Şimdi Ara

Electrolux buzdolabı arıza ve servis deneyimi..(Electrolux ve DARTY hk) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erenberkay

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

valla bobi yi kafamdan uydurmadım. siz kendinize yakıştırmışsınız. nickname inizi unuttunuz sanırım.

Çocuk mu kandırıyorsun? Benim nickim bobi değil,bobinin kime yakıştığını daha önce yazmıştım sana.
    Mesajın silindi hala inat mı ediyorsun?
    Tekrar hatırlatma gereği duyuyorum, burası seviyeli bir forum,mahalle kahvesi değil.Bu tarzınla fazla barınamazsın.

valla benim mesajım halen kabak gibi sizin mesajınızın içinde duruyor. forum yöneticilerinde tanıdığınız falan var diye ahkam kesip milletin mesajlarını sildirmek ne oluyor ? sizin yaptığınız insanların hür iradesini ve sesini bastırmaya çalışmaktır. istediğim düşüncemi istediğim zaman istediğim yerde beyan ederim. hoşuna gider gitmez. bobi diye seslenilmesini istemiyorsanız adam gibi nick koyun kendinize. benim gibi adam olun isminizi koyun. laf atıp kaçan yeni yetme değilim ben yaşım 30 evli barklı insanım. sana laf yetiştirmekten daha önemli işlerim var. seviyeli forum dediğin insanlara dönde bir bak. hemen bir örnek vereyim okuyup okumamak sana kalmış. bir tv satmaya çalıştım. 5 kişi hemen geliyodu bakmaya hesaptata 2 kişi kesin satın almıştı. 2 kişi 500 liralık şeye 250 teklif etti kimisi abuk sabuk şeyler teklif etti. 15 kere telefon görüşmesi yaptım. 15 te 15 adam çıkmadı karşıma. seviye diyosun ama seviyesinliğin içinde boğulmuşsun haberin yok. mahalle kahvesiyle yada o tarz insanlarla hiç işim olmaz lakin forumun durumu buna yakın farketmediysen ben uyandırayım. birkaç mesajdır benim fikirlerime değil direk benimle uğraşıyorsunuz. kendinize gelin.

Forum yönetiminden bir allahın kulunu tanımam,üstelik forum yönetimine verip veriştirdiğim ve o nedenle silinen mesajlarım da vardır.Mesajını şikayet ettim,nedenlerini belirttim ve sildiler.
    Ayrıca istediğin düşünceni istediğin yerde ve zamanda istediğin gibi beyan edemezsin,toplumun değer yargılarının üzerine çıkamazsın.Demokrasi bu değildir,bunu da bilmiyorsun aç tavsiye ettiğin google'ı,yaz ve öğren.Bobi'nin ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorsun ya,işte onun gibi bunu da öğren.
    kdundar durumu belgeyle anlatıyor,artık işi iyice inada bindirme istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar
    ben electroluxu kötülemiyorum bu markanın vestele de ürün yaptırdığını söylüyor ve kanıtlıyorum. senin sadece ben vestel satarım electrolux satarım en iyi ben bilirim lafından başka bir kanıtın var mı?

yanlış anlaşılma varsa kusura bakmayın ama 20 yıldır bu ürünleri satan vestel olsun electrolux olsun bu kadar insan, satın alma müdürü, vestelin call centeri, pazarlama müdürünün hepsinin lafının üstüne bir kaç belgeyle çıkıyorsunuz, benim dediğim doğru, sen nasıl satıcısın diyorsunuz. kardeşim vestelin satın alma müdüründen tutun biz bayilerin hepsi yanlış biliyor, siz doğrusunu biliyorsunuz. kusurumuza bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenberkay -- 14 Eylül 2011; 16:14:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar
    ben electroluxu kötülemiyorum bu markanın vestele de ürün yaptırdığını söylüyor ve kanıtlıyorum. senin sadece ben vestel satarım electrolux satarım en iyi ben bilirim lafından başka bir kanıtın var mı?

yanlış anlaşılma varsa kusura bakmayın ama 20 yıldır bu ürünleri satan vestel olsun electrolux olsun bu kadar insan, satın alma müdürü, vestelin call centeri, pazarlama müdürünün hepsinin lafının üstüne bir kaç belgeyle çıkıyorsunuz, benim dediğim doğru, sen nasıl satıcısın diyorsunuz. kardeşim vestelin satın alma müdüründen tutun biz bayilerin hepsi yanlış biliyor, siz doğrusunu biliyorsunuz. kusurumuza bakmayın.

ne diyelim cehaletin sınırları ancak böyle zorlanır helal olsun...

yanlışın var ve inat ettiğin için kusura bakıyoruz satıcı kardeş... burada insanları yanlış bilgilendirmene izin verilmez.

ben benim dediğim doğru demiyorum vestelin beyanatı doğru diyorum. sen hala benim dediğim doğru diyorsun. yazdığın kişiler de zaten senin kadar bilgisizse bize ne faydası olacak anlamadım doğrusu.

bir kaç belge dediğin belgeler vestel tarafından yayımlanan resmi belgeler. ayrıca vestel halka açık bir şirket herhangi bir beyanatı var ve gerçek değil ise çok büyük cezalara maruz kalır/kalırdı.

bu bilgi aleni ve açık bir bilgi gizli saklı bir durumu yok ki. ben demiyorum kardeşim vestel bu bilgiyi kendisi beyan ediyor. electroluxe avrupa ve kuzey afrika için electrolux markası altında buzdolabı ve çamaşır makinesi ürettiğini halka arz sırasında potansiyel yatırımcılara ve halka açıklıyor.

bakın uluslararası ticaret sitesi alibaba da yer alan vestelin hesabı,

http://www.alibaba.com/member/tr1003120545.html

http://www.alibaba.com/member/tr1003120545/aboutus.html

We are a worldwide producer of white and brown goods in OEM and ODM located in Turkey. We produce all type of high quality white and brown goods under many of the A brands (Sharp, Toshiba, Hitachi, JVC, Whirlpool, Electrolux, Indesit, Candy, Smeg, Fagor, Brandt) in the world.

vestel in kendisi dünyaya açık bir online ticaret ve tanıtım sitesi üzerinden electrolux e üretim yaptığını yazıyor.

vestelin kendisi gururla electroluxe imalat yaptığını her ortamda beyan ederken "20 yıldır bu ürünleri satan vestel olsun electrolux olsun bu kadar insan, satın alma müdürü, vestelin call centeri, pazarlama müdürünün, vestelin satın alma müdüründen tutun biz bayilerin hepsi bunu bilmiyorsa bu sizlerin bilgisizliğidir ve ayıbınızdır.

Ayrıca hangi pazarlama ve satınalma müdürü vestelin electroluxe imalat yaptığını yalanlıyormuş? Açık açık buradan yazın da bilelim.

senin gibi bayilerin zaten bu bilgi apaçık ortada dururken bile bilmemesini normal olarak karşılıyorum, ortaya konan belgeyi bilgiyi bile anlayamıyorsun ki araştırmış bulamamış diyelim.

buyur sen bir belge ile gel buraya da biz görelim üretim yapıp yapmadığını.

bundan sonrada forumda ahkam kesmeden önce doğru bilginin ne olduğunu öğren, gerçi 20 senede öğrenemediysen bundan sonra da zor öğrenirsin.

• nereye vardınız şimdi ?
  • benim bütün derdim x-rayted isimli şahsın "satıcının bir açığını bulup hep aynı şeyin üzerine gitmesiydi"
    kdundar kardeşim sende aynını yaparak hiç farkın olmadığını gösterdin. firmalar arasında yapılan mütabakatlar yada başka tip şeylerin birbirlerinin kalitesine yada üretimine herhangi bir değer kattığını yada eksilttiğini söyleyemeyiz. ama sizin geldiğiniz nokta satıcının tek bir amacı vardır tüketiciyi istekleri doğrultusunda doğru ürüne yönlendirmektir. vestel parçası var denilen electrolux ürün; eğer müşterinin vestelle bir kötü anısı olduysa bu direk olarak satışı etkiler. şu yaptığınızı kesip insanların kafasını bulandırmaktan vaz geçin.
  • quote:

benim bütün derdim x-rayted isimli şahsın "satıcının bir açığını bulup hep aynı şeyin üzerine gitmesiydi"
    kdundar kardeşim sende aynını yaparak hiç farkın olmadığını gösterdin. firmalar arasında yapılan mütabakatlar yada başka tip şeylerin birbirlerinin kalitesine yada üretimine herhangi bir değer kattığını yada eksilttiğini söyleyemeyiz. ama sizin geldiğiniz nokta satıcının tek bir amacı vardır tüketiciyi istekleri doğrultusunda doğru ürüne yönlendirmektir. vestel parçası var denilen electrolux ürün; eğer müşterinin vestelle bir kötü anısı olduysa bu direk olarak satışı etkiler. şu yaptığınızı kesip insanların kafasını bulandırmaktan vaz geçin.

konu açık bulma değil, yanlış yönlendirme ve bilgilendirme.

sen değil miydin aşağıdaki şeyi söyleyen?

"3-electrolux vestele hiçbirşey ürettirmez. nerden buluyorsunuz bu bilgileri ? electrolux bayisiyim ben birde vestel mağazamızda var aynı zamanda. bu bilgiyi benden daha iyi kimse bilemez heralde. Kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendirip akıllarında yanlış bilgiler bırakmayın bobi bey."

ben de vestelin her yerde gururla açık şekilde beyanatı olan electrolux e üretim yaptığını dile getirdim sadece.

ayrıca olay vestel parçası değildir, vestelin beyan ettiği şekilde electroluxe kuzey afrika ve avrupa için buzdolabı ve çamaşır makinesi ÜRETİMİ yaptığıdır.

ben doğru birşey yazarak insanların kafasını karıştırıyorum sen yalan/yanlış yazarak kafasındaki bulanıklığı mı alıyorsun? yahu bi de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyosun.

yahu madem bilmiyorsun bu kadar belge bilgi kondu önüne bari kabul et ve öğren. şimdi de konuyu ap ayrı yerlere çekiyosun.

ben ne satıcıyım ne de bu ürünlerden maddi manevi bir beklentim var bu sebeple her şeyi ortaya koyabilirim. fakat senin maddi bir beklentin olduğu için doğru olan bir şeyi hala kabul etmemekte diretiyorsun. istediğin kadar kabul etmeyebilirsin, bu vestelin electrolux e ÜRETİM yaptığı gerçeğini asla ve asla değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 14 Eylül 2011; 16:55:24 >

• valla sizin gibi insanlar yüzünde forumda ne alacağını bilmeyen kafası karışmış insanlarla dolu. o dediğiniz belgelerin hepsi eski. electrolux şu anda vestele hiçbirşey ürettirmiyor. 5 sene önceki belgelere göre evet haklısınız. electrolux affınıza sığınarak hata yapmış bi iki model ürettirmiş. ama bunu katiyen üretmemiştir demezseniz sizin gibi yarım bilgililer 5 - 6 sene önceki bir takım belgelerle ahkam kesebilir. şimdi yıllardır böyle bir durum yok. zeytin yağlık bir durum yok adam gibi araştırma yapıyorum. hala neyin peşindesiniz.
  • quote:

valla sizin gibi insanlar yüzünde forumda ne alacağını bilmeyen kafası karışmış insanlarla dolu. o dediğiniz belgelerin hepsi eski. electrolux şu anda vestele hiçbirşey ürettirmiyor. 5 sene önceki belgelere göre evet haklısınız. electrolux affınıza sığınarak hata yapmış bi iki model ürettirmiş. ama bunu katiyen üretmemiştir demezseniz sizin gibi yarım bilgililer 5 - 6 sene önceki bir takım belgelerle ahkam kesebilir. şimdi yıllardır böyle bir durum yok. zeytin yağlık bir durum yok adam gibi araştırma yapıyorum. hala neyin peşindesiniz.

bak hala ne diyor ya, satıcı kardeş sen inat ettikçe daha da bilgi çıkartıcam senin cehaletin daha da ortaya çıksın diye... herkes görsün bilgini. önce hiç üretmedi dedin, şimdi en son 5-6 sene önce üretti diyosun bakalım biraz sonra ne diyeceksin.

http://www.subconturkey.com/2010/Nisan/haber-VESTEL-BEYAZ-ESYA-2009-YILINDA-560-TEDARIKCI-ILE-CALISTI.html

bu yazı 2009 yılı için yazılmış ve Vestel Beyaz Eşya Satınalmadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akıncı vermiş bu demeci

SUBCONTURKEY: Üretimini yaptığınız ürünler sadece kendi markalarınız mı, yoksa özellikle yurtdışına başka markaların ismiyle üretim yapıyor musunuz? Türkiyedeki pazar payınız hakkında bilgi verir misiniz?

Hakan Akıncı: Vestel Beyaz Eşya olarak Türkiyedeki 2009 pazar payımız %18dir. Ürettiğimiz ürünlerden sadece iç piyasaya sattığımız pazarlama ürünleri VESTEL markalıdır. İhracat yapılan tüm ürünler ki bu toplam üretimimizin yaklaşık % 80i demektir, müşterilerimizin markaları ile OEM olarak üretilmektedir. 100ün üzerinde farklı marka için üretim yapmaktayız bunların arasında sayabileceğimiz en önemli müşterilerimiz; Whirlpool, Electrolux, SMEG, Frigidaire, Vestfrost, Fagor Brandt ve GEdir.

acaba bu satınalmadan sorumlu genel müdür yardımcısı senin söylediğinle aynı kişi mi?

• kdundar kardeş inan sen her şey dediğinde bende müdürlerime yükleniyorum. ama dayanamadım ve vesteli aradım 444 41 23. vestelin electrolux için herhangi bir şey üretip üretmediğini sordum. cevap bu: HAYIR üretmiyoruz. iyi akşamlar...
  • quote:

kdundar kardeş inan sen her şey dediğinde bende müdürlerime yükleniyorum. ama dayanamadım ve vesteli aradım 444 41 23. vestelin electrolux için herhangi bir şey üretip üretmediğini sordum. cevap bu: HAYIR üretmiyoruz. iyi akşamlar...

gülsem mi ağlasam mı ne desem bilemedim... satıcı kardeş sana vestelin halka açılma belgelerini, faaliyet raporlarını, online tanıtım ve ticaret sitelerindeki bilgilerini, Satınalmadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısının beyanatını gösteriyorum sen onun yerine müşteri hattı arayıp oradaki olaydan bihaber temsilciden aldığın hayır cevabına inanıyorsun ne diyelim. senin mantığın buna inanmak istiyorsa kabulümdür... aynen devam..

ben de aynı numarayı aradım bana da önce başka marka üretmiyoruz!!! diye bir genelleme yaptılar. arkasından ben, genel müdür yardımcınızın beyanatı var lütfen kesin bir bilgi alıp bana dönün dedim. arkasından müşteri temsilcisi aradı ve aynen şu bilgiyi verdi.

daha önce hem eletroluxe üretim yapılıp hem de garanti belgesinde vestel ismi geçiyordu ve servis hizmeti de veriliyordu. ancak şu an garanti belgelerini ve servisleri ile biz ilgilenmiyoruz. halen fabrikamızda yabancı markalara üretim yapılmakta ancak hangi markalara üretim yapıldığı bilgisini sizinle paylaşamayız.

benimle telefonda paylaşamamalarının sebebi hatta geçen seneki faaliyet raporlarında yer almamasının sebebi de vestelin üretim yaptığı A markalar ile anlaşmaları gereği rekabet edemiyor olması.

fakat halen alibaba daki güncel hesaplarında aşağıdaki bilgi yer alıyor,

We are a worldwide producer of white and brown goods in OEM and ODM located in Turkey. We produce all type of high quality white and brown goods under many of the A brands (Sharp, Toshiba, Hitachi, JVC, Whirlpool, Electrolux, Indesit, Candy, Smeg, Fagor, Brandt) in the world.

hala ana müşteriler kısmında,

WHIRLPOOL, ELECTROLUX, INDESIT, CANDY, SMEG, FAGOR, BRANDT, COMET, CURRY'S, METRO, CARREFOUR, AUCHAN etc.. yazıyor...

http://www.alibaba.com/member/tr1003120545/aboutus.html

senin daha önce söylediğin gibi yok efendim electrolux vestele hiçbirşey ürettirmez gibi bir durum yok. şu anda aktif bir anlaşmaları var mı yok mu bilmiyorum ancak çok yakın zamana kadar üretim yapıldığının bilgilerini zaten foruma koydum. hadi kal sağlıcakla...

• end serisini vestel üretiyorsa ve enb serisinden kalite olarak farklıysa ki ben de enb 52810x aldım geçen ay (dolap tek kelimeyle muheşem bu arada), electrolux nasıl onay veriyor bu kalite farkına?

bu arada ben dolabı almadan önce electroluxun farklı ülke sitelerine baktım (avustralya, ingiltere, abd, yunanistan, almanya, italya ve iskandinav ülkelerden bazıları), enb 52810x yoktu bu ülkelerde.

bunun sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

end serisini vestel üretiyorsa ve enb serisinden kalite olarak farklıysa ki ben de enb 52810x aldım geçen ay (dolap tek kelimeyle muheşem bu arada), electrolux nasıl onay veriyor bu kalite farkına?

bu arada ben dolabı almadan önce electroluxun farklı ülke sitelerine baktım (avustralya, ingiltere, abd, yunanistan, almanya, italya ve iskandinav ülkelerden bazıları), enb 52810x yoktu bu ülkelerde.

bunun sebebi ne olabilir?

sonuçta çoğu markanın farklı fiyat kategorilerinde ve müşteri beklentileri doğrultusunda giriş segmenti ürünleri de var, üst segment ürünleri de. aldığınız dolap bence de çok kaliteli bir üretim, bu dolabı alırken end seri bir dolaba mesela END 44500 X baktıysanız zaten aradaki kalite farkını benim size anlatmama gerek yok. ta 69 cm kombi bir model daha var mesela oldukça kaliteli bir model ama sizin aldığınız model ile arasında yine ciddi kalite farkı var bence. hatelectrolux ün her bütçeye, her ebada, her beğeniye göre üretim yapıp satmak istemesi doğal diye düşünüyorum.

2. sorunuz için 2 ihtimal olabilir biri farklı bir ad veya kod ile satılıyordur. diğer ihtimal ise o ülkenin piyasa şartları ve müşteri beklentilerine uygun değildir.

• Ben de dün 444 00 00 dan Abdülkadir Höymükoğlu Pastırma Sucuk Sanayi'ni aradım, siz dedim Başyazıcı için sucuk üretiyor musunuz?
    Çağrı merkezindeki arkadaş, "abi ekmek musaf çarpsın ki üretmiyoruz,benim sözüm senettir" dedi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.