Şimdi Ara

el radyosu ve telsiz yapım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aranıza yeni katıldım ve boylesine guzel bir yerde olmaktan cok mutluyum.
    kendim yazılımcıyım ancak son zamanlarda haberleşme sistemlerine merak saldım
    özellikle şu baby phone tarzı tekr taraflı (sadece dinleme) telsizler ile ilgileniyorum.
    oturdugum yerde film setleri çok fazla
    özellikle reklam ve film vs cekimleri cok fazla yapılıyor
    amacım setlerde kullanılan telsizleri vs dinlemek.
    aslında sadece muziplik olsun diye boyle birşey yapmak istiyorum
    dediğim gibi benim ki tamamen hobi ve eglence amaçlı.
    konu ile ilgili forumları biraz kurcalayınca su evlerde kulandığımız kuçuk cep radyolarını bozup ufak tefek değşiklikler ile
    ile bu tip telsizler elde edebileceğimizi okudum.
    (sadece tek teraflı -dinleme- açmaçlı)
    zaten benimde istedigim bu tip birşey.
    konu ile ilgli nette pek devre yada sema bulamadım
    ban konu ile ilgili olarak yardıcmı olabilirseniz çok memnun olurum.
    orneğin evde kullandıgımız basiit bir radyonun devresinde nasıl ve ne şekilde değişiklikleri ile bu tip bir dinleme telsizi elde edebilriz.
    bu konuda degerli gorus ve fikilerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
    hersey için tekrar teşekkür ederim

• Takip
  • Evde kullandığınız radyolar am/fm dalgalarını algılar. Sizin vhf alıcı yapmanız lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki nasıl yapabilrim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerfa41

peki nasıl yapabilrim ?

El yapımı bir telsiz alıcısı yapmak, FM bandı radyo alıcısı yapmaktan çok daha zordur. Başarıya ulaşma ihtimaliniz düşük.

Saygılar...
  • Tam olarak nerede oturuyorsunuz bilmoyorum ama bulundugunuz yerde elektronikciler carsisi varsa oraya gidin hobi devreleri sorun sirf bu islerle hobi olarak ilgilenenler ve okulunu okuyanlar icin hazir pasili paneller ve o panellere yerlestirilmesi gereken direnc vesair malzemeler yapim klavuzuyla birlikte satiliyor. Ayrica bildigimiz cubuk antende kullanilan yukseltici dedigimiz alet karasal yayinlarin bir kismini vhf bandi uzerinden ceker buda telsizin kullandigi band ile aynidir ancak frekans araligi farklidir egerki yukseltici uzerinde bir oynama yapip frekans ayarini degistirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: omerfa41

peki nasıl yapabilrim ?

El yapımı bir telsiz alıcısı yapmak, FM bandı radyo alıcısı yapmaktan çok daha zordur. Başarıya ulaşma ihtimaliniz düşük.

Saygılar...

internette arastırdım biraz ama yapanlar var fakat nasıl yapıldığı konusunda bir bilgi yok oyuzden bende araştırmak istedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Saati için En Uygun Hat
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanifemre

Tam olarak nerede oturuyorsunuz bilmoyorum ama bulundugunuz yerde elektronikciler carsisi varsa oraya gidin hobi devreleri sorun sirf bu islerle hobi olarak ilgilenenler ve okulunu okuyanlar icin hazir pasili paneller ve o panellere yerlestirilmesi gereken direnc vesair malzemeler yapim klavuzuyla birlikte satiliyor. Ayrica bildigimiz cubuk antende kullanilan yukseltici dedigimiz alet karasal yayinlarin bir kismini vhf bandi uzerinden ceker buda telsizin kullandigi band ile aynidir ancak frekans araligi farklidir egerki yukseltici uzerinde bir oynama yapip frekans ayarini degistirebilirsin.

marmariste oturuyorum fakat suannda kocaelideyim eğer varsa bildiğinz bir dükkan faln sorabilirm hemen
  • Bende bursadayim oyuzden koceelini bilmiyorum googlede bi arastirin derim elektronikciler carsisi varsa orda ne ararsan bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hanifemre

Bende bursadayim oyuzden koceelini bilmiyorum googlede bi arastirin derim elektronikciler carsisi varsa orda ne ararsan bulabilirsin

elektronikcilerde bulabilrim değilmi belkide buna benzer bişey vardır değil mi ?
  • Belki olabilir hzir cihaz veya toplamaya hazir elektronik devre

• peki iki tane farklı modellerde el telsizlerim var diyelim ben bunları birbirine bağlaya bilirmiyim yani iletişim kurabilirmiyim ?
  • hala yapmak istiyomusunuz bilmiyorum ama bu konuyu sonradan görcek arkadaşlara yardım edelim :Dhttp://video.uludagsozluk.com/v/el-radyosundan-telsiz-yap%C4%B1m%C4%B1-39654/
  • arduino modülü var 433/315 mhz de iletişim kurabiliyorsun. paket olarak alıcı ve verici olarak satıyorlar. bakır telle antenini istediğin kadar büyütebilirsin.
    menzil testi yapmadım fakat oyuncak arabalarda ve alarm sistemindeki sensörlerde de aynı frekans ve benzer modüller kullanılıyor. yani bir ev içinde yeterli olacaktır.
    standart seri iletişimi kolayca yaparsın fakat ses dalgalarının yollanması konusunda biraz araştırma gerekebilir

modülü buradan bulabilirsin
    aliexpress.com
    US $2.9 |RF wireless receiver module & transmitter module board for arduino super regeneration 315/433MHZ DC5V (ASK /OOK) 5pair =10pcs|module board|board modulerf module - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/RF-wireless-receiver-module-transmitter-module-board-for-arduino-super-regeneration-315-433MHZ-DC5V-ASK-OOK/1870970215.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.