Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik mühendisliği hakkında bilgi verir misiniz??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
42.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Lise 2 ye gidiyorum...inşallah Elektronik Mühendisi olmayı düşünüyorum..Biraz uçuk olabilir ama ilerde AMD veya nVidia gibi bi yerde çalışmak isterim.
  • Ben gidiyorum bu bölüme. Meslek Lisesindeyim. Haliyle mühendis olma ihtimalim az. Ama ben bölümümü hiç sevmiyorum. Kendi isteğimle de seçmedim zaten. Resmen hayatım karardı. Ne güzel Bilişim varken, sevmediğim bi bölüme geldim. İlk dönem zar zor 3 getirdim notumu ama neye yararki. Pratikte iyi olmadıktan sonra
    * Üstüne Anadolu Teknik kısmındayım. Tüm dersler + Atelye çok zor geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembe7 -- 1 Mart 2009; 15:58:34 >
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_elektronik_m%C3%BChendisli%C4%9Fi
    burada elektrik mühendisleriyle aynı işi alabilirler yazıyor yinede bi fark olurmu em ile eem arasında acil cvp bekliyorum arkadaslar

Ben EMU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Bölümümü isteyerek seçtim, aslında seçmeme neden olan konu küçüklüğümden beri bu tür konuları sevmem ve uğraşmam, mühendis bir ailede yetişmemin yanı sıra, mezun olduktan sonraki "iş olanaklarının çokluğu" oldu. Bu bölümden başarıyla mezun olabilecek arkadaşlar, diğer mesleklere nazaran çok rahat iş bulabilirler... Maaşları ise işe girdikleri şirkete ve deneyimlerine bağlı olarak değişmektedir... Önceden belirtmek isterim, eğer doğuştan gelen bir "üstün zeka veya ileri hafıza" gibi yeteneğiniz yoksa, diğer mühendislikte okuyan arkadaşlarımız gibi sosyal çevreden biraz uzaklaşıp derslerinize ağırlık vermenizi tavsiye ederim, böylelikle vaktinde bitirme olasılığınız yükselebilir veya erken bitirme sanşınız oluşabilir... ki ben bu tür olaylara bizzat şahit oldum... Bölüm en zor mühendislik dalı, özelliklede üniversiteniz ABET ve EUA gibi denklikleri mevcutsa işiniz gerçekten zor diye düşünüyorum...

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinde okuyacaksanız, genelde ilk sene diğer tüm mühendisliklerle birlikte Calculus, Fizik, Kimya vs. gibi ortak dersler alıcaksınız, bu dersleri daha sonra 2,3 ve 4. sınıflara doğru alanlara yönelmeler takip edecektir. Yani daha az ortak ders, ve son yılda açılan Teknik Seçmeli Derslere göre seçeceğiniz branş dersleri... Her üniversiteni genelde verdiği dersler ortak olsada, üniversitesine göre müfredatı değişebilir...

Özetleyecek olursak, eğer bir mühendis gibi düşünme yetiniz varsa, mühendis olun... Kaç senede bitirdiğiniz önemli olmasada, en kısa zamanda bitirmeye çalışın... Yeterki içinizde bir mühendislik aşkı olsun... İlerde sıkıntı çekmeyin, mesleğinizi sevmediğinizden dolayı "manav dükkanı" açıpta heba olan senelerinizi düşünmeyin...

Anlaşılmayan veya eksik bir yer varsa çekinmeden sorabilirsiniz...

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtb -- 24 Ağustos 2009; 3:31:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodywolf06

slm arkadaslar bende eem okuyorum
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_elektronik_m%C3%BChendisli%C4%9Fi
    burada elektrik mühendisleriyle aynı işi alabilirler yazıyor yinede bi fark olurmu em ile eem arasında acil cvp bekliyorum arkadaslar

Yukarıda da açıklandığı üzere elektrik-elektronik okuyan bir öğrenci, ileriki yıllarda seçmeli dersler ile elektrik ya da elektronik üzerine yoğunlaşıyor.Seçtikleri derslere göre işlere giriyorlar

• bende dokuz eylül e-e mühendisline yerleştim konuya devam edelim tecrübeli bilgili arkadaşlardan mezun falan okuyan bilgi almak isterim..
  • lise son öğrencisiyim ve elektrik ve elektronik mühendisli okumak istiyorum bu bölümü okuyan arkadaşlara sorularım var:bir bayan olarak bu bölümü okumam bana ağır gelirmi?sınıf ortamı nasıl çok sıkıntı yaşarmıyım bilgilendiriseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: Nicotinell

çok zor bir bölüm. İş bulma imkanları idare eder. Genel olarak tavsiye etmiyorum. İlgi alanın bilişim ise, direkman bilgisayar/yazılım mühendisliği yazmanı ve Elektronik'le vakit kaybetmemeni tavsiye ederim.

EMO nun her sene bilgilendirme yazıları oluyor.onları takip edersen bu arkadaşa daha çok hak verirsin
  • Ya bırakın allah aşkına tavsiye etmiyorlarmış koskoca elektrik-elektronik mühendisliğini, görende jeoloji müh. yada çevre müh. bölümü sanıcak arkadaşlar biraz fazla atıp tutuyosunuz sanırım.piyasaya ii bakın, şunuda belirtiyim özel sektörde bu bölüm mezunları hem elektrik müh., hem elektronik müh., elktrik-elektronik müh. ve yazılım müh.(kendini yazılım konusunda geliştirmişse tabi) ilanlarına başvurabiliyor.Bi bakın bakalım ne kadar ihtiyaç olduğuna günde bu bölümlerle ilgili kaç ilan verildiğine, ondan sonra doğru yorumları yapacağınıza inanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumy2121 -- 19 Eylül 2010; 13:28:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumy2121

Ya bırakın allah aşkına tavsiye etmiyorlarmış koskoca elektrik-elektronik mühendisliğini, görende jeoloji müh. yada çevre müh. bölümü sanıcak arkadaşlar biraz fazla atıp tutuyosunuz sanırım.piyasaya ii bakın, şunuda belirtiyim özel sektörde bu bölüm mezunları hem elektrik müh., hem elektronik müh., elktrik-elektronik müh. ve yazılım müh.(kendini yazılım konusunda geliştirmişse tabi) ilanlarına başvurabiliyor.Bi bakın bakalım ne kadar ihtiyaç olduğuna günde bu bölümlerle ilgili kaç ilan verildiğine, ondan sonra doğru yorumları yapacağınıza inanıyorum...

bu yazıyı okuyunca aklıma şöyle bir reklam geldi
    benim babam hem doktor hem avukat hem polis hem mühendis.....
    keşke o kdar kolay olsaydı özellikle yazılımı millet internette chat yapmakla karıştırıyor.okulda 2 c+ görünce hepsi yazılım uzmanı oluveriyor.kendini geliştirirsen dediğin okul bitince işi gücü bırakıp kurslara binlerce $ harcayıp bide yıllarca kendini kanıtlamaya çalışcaksın
    tabi ne kadar gelişceğinde şüpheli lütfen millete gaz vermeyelim sonra sap gibi kalırsınız

• Kardeş ben bu yıl mezun oldum. İyiki de okumuşum bu bölümü. Zor dersler yok mu var. Hatta bir süre isyan da edeceksin ama o derslerin hepsi sana düşünmeyi, çözüm üretmeyi öğretiyor, bundan emin olabilirsin.

Gene öss'ye girsem gene hiç düşünmeden tercih ederim gene bu bölümü. Yazılımda da geliştirirsen kendi çoooooooooooooook rahat iş bulursun. Benden söylemesi sana ;)

Ben şu an birkaç yazılımda (SQL, Oracle, Java) kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve eğer başarabilirsem ilk işime 3000-3500 gibi bir ücretle başlayacağım. Kendini hiç geliştmesen, sadece derste öğrendiklerinle mezun olsan bile eğer 1-2 ayda öğrenirim işi diyorsan 1200-1500 civarında maaşa iş bulma imkanın var. Çünkü sen farkında olmadan çok şey öğreniyorsun bu bölümde.

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: mumy2121

Ya bırakın allah aşkına tavsiye etmiyorlarmış koskoca elektrik-elektronik mühendisliğini, görende jeoloji müh. yada çevre müh. bölümü sanıcak arkadaşlar biraz fazla atıp tutuyosunuz sanırım.piyasaya ii bakın, şunuda belirtiyim özel sektörde bu bölüm mezunları hem elektrik müh., hem elektronik müh., elktrik-elektronik müh. ve yazılım müh.(kendini yazılım konusunda geliştirmişse tabi) ilanlarına başvurabiliyor.Bi bakın bakalım ne kadar ihtiyaç olduğuna günde bu bölümlerle ilgili kaç ilan verildiğine, ondan sonra doğru yorumları yapacağınıza inanıyorum...

bu yazıyı okuyunca aklıma şöyle bir reklam geldi
    benim babam hem doktor hem avukat hem polis hem mühendis.....
    keşke o kdar kolay olsaydı özellikle yazılımı millet internette chat yapmakla karıştırıyor.okulda 2 c+ görünce hepsi yazılım uzmanı oluveriyor.kendini geliştirirsen dediğin okul bitince işi gücü bırakıp kurslara binlerce $ harcayıp bide yıllarca kendini kanıtlamaya çalışcaksın
    tabi ne kadar gelişceğinde şüpheli lütfen millete gaz vermeyelim sonra sap gibi kalırsınız

gaz vermekle alakası yok, orda dikkat ettiysen yazılım konusunda kendini geliştirmişse dedim, yazılımın kolaylığı zorluğu hakkında bişey demedim o ayrı bi olay..ayrıca okul bitince değil okula devam edilirkende kursa gidilebilir, imkanı olmayanlarda eğer gerçekten bu işi yapacaklarına inanıyorlarsa istiyorlarsa, oturup çalışıp öğrenebilirler, zor ama imkansız değil..sonuçta bu mesleğin bi alanı...yan gelip yatıp bu bölüm mezunu olmuş kişilerin, düşüncelerini pek umursamayın diyorum...

• Ülkede mühendislerin çalışabileceği alanlar çok sınırlı ve az genelde amele çavuşu olarak görülen mühendislik ne yazıkki ülkemizde çok gerilerde daha başka alanlara yönelin bence tabi bunu test edebilirsiniz mezun olup iş bulunca size yaptırdıkları işi görünce anca anlarsınız ne demek istediğimi

Orijinalden alıntı: muuzoo

quote:

Orjinalden alıntı: Nikola Tesla

@muuzoo hangi üniden mezunsun hocam ? biraz anlatır mısın nasıl geçti üniversite yılların ? neler yapmalıyız ? hangi alanlarda geliştirelim kendimizi ? bilgisayar programları olsun , dil olsun vs vs

Ben Niğde Üniversitesinden mezunum. İlk yıl dediğiniz gibi biraz lisenin devamı kıvamında geçiyor. İkinci yıl biraz daha bölüme özel derslere başlıyorsunuz. Özellikle üçüncü yıl genel olarak en zorlanılan ve muhtemelen dağılınılan sene (5 alttan dersim vardı yaz okulu falan temizleyip 2 alttan ile 4. sınıfa geçmiştim ). Biz arkadaşlarla 1. sınıfta merak edip devre işlerine girmiştik. Patlatmadan, yakmadan olmuyor. Kendi kendimize proteusu ve workbenchi öğrenmiştik. Arkadaşım workbenchte devam etti ben ise proteus ile devam ettim. Bir de yine meraktan (aslında 2. sınıfta dersi veriliyordu) c++ programlama öğrenmeye başladım. İhtiyacım olan ufak tefek programları kendim yazacak kadar öğrendim. Rutin işlerde baya faydası oluyor. 2. sınıfın başlarında mikrodenetleyicileri merak edip ona el attım. C ile program yazılan derleyicileri öğrendim (HI-TECH PICC, CCS C gibi ama tercihim HI-TECH'ten yana oldu). Uygulamalar devreler yaptım. Uygulama yaptıkça, devre yaptıkça el maharetiniz artıyor. 2. senenin sonunda aslında yönelmek istediğim alanı yavaştan belirginleştirmeye başladım. Elektrik alanı biraz uzak gelmeye başladı ve daha çok yazılım ile kontrol edebildiğim fiziksel süreçlerden hoşlandıma karar verip o alana daha fazla yoğunlaştım. Arada yine ORCAD (devre çizim ve benzetim programı) tasarım programını öğrendim. Birde meraktan fortran 77 dilini öğrendim (aslında bir dil öğrendikten sonra mantığı kavradıktan sonra diğerlerine geçiş daha kolay oluyor). Az kalsın unutuyordum mühendislikte okunuyorsa tek kelime "MATLAB" eliniz ayağınız olacak. Son senemde ise yönelmek istediğim alan belliydi. Dijital elektronik, özellikle de gömülü sistem uygulamları. VHDL dilini ve bu dili kullandığım Quartus ve ISE ( fpga'ya özel derleyiciler ) programlarını ve benzetim programı olan MODELSIM'i öğrendim. O alanda uzmanlaşmak için yüksek lisansa başladım. Şu an fpga üzerinde görüntü ve ses işleme üzerine çalışıyorum. Projeye yönelik bir çalışma olduğu için hem maaşımı alıyorum hemde o alanda pratik yapıyorum. Uygulama yapıyorum. Ki burda da çalışmaya başlyaınca görüntü ve sis işleme (genel olarak işaret işleme diyelim) ugulamalrının tam istediğim alan olduğunu gördüm.

Bu benim hikayemdi. Başka bir arkadaşım ise motor kontrolü ve kumandası üzerine geliştirdi ve direk ticari olarak değerlendirilebilecek projeşler geliştirdi ki zannımca pazarlıyordur şu an. Başka bir arkadaşım ise elektrik alanını seçip o alanda çalışıyor. Yani alan çok geniş ve seçim size kalmış. Artık bu mesleğin bulşamadığı bir alan neredeyse yok.

Hikayeniz gerçekten güzel, umut verici. Ben de bu bölümü okuyorum ve 2. sınıfa geçtim. Gerçekten alanı çok büyük bir bölüm ama kendini geliştirmek en önemlisi bu bölümde. Kafamda birkaç sektör var. Henüz şuan erken ama belirginleşmeye başladığında ben de kendimi geliştireceğim. Size meslek hayatınızda başarılar. Darısı bizim başımıza.

• Elektrik-Elektronik müh gibisi varmı ya :) "Ne okuyorsun? --elektrik elektornik mühendisliği :)" Söylenirken çektiğin zorluk bile güzel :) 3.sınıfım bu bölümde her sene dolu dolu geçti hiç pişman değilim tavsiye ederim.

elektrik mühendisleri odasının verileri:

Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO‘nun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.

2008 yılı itibarıyla Bilgisayar Mühendisliği Bölümü‘nden mezun olan sayısı 2 bin 500 sınırına dayanmıştır. Son 10 yılda yıllık bazda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezun sayısı 4‘e katlanmıştır. 1998 yılında 622 olan Bilgisayar Mühendisliği mezun sayısı, 2007 yılında 2 bin 174, 2008 yılında da 2 bin 446‘ya ulaşmıştır (kontrol ve bilgisayar, yazılım dahil). Yine aynı şekilde, bilgisayar mühendisliği dışındaki bilişimle ilgili diğer bölüm mezunlarının sayısında da artış olmuştur. Mezunların neredeyse tamamı iş bulabilmektedir.

Biyomedikal Mühendisliği bölümünden 2008 yılında 53 mühendis mezun olmuştur. Alanları dışında çalışmak zorunda kalmakla birlikte mezun sayısının az olmasına bağlı olarak iş bulma sorunu yaşamadıkları söylenebilir. Biyomedikal Mühendisliği alanında lisans eğitimi veren bölümlerin açılmaya başlamasına paralel olarak, mezunların bir bölümü de akademik alanda çalışmaya yönelmişlerdir.

yazının tamamı:http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 30 Eylül 2010; 18:39:42 >

• ya arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum bu bölüm gerçekten çok mu zor benimde hedefim o bölüm 2 yıllık bilgisayar programcılık bitirdim tekrar sınava girip bu bölümü kazanmak istiyorum ama bazı yorumlar insanı tekrar düşünmeye itiyor içimde ciddi bir korku oluştu okulu kazanıp bitirememeyle ilgili...
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.