Şimdi Ara

Elektrik düğmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle elektronik bölümüne açtığım için özür dilerim başka bir forum bölümü göremedim Uzman tvde elektrik düğmesi nasıl değiştirilir diye video izledim elimdende böğle işler gelir ama ilk defa deniycem tekli düğmeyle çiftli düğme değişimi arasında fark varmıdır? Kablo fazlalığı sonuçta teki tek lamba yakıo diğeri çift ondan sormak istedim?
     Elektrik düğmesi? Elektrik düğmesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: doguserd

Arkadaşlar öncelikle elektronik bölümüne açtığım için özür dilerim başka bir forum bölümü göremedim Uzman tvde elektrik düğmesi nasıl değiştirilir diye video izledim elimdende böğle işler gelir ama ilk defa deniycem tekli düğmeyle çiftli düğme değişimi arasında fark varmıdır? Kablo fazlalığı sonuçta teki tek lamba yakıo diğeri çift ondan sormak istedim?
     Elektrik düğmesi? Elektrik düğmesi?

Kontrol kalemi ile dikkatli bir şekilde hangi ucun faz olduğuna bakın. O anahtarın giriş ucuna bağlanacak diğer ikiside çıkış uçlarıdır. Bunlarda lambalara gidecek. Hatalı bağlarsanız şöyle bir durum olur, birinci lambayı normal şekilde anahtardan yakarsınız ancak sadece ikinciyi yakamazsınız yani birinci yanmadan ikinci yanmaz veya tam tersi. Denedikten sonra bu durum oluşursa bağlantıyı değiştirirsiniz.

Kolay gelsin.

Saygılar....

• Tek anahtarlı tek lamba 2 anahtarlı 2 lamba yakar zaten bağlantı yerlerinde L(artı) N(nötr) yazar ama bu uçlara artı veya eksi kabloyu bağlamak farketmez

2 butonlu anahtarda 1 tane ortak uç var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar herhangi bir durumda tehlike farz etmez yanlış bağlama demi ? Bakalım sökerken yerlerine dikkat edemde uğraşmayalım fazla teşekkürler:)
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar herhangi bir durumda tehlike farz etmez yanlış bağlama demi ? Bakalım sökerken yerlerine dikkat edemde uğraşmayalım fazla teşekkürler:)

Anahtarda yanlış bağlantı yaparsanız bahsettiğim durum oluşur bunun dışında bir şey olmaz. Özel uygulamalar dışında anahtar kasasına(yani anahtarın duvarın içine gömüldüğü yuvaya) nötr hattı çekilmez.

Saygılar..
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar herhangi bir durumda tehlike farz etmez yanlış bağlama demi ? Bakalım sökerken yerlerine dikkat edemde uğraşmayalım fazla teşekkürler:)

Yanlış bağlarsan en kötü anahtarı açtığında sigorta atar
    Bağlama işlemi yaparken kesinlikle elektrikleri kes

• Sigorta en önemlisi zaten teşekkürler değerli yorumlarınız için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima elektrik bağlantısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üzerinde ışık barındıran anahtarlar genelde nötr hattına ihtiyaç duyarlar.
    Özel bir müdehale ile anahtara nötr hattı çekilmedikçe, kabloları ne şekilde baglarsan bagla sigorta atmazsadece lambaların yakış pozisyonu değişecektir

• Arkadaşlar güvenli şekilde montajı yaptım ,Prizide takım olsun diye değiştirdim dikkatimi çeken olay prizde topraklama yok Bu bir sorun teşkil edermi ? Diğer prizleri kontrol etmedim tahminen birinde yoksa diğerlerindede yoktur ama.???
  • quote:

Arkadaşlar güvenli şekilde montajı yaptım ,Prizide takım olsun diye değiştirdim dikkatimi çeken olay prizde topraklama yok Bu bir sorun teşkil edermi ? Diğer prizleri kontrol etmedim tahminen birinde yoksa diğerlerindede yoktur ama.???

Topraklama hattı yoksa kendi başınıza yapabileceğiniz birşey yok. Topraklama hattının amacı metal gövdeli alıcıların gövdeye kaçak yapması durumunda kullanıcının cihazın gövdesine dokunduğunda elektrik akımına kapılmasına engel olmaktır.

Saygılar....

• Teşekkürler
  • Arkadaşlar sizleri bir konu hakkında tekrardan rahatsız ediyorum bugün avize alcaktım çalışan personel avizenin 2faz bir nötr bağlantısı var dedi istersen bir fazı bağlama dedi aynı şekilde çalışır dedi ben bir faz kablosunu bağlamasam 4 lamba gene yanarmı?
  • tam aksine, faz kabloları, lambalara eşit olarak dağıtılmıştır. eğer 4 lambalı bir avize ise, fazlambalarının her biri 2 ampul yakacak şekilde dağıtılmıştır.(5 lamba varsa, 3+2 şeklindedir.

ğer faz nötrü, 2 faz kablosuna bağlarsan, 2'şerlik lamba guruplarını seri bağlamış olursun ki, buda istenilen parlaklığı vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 22 Temmuz 2014; 20:39:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

tam aksine, faz kabloları, lambalara eşit olarak dağıtılmıştır. eğer 4 lambalı bir avize ise, fazlambalarının her biri 2 ampul yakacak şekilde dağıtılmıştır.(5 lamba varsa, 3+2 şeklindedir.

ğer faz nötrü, 2 faz kablosuna bağlarsan, 2'şerlik lamba guruplarını seri bağlamış olursun ki, buda istenilen parlaklığı vermez.

Hocam yeni avizelerin çoğu faz+nötr+toprak şeklinde.

Saygılar....

• Tşkler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.