Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
367.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-DOGRU MU?
    2-FRESNELLER KOYULMADAN YAPILIYO, BİLDİGİM KADARIYLA BU YANLIŞ
    3-FRESNELLER LCD ERKAN MESAFELERİ NE OLACAK?
    4-BU İŞ İÇİN FOTOGRAF MAKİNASI OBJEKTİFİ OLUR MU?
    TEŞEKKÜRLER
    KOLAY GELSİN
    İLK MESAJIMA KİMSE CEVAP VERMEDİ UMARIM BUNA BİR CEVAP ALIRIM :(

• quote:

Orjinalden alıntı: elsalvador

ARKADAŞLAR BÖYLE Bİ PROJE VAR ELİMDE
    1-DOGRU MU?
    2-FRESNELLER KOYULMADAN YAPILIYO, BİLDİGİM KADARIYLA BU YANLIŞ
    3-FRESNELLER LCD ERKAN MESAFELERİ NE OLACAK?
    4-BU İŞ İÇİN FOTOGRAF MAKİNASI OBJEKTİFİ OLUR MU?
    TEŞEKKÜRLER
    KOLAY GELSİN
    İLK MESAJIMA KİMSE CEVAP VERMEDİ UMARIM BUNA BİR CEVAP ALIRIM :(

fresnelsız objektıfıne odaklaman neredeyse ımkansız..gorebılecegın sadece lcd ıle objektıf arsında ılerleyen parelel ısıgın objektıfe carptıgı ısık olur yanı o kadarını yansıtırsın..
    fresnellerı nereye koyacagına baglı desem..ıkısınıdemı arkaya koyacaksın..ıkısınıdemı one koyacaksın..yoksa bırını arkaya dıgerını onemı koyacaksın...
    fotograf makınası objektıfı maleseff olmaz nedenını foruma bastan ıtıbaren okumussan bırkacdefa yazmıstık..

bu arada hosgeldın aramızaa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 6 Ocak 2005, 17:11:01 >

• TEŞEKKÜRLER VERDİGİN BİLGİLER İÇİN.
    FRESNELLERİ ÖNE VE ARKASINA KOYMAYI YANİ LCD ARADA OLACAK ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM.
    SENİN FİKRİN NEDİR YANİ HANGİSİ DAHA İYİ OLUR.BİR DE OBJEKTİF İÇİN NE TAVSİYE EDERSİN?
  • BİRDE EKRAN OLARAK FORUMDA PSONENİN ADI ÇOK GEÇİYOR VE EN UYGUN FİYATLI OLANI DA O.SENCE GÖRÜNTÜ TATMİN EDİCİ OLUR MU?
    BİR DE LAMBA İÇİN 250 W HALOJEN DÜŞÜNÜYORUM GENELDE UYGUN OLAN BU SANIRIM.BUNU İSTERKEN NE DEMEM GEREKİYOR ÇUNKU BİR ÇOK ÇEŞİDİ VAR GÖRDÜGÜM KADARIYLA.
    TEŞEKKÜRLER
  • Merhaba
    Önce şunda anlaşalım!!!TEK LENS YOK!! 2 adet pvc lensi( Yani odak uzunluğu 30 cm olanı) lcd arkasına TIRTIKLI TARAFLARI İÇERİYE BAKACAK ŞEKİLDE arasına 2mm kalınlığında aynı ebatlarda cam veya flexi glass koyarak yapıştırıyor ve objektife odaklıyoruz.Yani tepegözlerde kullanılan 2 taraflı FRESNEL lens haline getiriyoruz..AYRICA!! BU TÜR PVC LENSİ LCD ÖNÜNE KOYAMAZSINIZ.ÇÜNKİ KALİTESİ KÖTÜ..BU TÜR LENSLERİ GÖRÜNTÜDEN EVVEL IŞIĞI OBJEKTİFE ODAKLAMAK İÇİN KULLANIYORUZ.
    2. CEVABIM :Lensleri yakan arkadaş planında PVC LENS KULLANMIŞ OLUP ODAK MESAFESİNİ 23 CM OLARAK IŞIKTAN UZAĞA KOYARAK HEM GÖRÜNTÜSÜNDE KENARLARDA KARALTI HEMDE LAMBA FRESNEL MESAFESİ YAKIN OLDUĞUNDAN LENSLERDE ERİMEYE SEBEBİYET VEREN 2 HATA YAPMIŞTIR..33 cm e koyması gerekirdi
    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Arkadaşlar, yanıtlar yine gecikmeli:
    * Yukarıdaki planların hiçbirinde 2. fresnel yok. Bu haliyle de görüntü alırsınız ama, LCD'den dikdörtgen kesitte merkez eksene paralel gelen ışığın, ancak objektife sığan kadarını perdeye aktarırsınız, yaklaşık % 30'unu yani. Kalanı etrafı ısıtmaktan başka işe yaramaz. İkinci fresnel bu ışığı toplayıp objektife tamamı sığacak hale getirir. 250 W yerine 150 W yeterli olur.
    * Fresnel eriyecek kadar ısınıyorsa, kondenser ışığı fresnele odaklıyordur gibi geliyor bana. Işıkla denemeden önce, laser pointerle deneme yapın. LCD'ye laser ışığı düşürmeniz sakıncalı olabilir, onun yerine aynı boyutta asetat kullanın.
    *

• peki serdar abi condenser kullanmazsak ve pvc fresnel kullanırsak lamba fresnel arası 30 cm olacak.kondenser kullandıgımız zaman lamba fresnel arası nekadar olacak abi
  • Psone lcd kullanan arkadaslar film kablosunu uzatmayi basarabilen varmi ?
  • selamlar

desilver arkadas bence bosuna ugrasma derim .4 ay ugrastım hicbiyerde ne soket buldum nede kablodan.

<SAYGILAR
  • allinbox'taki projelerin birinde adam uzatmisti film kabloyla ama nasil yapmis tam anlasilmiodu . ok saol bende bulamadim zaten biseyler o konuda.
  • merhaba
    Metal halidenin ayak mesafesini unutmayalım.3 cm de onun için.yani33 cm
    Condenser merceğin burada odak uzunluğu önemli değil .buradaki görevi görüntü yansıtmak değil ışığı toplayarak fresnel lense iletmek .Condenser merceği lambadan sonra odak uzunluğuna koyarsan lambanın şeklini yansıtırsın ..condenser merceğin çapına ve bombe kalınlığına göre değişir ama 3 cm yeterlidir

quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

peki serdar abi condenser kullanmazsak ve pvc fresnel kullanırsak lamba fresnel arası 30 cm olacak.kondenser kullandıgımız zaman lamba fresnel arası nekadar olacak abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 6 Ocak 2005, 21:33:20 >
  • serdar abi lamba condenser arası degıl abıicondenser fresnel arası mesafe ne olucak demıstım,saygılar
  • arkadaşlar 7'' lili için bitmiş kutu ebatları aynasız plan..
    AHŞAP ÖLÇÜLERİ BİTMİŞ??? 18 MM KALINLIĞINDA AHŞAP KULLANMAZSANIZ ÖLÇÜLER YANLIŞ ÇIKAR
    1-54X34 1 ADET ALT
    2-54X 15,8X2 ADET YANLAR
    3-37,6X15.8X2ADET ÖN ARKA
    4-57,6X37,6 ÜST
    5-54X14 ORTA
    6-LCD Yİ YERLEŞTİRMEK İÇİN 20X14 2MM KONTRAPLAK ORTASINA 15,4X9,4 EBATLARINDA ALAN AÇILACAK.
    7-20X14 CM 2MM KALINLIĞINDA CAM VEYA FLEXİGLAS(FRESNELLER İÇİN
    8-12,2X14X3 ADET FAN BÖLÜMÜ AYIRMA
    RESİMDEKİ PLANI AYNEN UYGULARSANIZ AYNAYA GEREK YOKTUR.
    KONTROL KARTLARI SAĞ TARAFTA VE LCD EKRAN ÖNÜNDE OLACAK
    KOLAY GELSİN..
    nOT KULLANILAN MALZEMELERİ DİKKATLİCE OKUYUN.BU ÖLÇÜLER F 20 OBJEKTİF VE PVC FRESNELLER (F30) İÇİN GEÇERLİDİR.F 30 MERCEK KULLANACAKSANIZ KUTUNUN BOYUNA 10 CM DAHA İLAVE EDİNİZ VE DİĞER DEĞERLERİ ONA GÖRE HESAPLAYINIZ..BU SEFERDE KUTU BÜYÜK OLUR DERSENİZ İZZOTEKTEKİ
    UYGULANAN AYNALI PLANI YAPABİLİRSİNİZ..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 7 Ocak 2005, 11:21:38 >

• FREEDOM KARDEŞİM LAMBA AYAKLARI İLE FRESNEL LENS ARASI
    33 CM İSE VE CONDENSERİ LAMBANIN 3 CM ÖNÜNE YERLEŞTİR
    DEMİŞSEM mesafe NE OLUR?33-6=27 CM YANİ DEĞİLMİ GÜZEL KARDEŞİM,,

quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

serdar abi lamba condenser arası degıl abıicondenser fresnel arası mesafe ne olucak demıstım,saygılar
  • Serdar abi fanlarin kac voltla calisio o 6 cm lik olanlar . ve kullandigin trafolar nasil birsey kac watt kac amper fiyatlari uygunmu nasil birsey ?
  • HERBİR TRAFO 2X12 VOLTTUR.FANLAR 12 VOLTLA LA ÇALIŞIR.kARAKÖYDE kARAKKÖY PASAJINDA 2. KATTA BULABİLİRSİNİZ..
    TRAFO TANESİ 5 MİYON CİVARINDA FANLARINDA TANESİ 4 MİLYON.İKİ ÇEŞİT VAR KALIN VE AĞIR OLANINI İSTEYİN.MARKASI ŞU AN AKLIMDA DEĞİL AMA EVVELKİ SAYFALARDA RESİM VE MODELLERİNİ YAZMIŞTIM.
    quote:

Orjinalden alıntı: desilver

Serdar abi fanlarin kac voltla calisio o 6 cm lik olanlar . ve kullandigin trafolar nasil birsey kac watt kac amper fiyatlari uygunmu nasil birsey ?

• ya kardeş amma pahalı malzeme satıyon bu ne biçim fiyat yaff ALİFREE2 bizde nerde o kadar paraya toplayınca 154 ytl 154 milyon formda başka malzeme satanda var okudum 135 diyo ama senin malzemenden de değil yaf bu nasıl iş herkes mal satıyo burda şu sayfa çok güzel herkes bilgi veriyo burada reklam yapan arkadaşları kınıyorum arkadaşlar kimse kusura bakmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkpro

HERBİR TRAFO 2X12 VOLTTUR.FANLAR 12 VOLTLA LA ÇALIŞIR.kARAKÖYDE kARAKKÖY PASAJINDA 2. KATTA BULABİLİRSİNİZ..
    TRAFO TANESİ 5 MİYON CİVARINDA FANLARINDA TANESİ 4 MİLYON.İKİ ÇEŞİT VAR KALIN VE AĞIR OLANINI İSTEYİN.MARKASI ŞU AN AKLIMDA DEĞİL AMA EVVELKİ SAYFALARDA RESİM VE MODELLERİNİ YAZMIŞTIM.
    quote:

Orjinalden alıntı: desilver

Serdar abi fanlarin kac voltla calisio o 6 cm lik olanlar . ve kullandigin trafolar nasil birsey kac watt kac amper fiyatlari uygunmu nasil birsey ?

Abi tesekkurlerde trafo direk 220 voltla calisip 12 v vermesi icin araya bi devre kati falan istiomu direk calisiomu gecen almak istedim trafoda buldum ama satici direk calistiramazsin araya bisiiler eklemem gerektigini onerdi bende cok fazla elektronikten anlamadigimi soyleyince bu is icin adaptor onerdi bende olayi tam ogrenmek icin almadim ... direk trafo alip nasil kullanirim beya eger araya bisiiler yapilmasi gerekiosa nasil bir olaydir ...

• KÖPRÜ DİYOTLA BU İŞİ HALLEDERSİN
  • ARAYA KÖPRÜ DİYOT KOYACAKSIN .ÇOK BASİT.ODA 250 BİNLİRA CİVARINDA ..
  • AYRICA BENCE KESİNLİKLE 12 CM LİK FANLAR DAHA İYİ HEM 220 İLE ÇALIŞIYORLAR HEMDE SOĞOTMA İYİ OLUYO
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.