Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada Cellmaster kardeşim sana bir sorum daha olucak konuyla alakasız ama.
    ASKİ'ni mapinfo dosyalarını nereden buldun bana çok lazımda.
  • Netstumblerde bağlantı yeşilse bağlantı gayette kurulur bu radyo sinyali değil sana sinyal gönderiyorsa cevapta ister orada yeşil yanıyorsa baya sağlam bir bağlantıdır.
  • Ben networkstumbler da yaşil yanar turuncu yanar gibi bir yorum yapmadım.
    Arkadaş Gazi Ordu Evini görüyor demiş ama ne kalitede görüyor bağlanıyormu bununla ilgili bir yorum yapmamış.
  • basın açıklaması yapıyım
    - taktığım cihaz wireless usb tek farkı arkasında anten çıkışı var
    - süzgeç aslında sineklerden koruma için kullanılıyor tam küre şeklinde olduğu için seçtim 10 ytl
    - aski'nin mapinfo'su 500 mb
    - gaziorduevi'nde bağlantı denemedim zaten olmayacağını biliyordum -98 dBm bununla bağlantı olmaz zaten
  • Ben usr usb ile -90 la bağlanabiliyorum 98 okadar farkediyormu?
  • min. hassasiyeti bilmiorum ama heralde -110 da keser
  • süzgeci nereden aldın şu herşey 1 milyoncu gibi olan biyerden mi aldın bende alıcam 19 ytlye 1 km çekse yeter bana 8 km gözüm yok bendede edimax ın usb antenli adaptörü var acaba bende orta yere montajlasam olurmu bende de?
  • ya şu bakır levhayı ve bakır boruyu izmirde nerden alıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishak_koc

süzgeci nereden aldın şu herşey 1 milyoncu gibi olan biyerden mi aldın bende alıcam 19 ytlye 1 km çekse yeter bana 8 km gözüm yok bendede edimax ın usb antenli adaptörü var acaba bende orta yere montajlasam olurmu bende de?

bi tane tam küre şeklinde kap ortasına anten dik konumda içeri girecek şekilde monte et resimdeki gibi. tüm sinyaller kürenin ortası boyunca antende birikir bu nedenle daha kuvvetli olacaktır. kap en az 30'luk olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

ya şu bakır levhayı ve bakır boruyu izmirde nerden alıyorsunuz?

Selam,

Bu soru büyük problem oldu, hurdacılarda kesin bulursun. Birde Konakta, kemeraltı çarşısında Valilik arkasındaki sokaklardan birinde congarmetal diye bir firma varmış orda bulunuyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

ya şu bakır levhayı ve bakır boruyu izmirde nerden alıyorsunuz?

Selam,

Bu soru büyük problem oldu, hurdacılarda kesin bulursun. Birde Konakta, kemeraltı çarşısında Valilik arkasındaki sokaklardan birinde congarmetal diye bir firma varmış orda bulunuyormuş.

sanırım boru satılıyor orda sadece. levhayı nerden bulabilirim?
  • bu arada n-tipi şasi nerde satılıyor?
  • Arkadaşlar böyle süzgeçle falan uğraşacağımıza 90 lık bi çanak alsak lnb yerine güzel bir şekilde usb leri monte etsek performans alabilirmiyiz?
  • sakın gülmeyin bu da başka proje
    dışardan tencerenin gözükmemesi için pencereye gazete asıldı
    2.laptop cross ile bağlandı
    speedtest sonucunda 100k ile download yapıldı

-95 dBm'den -75 dBm'e çıktı sinyal seviyesi

El Yapımı Wireless Anten TEST-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 28 Ekim 2007; 0:29:15 >

• laptop için anten yapımına yardım edebilecek arkadaşlar var mı acaba ? İstanbuldayım.

Şimdiden teşekkürler
  • cantenna hakkında bir sorum olacak
    Şimdi d: 80 olsun
    buna uygun bir kutu olsun
    birde d: 160 olsun
    bu iki kutuyu da tam düzgün olcak şekilde yaptık diyelim.
    İkisininde kazancı aynı mı olur yoksa d: 160 olan daha mı iyidir?
  • 160'ın daha iyi olacaktır
  • güzel bir anten bedavaya yapmak için kendimiz yapmamız lazım yoksa 17 dbi ler bile 80 ytl
  • quote:

bu arada n-tipi şasi nerde satılıyor?

Çankaya'da Onur Çarşısı'nda satılıyor ben ordan alıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Arkadaşlar böyle süzgeçle falan uğraşacağımıza 90 lık bi çanak alsak lnb yerine güzel bir şekilde usb leri monte etsek performans alabilirmiyiz?

Selam,

Evet alabilirsin, ancak çanak olarak parabol çanak kullanırsan offset çanağa göre daha kolay yönlendirme yapabilisin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.