Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikle çalışmalrından ve bizimle paylaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum.
    küçük bir sorum olacak.Ben yagi anteni yapmaya başladım.pvc boru ve bakır teli hallettim,
    fakat levha bulamıyorum,onun yerine 2 mm. et kalınlığında bakır lama kullansam sorun
    olur mu?performansı etkiler mi?cevabın için şimdiden teşekkürler...

Orjinalden alıntı: rookie7300

Merhaba lightt kardeş;
    öncelikle çalışmalrından ve bizimle paylaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum.
    küçük bir sorum olacak.Ben yagi anteni yapmaya başladım.pvc boru ve bakır teli hallettim,
    fakat levha bulamıyorum,onun yerine 2 mm. et kalınlığında bakır lama kullansam sorun
    olur mu?performansı etkiler mi?cevabın için şimdiden teşekkürler...

Selam

Evet muhtemelen performansı etkileyecektir, burada kalınlık değişimi antenin direncinde bir değişklik yapacaktır, Bence denemeye değer. Eğer imkanın varsa tambur kullanarak 2mm bakırı ezerek 1 mm kalınlığa düşürübilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

neden böyle güzel konular sabitlenmiyor arkadaş anlamıyorumya
    uyduruk uyduruk sohbet tarzı konular yüzünden böyle paylaşımlar gözümüzden kaçıyor.

Başlık zaten üst konudur.

• abi usb sitili için bişiler göstersene yaw bunlar işime yaramıyo lütfen abi aynı waka bendede var
  • quote:

Orjinalden alıntı: CHUKY93

abi usb sitili için bişiler göstersene yaw bunlar işime yaramıyo lütfen abi aynı waka bendede var

USB adaptörler için birşey ekleyemiyorum çünkü USB cihaz kullanmıyorum. Forum içerisinde USB cihazlarla ilişkin konu başlıkları var, Anten takılma yöntemlerini, yansıcıların kullanılmsını falan nlatıyor arkadaşlar onları denemeni tavsiye ederim.
  • senin yaptığın gibi yapmak istiyorum ancak nasıl bi wireless alıcı almam konusunda pek bi fikrim yok wireless alıcıada olması gereken özellikler nelerdir acaba sizin önerebileceğiniz modem nelerdir ben bu sistemi dizüstüne kurmak istiyorum
    çalışmalarından dolayıda teşekkürler

Orjinalden alıntı: ishak_koc

senin yaptığın gibi yapmak istiyorum ancak nasıl bi wireless alıcı almam konusunda pek bi fikrim yok wireless alıcıada olması gereken özellikler nelerdir acaba sizin önerebileceğiniz modem nelerdir ben bu sistemi dizüstüne kurmak istiyorum
    çalışmalarından dolayıda teşekkürler

Eğer diz üstünde bu işi yapacaksan üzerine anten montajı yapılabilen USB WiFi cihaz almak. Piyasada şu anda mevcutta olan Edimax bir ürün mevcut böylece istediğin anteni yapıp deneme yapabilirsin.

Bunun dışında eğer diz üstü cihazının bir WiFi kartı varsa ona bir ara kablo ile anten bağlayabilirsin. MKBATUR adlı arkadaşın site içerisinde tanıttığı bir ara kablo mevcuttu.
  • 54m lik edimax bu işler için yeterli mi yoksa 125M lik mi almak lazım?

54m lik edimax bu işler için yeterli mi yoksa 125M lik mi almak lazım?

Her türlü WiFi cihaz bu işler için uygundur. Zaten standart olarak eğer bağlanacağınız cihaz 125 Mbps hızını destekleyen bir cihaz değilse o hızı göremezsiniz. Benim TpLink PCI kartım 108 Mbps destekliyor şimdiye kadar hiç 108 görmedim, oyüzden sorun olmaz,, ama arada ufak fiyat farkları varsa yeni teknolojiyi almak daha mantıklıdır.
  • emeklerin için teşekkürler ellerine sağlık,
    senden ricam benim konuya bi bakabilir misin sana zahmet,

http://forum.donanimhaber.com/m_17230942/tm.htm

ayrıca yaptığınız antenleri napıyorsunuz? eğer satmayı düşünürseniz fiyatı pm atabilir misiniz yagi-uda için.

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
    ══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
    ══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
    ══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
    ══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
    ╔═════║═════║═║══════════════║══╗
    ÅÿηՄя
  • müthiş bir çalışma

alimilyum tencere kapağı taktım 4 birim 54 mbps ye çıkıyor.

benim ev biraz uzak 1 km kadar (açık alan)...

60 lık çanak antene bağlamayı düşünüyorum, çekermi yoksa boşa mı uğraşmış olurum.

burada örnekleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacar08 -- 22 Eylül 2007; 23:15:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nacar08

arkadaşın evinin karşısında otel var (15-20m) sahibinden izin alarak kullanıyoruz. 5 metre usb ara kablo ile wiraless adaptörü pencere koluna bağladık 1 birim çekiyor ve 11 mbps ile bağlı.

alimilyum tencere kapağı taktım 4 birim 54 mbps ye çıkıyor.

benim ev biraz uzak 1 km kadar (açık alan)...

60 lık çanak antene bağlamayı düşünüyorum, çekermi yoksa boşa mı uğraşmış olurum.

burada örnekleri var

Selam,

Denemeden birşey söylemek zor gerçi ama bu işle uğraşanlar 14 km den bağlantı sağlıyorlar, denemekte fayda var.

• bunları yapın sonrada başka topicte way kablosuz modem kulanıyorumda kotam 256458792455654 olmuşta telekomun yedi cedinide bilmem ne
    bu topicleri acanlara ohh olmuş demekten başka bi cümle kullanılmaz galiba =)

Orjinalden alıntı: bilsemki06

bunları yapın sonrada başka topicte way kablosuz modem kulanıyorumda kotam 256458792455654 olmuşta telekomun yedi cedinide bilmem ne

Selam,

Nedemek istediğini pek anlayamadım ama bu konular illegal kullanım yapılsın diye açılmıyor, tıpkı dünyanın her yerinde olduğu gibi. Dolayısıyla kullanım amacı senin isteğine bağlı ayrıca bu forum içerisinde güvenlik diye ayrı bir bölüm ve WiFi güvanliği ile ilgili yazdığın o kota rakamı sayısı kadarda konu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightt -- 26 Eylül 2007; 23:45:57 >
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd26051 bu adresteki modemle yaptığın "Yagi-Uda" yapımında kullanılabilir mi?

Selam,

Verdiğin linkteki ürün Linksys WAP54G Access Point ve kullanıcı klavuzuna göre antenleri sökülebiliyor. Dolayısıyla istediğin anteni bağlayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

Orjinalden alıntı: bilsemki06

bunları yapın sonrada başka topicte way kablosuz modem kulanıyorumda kotam 256458792455654 olmuşta telekomun yedi cedinide bilmem ne

Selam,

Nedemek istediğini pek anlayamadım ama bu konular illegal kullanım yapılsın diye açılmıyor, tıpkı dünyanın her yerinde olduğu gibi. Dolayısıyla kullanım amacı senin isteğine bağlı ayrıca bu forum içerisinde güvenlik diye ayrı bir bölüm ve WiFi güvanliği ile ilgili yazdığın o kota rakamı sayısı kadarda konu var.

biribirimiz kandırmayalım

• simulasyon programını nerden indirebilirim?(Not tam link verin bi keresinde indirmiştim 300 mhz için bişey çıktı alakasız olmasın yani)

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd26051 bu adresteki modemle yaptığın "Yagi-Uda" yapımında kullanılabilir mi?

Selam,

Verdiğin linkteki ürün Linksys WAP54G Access Point ve kullanıcı klavuzuna göre antenleri sökülebiliyor. Dolayısıyla istediğin anteni bağlayabilirsin.

teşekkür ederim bilgin için.
    Bütün access pointler alıcı olarak kullanılabilir mi?Modemlerin hangisinin wireless alıcısı olarak kullanılıp kullanılamayacağını nasıl anlayabilirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.