Şimdi Ara

Elektrik arızası anakart yanması??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz eski bir sistemim var. Bir süre önce elektrik kesilip gelmişti. Bir daha bilgisayarı açamadım. Sorun güç kaynağında sanıyordum. Güç kaynağı ve kasayı değiştirdim sorun çözülmedi ama en azından artık anakarta güç geliyor. Daha önce hiç led'ler bile yanmıyordu. Sistem şöyle:

    • AMD Phenom II X4 - 3.4GHz
    • Foxconn A7DA-S 3.0 AM3 790GX
    • Kingston 4x4GB DDR3 1333
    • MSI TwinFrozrII - 2GB Radeon 6950
    • High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold (Bunu şimdi satın aldım, sorun burada olmaması lazım)


    Güç kaynağının anahtarını açar açmaz anakart ışıkları yanıyor, CPU fanı dönmeye başlıyor. Açma düğmesine falan basmıyorum. Ekran kartının fanları da dönmeye başlıyor, sanki sistem çalışıyor gibi ama ekranda görüntü yok. Hem onboard hem de ekran kartının HDMI çıkışını denedim. Güç düğmesine basınca hiçbirşey olmuyor, kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor. Tornavida ile kısadevre yapıyorum, basılı tutuyorum fanların dönmesini engelleyemiyorum. CMOS'u resetledim. Ramlerin bir kısmını çıkardım taktım. İşin ilginci ramler olmadan, hatta CPU olmadan güç verdiğimde yine fanlar dönmeye başlıyor. Hiçbir BEEP sesi de gelmiyor.

    Anakart yanmış diyebilir miyiz? Biraz araştırdım, işlemci takılı değilse de BEEP sesi gelmez diyorlar. RAM yokken ötmesi lazım onu biliyorum ama CPU'dan emin değilim. Acaba anakart normal de CPU mu yandı? Şimdi deneyebileceğim kimse yok bu parçaları. Eski bilgisayarı ayağa kaldırıp birkaç oyun hala oynayabilirim diyorum. Laptop kullanıyorum şu an, halimi siz düşünün :) Uygun fiyatlı bir anakart alayım mı ne dersiniz? Daha da masraf yapmam onun dışında. Bir de işlemci falan değişecekse hiç bulaşmayım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 20 Ekim 2015; 18:52:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.