Şimdi Ara

ELECTROLUX ENF 4451AOX 4. YILINDA PERT OLDU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Tam 4 yıl önce buradaki tavsiyeleri dinleyerek aldığım ve muadillerinden 1000tl daha pahalı olan electrolux enf 4451aox buzdolabı geçen hafta itibarıyla soğutmamaya başladı. servis geldi kompresör arızası ve değişim için 950TL fiyat çıkardı. tamam dedik ama servis buzdolabını aldıktan sonra bu sefer de gövdede çatlak var dedi. tamiri mümkün değil yapılsa bile ömrü uzun olmayacağını söyledi. yani anlayacağınız dolap 4 yılda perte çıktı. zaten 3. yıl sonunda değişik sesler vermeye başlamıştı. ama o kadar çok güvendiğim bir markaydı ki umursamadım. her şey bir tarafa büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. bu tür eşyalar için çevremdekilere tavsiyeler verirken ve sürekli bu markayı överken çok büyük bir şekilde yanıldım. biliyorum ki garantisi bittiği için ürünün arkasında durmayacaklar.
    fabrika büyük ihtimalle yenisini gönderecek ve 4500 tl civarı bir tutar karşılığında bunu yapacak. işin kötüsü markadan tamamen soğudum. tekrar aynı maceraya atılır mıyım bilmiyorum.
    bu aşamada değerli üstadların tavsiyelerine ihtiyacım var. yarın bir karar vermem gerekecek.







  • Üstadlar tatile mi çıktı yahu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donttreadonme kullanıcısına yanıt
    Tatsız şeyleri unutun, en çok satan, servisi yaygın markanın, düşük fiyat segmenti ürünlerini araştırın, tıp büyüklük ve fonksiyon olarak göz dolduran bir tanesi alın gitsin.marka model yazmıyorum dikkat ettiyseniz.

    4.500 TL bunun için gayet yeterli gelecektir.

    Unutun geçmişi..

    Ne diyeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 4 Ekim 2018; 23:6:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    Üstadlar tatile mi çıktı yahu?
    Bazı markalara yönlendirirken insanların gözünü öyle boyuyorlarki realiteden uzaklaşıyor ürünü alan vatandaş bile suç bende diyor o bosch cu siemensci electroluxcu üstadlar senin gibi suç bende değil diyenleri görünce ses çıkarmaz avrupanın en büyük beyaz eşya üretim üslerinden türkiye üstteki arkadaşın da söylediği gibi yaygın servis uygun fiyat ara arıza her cihazda olabilir fakat bugün vestel bulaşık makinesi anakart burda üretildiği için 150 siemens 600 lira ha pompası ikiside çin yakındır ama kendine avantaj sağlarsın bi kaç konuda aynı kalitedeki malı almanyada turkiyedeki kadar uyguna üretemezsin genelde vestel bosch beko vs aynı parçaları kullanıyor 3 aşağı 5 yukarı hepsi çin malı motor vs. düşündüğünüz gibi bir fark yok her cihaz arıza verebilir cebiniz için vestel beko bosch yerlisi tercih etmek uzun vadede daha mantıklı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynen dediğim gibi oldu. servis 4523 bedel karşılığında ürünü yenilemeyi önerdi ancak aynı ürün teknosa'da 4559 tl.
  • bu olaydan anlaşılan o ki electrolux ürünlerine 4 yıl ömür biçiyor.
  • Electrolux çamaşır makinası almıştım, memnunum ama yaşadığınız olaydan sonra korktum açıkcası, şu an ablam için model bakınıyordum vazgeçtim bu markadan, kendim de bir daha almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 22 Kasım 2018; 1:3:3 >
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    sorun neydi hocam?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Çamaşır makinesi ile bir sorunum yok ama yukarıda arkadaşın belirttiği durum ortada. Servisin eline düşünce işin zor bu markada, yorumlarda da çok gördük. Bende Electrolüx el blenderi vardı aynı zamanda, doğrayıcı başlığı 6-7 ay sonra lazım oldu takalım kullanalım dedik ilk çalıştırmada içindeki bir bağlantı kırıldı doğrayıcı aparatının boşa dönmeye başladı. Sonra garanti belgesini faturasını aradım ama bir türlü bulamadım, müşteri hizmetlerini aradım faturayı bulamadım diye, o zaman garanti kapsamı dışında bakılabilir bir servise sormanız lazım dedi. Bunun seri nosu belli yani sistemden arattır bak ne zaman nerede satılmış, hiç ilgilenmediler bende servise gitmedim elimizde patladı garantili cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 22 Kasım 2018; 13:50:14 >
  • Electrolux kurutma makinem var 5. ayında bozuldu. Zamanında iyi para vermiştim kaliteli diye. Servis evde açtı 2 adet kartı yanık 1200 tl istedi, yaptırmadım halen duruyor.

    Ancak servis içini açınca ne kadar dandik olduğunu anladım. Malzeme kalitesi parçaların oraya buraya tıkıştırılması tam facia.

    Bu markanın hiçbir ürününü bedava verseler eve sokmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autolover A kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 yıl garantili ürünler.

    5.ayında bozulduysa neden ücret talep ettiler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ah işin o detayına girersek çok uzun.

    İşin özü kullanıcı hatası dediler bende itiraz ettim öylece evde duruyor. Mahkemeye gideceğim sonunda galiba.

    Bir sürü zırvaladılar, fazla çamaşır koymuşuz yok çok ıslakmış vs. Zaten bunlara karşı koruması yok mu+ nerden anladınız çamaşırı koyarken Yanımdamıydınız dedim?

    Mesele uzun anlayacağınız. Ama içini bir görmeniz lazım çok kalitesiz,dış görünümünü iyi tutmuşlar hepsi o..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aptal kafam bu kez de gidip AEG buzdolabı aldım. Almaz olaydım. 10 günde yoğurt ekşir mi? Bir motor sesi var maşallah. Gece uykundan uyandırır o derece. Uzak durun arkadaşlar. Ben yıllarca bu markayı her yerde övdüm ama yanılmışım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donttreadonme kullanıcısına yanıt
    menşei nedir hocam birde kompresör markası?

    aklım almıyor forumda aeg elektrolux bhs markalarını öyle bir ölüyorlar ki evimdeki vestel den nesi üstün merak ediyorum.

    Netice de tüm markaların malzeme kalitesi belli artık.Biraz da şans işi kimisi de a101 den seg alın daha memnun kalırsınız diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim menşei Çin. Electrolux markasını bende yıllarca övdüm ama meğerse bozulana kadarmış. Çamaşır makinası bulaşık makinası davlumbaza kadar electrolux aldım. Ama satış sonrası beğenmediğimiz dandik dediğimiz markaların yaptığını bile yapamadılar. Bir mail gelecek diye 15 gün bekledim. Çoğu buzdolabı markaları gövde arızalarında yarı fiyatına sıfırıyla değişim yapıyor. Bunlar bana bir fiyat çekti güncel teknosa fiyatında. Hatta kampanya kredi kartı puanı taksit seçenekleri ile daha ucuza bile geliyor. Resmen dalga geçtiler 1 ay oyaladılar. Bu arada ben dolabı değiştikten sonra servis aslında gövde garantisi 10yıl dedi. Ben burda tavsiye vererek kime bu markayı aldırdıysam bin pişmanım. Umarım onlar benimle aynı sıkıntıyı yaşamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donttreadonme -- 3 Şubat 2019; 14:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada electrolux buzdolabının aynısı vestelde de var. Aynısı derken yanılma olmasın gerçekten aynısı. Ve 1000 tl daha ucuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donttreadonme kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun sağlık olsun diyeyim hocam.Tam modeli neydi?Vestel de nasıl aynısı oluyor vestel elektrolux e mi ürettirmiş?

    kompresör neydi markası?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompresör markasını bilmiyorum kardeşim. Vestel nfk640 aynısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Elektrolux, vestele ürettirmiştir. Ben alırken de vestel üretimi electroluxler vardı.
    Benim dolap da Electrolux.
    2011 temmuzda alındı. O günden beri sürekli fişte. Made in Australia. Dolabın tüm aksamı 1.kalitede. Tek eksiği, derin dondurucuda lamba olmaması.
    Her marka kaliteyi düşürüyor. Mielede bile sorunlar çıkıyor.
    Malzeme kalitesi kadar servis de önemli bir unsur.
    Benim dolabın garantisi bitti mesela 2018 temmuzda. Başına bişey gelirse, muhtemelen çok zorluk çekeceğim gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    Aptal kafam bu kez de gidip AEG buzdolabı aldım. Almaz olaydım. 10 günde yoğurt ekşir mi? Bir motor sesi var maşallah. Gece uykundan uyandırır o derece. Uzak durun arkadaşlar. Ben yıllarca bu markayı her yerde övdüm ama yanılmışım.
    AEG ile electrolux aynı grup hocam. Electrolux satın almıştı AEG’yi.
    İnş bunda bi sorun yaşamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.