi dedikten 3 ay sonra kendi cizgi izleyen robotumu yaptim pic ile. Yaptiginin calistigini gorunce daha da umutlaniyor insan daha cok calisma sevki geliyor. Su anda kendi devrelerimi gelistiriyorum. Hala da ogrenmeye devam ediyorum. Gecen hafta mesela 240x320 dokunmatik ekranli grafik lcd yaptim. Ayrica su anda kendi ucabilen bir helikopter sistemi tasarliyorum. (quadrotor) Bunlarin hepsi 1.5 senede oldu.

Ulkemizde gordugum kadariyla elektronik alaninda cok fazla acik var. (Hazir is var demiyorum) Bana sorarsan boyle elektronik aletlere falan hevesliysen. Bosver bilgisayar muhedisligini Elektrik Elektronik bolumune gel. Cok daha genis bir bolum. yapabileceklerin sinirsiz.

• Zate nbu bölüme adım attıysan boş durmayacaksın. Dersler yetmiyor ama geçmen gerektiğinide unutmayacaksın. Kendini zorlayacaksın yani. Hevesin yoksa girme tabi. Ama benim hevesim var zevkli geliyor bana yoksa katlanılmaz :) Kendi projelerin olacak kendin öğreneceksin çoğu şeyi. Bu yönden bilgisayar daha kolay.. Bizdede simulasyon var ama onlarınki daha kolay.en azından yazdığın kod çalışıyor olabildiğini hemen kontrol edebiliyorsun.Bizde programıda yazacaksın devrenide yapacaksın. Programı devreye attığında çalışmayadabilir devrende sorun olabilir. Yani bilgisayar bölümünde çözüme/sonuca ulaşman daha çabuk ve kolay. hee bitireyim diyorsan 5 senedede olsa biter yani bitirmek önmli deil
  • çok sağ olun arkadaşlar yorumlar için elektroniğe karşı bir ilgim küçüklüğümden beri var lisede atölye derslerinde iyice merak salmıştım evde boş zamanlarımda devreler falan kurardım ama malum lise prikolojisi öss sınavına çalışmadım gezmeyi tercih ettim neyse 2 yıllık bitti rahat iş bulurum psikolojisi ile mezun oldum fakat nereye gitsem karşıma ya askerlik sorunu yada biz sizi ararız cevabı çıktı en sonunda özel bir şirkette bir iş buldum ama ordaki mühendisleri gördükten sonra resmen boşa okumuşum gibi geldi ve ilk aklıma gelen bölümde o günden sonra elektrik elektronik mühendisliği oldu şuandan itibaren tek hedefim oldu bu akşamdan itibaren çalışmaya başlıyorum ve bu yıl artık bu saatten sonra olması zor biliyorum ama seneye ordayım inşallah :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyak52
    Ben 2. sinifta okuyorum. Ogrendigim tek birsey var su anda o da eger bu bolumde okuyorsaniz kendi cabanizla birseyler yapmaniz gerektigi. Okuldaki derslerle yetinirseniz mezun oldugunuzda neredeyse bir hic gibi kaliyorsunuz. Okul dersleri oyle abartilacak gibi degil. Zaten bu bolumu kazandiysaniz dersleri rahatlikla gecersiniz. Bikac ders kalsin zaten kalmazsa sizde problem var :D
    Universiteye girdigim ilk gunlerde kulup odasinda bir cizgi izleyen robot vardi. Hayretle bakardim acaba biz de boyle seyler yapacakmiyiz. Bu bocege benzeyen bacakli seyler ne derdim. O lafimi dedikten 3 ay sonra kendi cizgi izleyen robotumu yaptim pic ile. Yaptiginin calistigini gorunce daha da umutlaniyor insan daha cok calisma sevki geliyor. Su anda kendi devrelerimi gelistiriyorum. Hala da ogrenmeye devam ediyorum. Gecen hafta mesela 240x320 dokunmatik ekranli grafik lcd yaptim. Ayrica su anda kendi ucabilen bir helikopter sistemi tasarliyorum. (quadrotor) Bunlarin hepsi 1.5 senede oldu.

Ulkemizde gordugum kadariyla elektronik alaninda cok fazla acik var. (Hazir is var demiyorum) Bana sorarsan boyle elektronik aletlere falan hevesliysen. Bosver bilgisayar muhedisligini Elektrik Elektronik bolumune gel. Cok daha genis bir bolum. yapabileceklerin sinirsiz.

tam istedigim bolüm, arkadaslar ben ilk bilgisayar muhendisligi okuyup yapay zeka uzerine calismak istiyordum sonra elektrik-elektronik muh. Ogrenebilir zeka programi oldunu gordum, 2.siniftan itibaren gercekten boyle dallara ayrila biliyormuyuz. Herkes zor demis ama mutlu iseniz sevdiniz isi yapiyorsaniz bence zor gelmez. Bu tur yapay zeka, robot isleri gibi projelerde bilgisayar muh. Okumakmi mantikli elektrik-elektronik muh. Okumakmi kolaylik acisindan sormuyorum kendimi en iyi sekilde gelistirme en iyi projelere girme acisindan soruyorum

• 2.sınıf değil 4.sınıfta ders seçiyoruz biz.ayrıca yapay zeka dersi bilg müh te var e.e mühte yok.robot için bence e.e müh daha iyi.ama bilg mühte okul bitmeden para kazanabiliyorsun :)
  • 2. sınıf, hangi dalda olursa olsun, bir alanda uzmanı olmak için erken. Sen tabi ki ders almasan da, internetten dokümanları araştırırsın, hocandan yardım alırsın, yapay zeka olur robotik olur, kendince çalışmalar yapabilirsin. Bölümde esas uzmanlaşma 3. sınıf sonu 4. sınıf başı gibi olur, seçmeli dersler, bitirme projesi vb. sayesinde.

Yapay zeka dersini genelde bilgisayar bölümleri açar ama EE öğrencileri de seçmeli olarak alabilirler. Robotik alanında uzmanlaşmak istiyorsan EE okuman daha faydalı olur. Bilgisayarcılardan da çıkıyor ama ciddi bir elektronik altyapısı lazım, o konuda zorlanırsın. EE öğrencisi isen seve seve öğreneceksin.

EE okuyacak arkadaşlar 1. sınıfta dersini alırsınız muhtemelen temel düzeyde de, ne yapın edin üst düzeyde C ve C++ dillerini 2. sınıf bitmeden öğrenin. Hem ileriki derslerde, hem bilgisayar bölümü ile ortak alanlarda uzmanlaşma konusunda, hem bitirme projelerinizde (kısmen), hem de iş hayatınıza başlarken çok çok önemli artılar sağlayacaktır.

• ben e.e secersem robot ve yapay zeka alaninda calismak isterim, ulkemizde calisma imkani varmi is bulmada sikinti cekermi, bilkent veya tobb mezunu biri icin dusunun. Bide yapay zeka disinda ogrenebilir zeka bolumu varmi, avrupada bu iki alan ayri diye biliyorum. Bilgisayar muh. ve e.e arasinda cok kaldim halada kararsizim
  • Öğrenebilir Zeka derken hangi alanı kast ediyorsun, İngilizce'si Machine Learning mi? Robotik konusunda endüstride çalışma alanları vardır da, Yapay Zeka alanında hiç zannetmiyorum açıkçası. İki alan da daha ziyade akademik alanlar, endüstride uygulama sahası dar oldukça Türkiye'de. Akademik devam edebilirsen güzel alanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 3 Ocak 2011; 18:22:03 >

Machine Learning ve AI derslerini zaten bilgisayar mühendisliği bölümleri açar. Robotik genelde EE bölümlerinde açılır, oradan anlayabilirsin. Bunlar tabi disiplinler arası bölümler, çok katı ayrım yok EE ve Bilg. şeklinde, EE okuyup ML ya da AI dersi alabilirsin örneğin, çok sorun olmaz. Genelde projelerde her iki bölümün öğrencileri de çalışıyor. Ben Bilg. Müh. mezunuyum, kendi bölümümde Robotik üzerine doktora yapmış hoca vardı ve Robotik dersi açıyordu. Ama robotik'in elektronik altyapısını bilgisayar bölümünden alacağın 1-2 elektrik dersiyle kazanman zor, çaba göstermen lazım.

Bu alanların endüstride uygulama sahası dar, akademisyen olma gibi bir hayalin varsa da çok güzel alanlar, tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

O zaman şöyle söyleyeyim; yapay zeka (artificial intelligence) ve makine öğrenmesi (machine learning) alanlarına odaklanmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği;
    robotik konusuna odaklanmak istiyorsan, EE bölümü senin için daha uygun.

Machine Learning ve AI derslerini zaten bilgisayar mühendisliği bölümleri açar. Robotik genelde EE bölümlerinde açılır, oradan anlayabilirsin. Bunlar tabi disiplinler arası bölümler, çok katı ayrım yok EE ve Bilg. şeklinde, EE okuyup ML ya da AI dersi alabilirsin örneğin, çok sorun olmaz. Genelde projelerde her iki bölümün öğrencileri de çalışıyor. Ben Bilg. Müh. mezunuyum, kendi bölümümde Robotik üzerine doktora yapmış hoca vardı ve Robotik dersi açıyordu. Ama robotik'in elektronik altyapısını bilgisayar bölümünden alacağın 1-2 elektrik dersiyle kazanman zor, çaba göstermen lazım.

Bu alanların endüstride uygulama sahası dar, akademisyen olma gibi bir hayalin varsa da çok güzel alanlar, tavsiye ederim.

akademisyen olma düşüncem var gibi ama cok fazla değil,ama dediğim gibi yapayzeka ve machine learning hayallerimın bölümü, maddi sıkıntı cekmeyim aylık 3bin tl min(başlangıçta 1500tl ile bile başlarım kısacası okuyunca işşiz kalmayım yeter) gelirim olsun yeter, maddi sıkıntı cekmicem ailemin maddi durumu yeterince iyi zaten, ailemde zevkine oku diyiyor, bilkent,koç, tobb üniversitelerinin yüzde elli bilgisayar veya elektrik-elektronik tercih edicem olmadı inşaat düşünüyorum ama ilk hedefim bilkent, oda olucak gibi. bu dediğim alanlarda hangisinde en iyi şekilde geliştirebilirsem onu tercih edicem.

• Dediğim gibi düşündüğün alanlar güzel fakat endüstride uygulama sahası dar. EE oldukça geniş bir bölüm, belli olmaz belki de başka alanlara geçersin Önce bi kazan tabi sonrasına bakarsın

Gerçekten bayağı zor bir bölüm.. Biz soruncada böyle zor falan diyorlardı , ulan diyordum öss den sonra ne kadar zor olabilirki falan :) , ama anladım ki öss hiç te zor değil :D

Tek pişmanlığım , elektrik-elektronik yerine , elektronik , elektronik haberleşme yada itü kontrol mühendisliğine gitmemiş olmamdır. Bence zaten elektronik diye bir şey yok eğer yarı iletken üretimine girmeyecekseniz ki , ülkemizde öyle bir ihtimal pek yok. Kontrol ve otomasyon var , o da yeterince zevkli bir iş zaten. Kullandığımız bilgisayarlar vb. birer otomasyon ürünü sayılabilir temel anlamda düşünüldüğünde , bu sebeple genç arkadaşıma itü kontrol mühendisliğini öneririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26
    Dediğim gibi düşündüğün alanlar güzel fakat endüstride uygulama sahası dar. EE oldukça geniş bir bölüm, belli olmaz belki de başka alanlara geçersin Önce bi kazan tabi sonrasına bakarsın

En kötü ihtimalle paralı gidicem ama yüzde elli kazanırım böyle çalısmaya devam edersem. O yüzden tercih döneminde acele karar vermek istemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.