Şimdi Ara

Eksisozlugun Caylak Listesi Sacmaligi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ekşi'de bir Efendiler - Köleler mantığı vardır ve bu mantıkta takipçiler köledir. Efendiler oraya bişey yazar o şey bana uymadı diyelim, altına birşey yazamam, köle gibi sessizce bakarım. Eh kölelerin bakıp durduğu bi yer başka ne olabilirdi ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 18 Nisan 2019; 2:37:43 >
  • Bence o konuda sistemleri iyi hatta daha sıkı olması gerekiyor şu haliyle bile dingonun ahırı stayla takılan tipler var.

Çaylak diye tabir edilen tiplerin entry yazmış olmak için girdiği saçma şeyleri okuyup güldüğüm çok oldu. Aşırı belli oluyor çünkü.

Saçmalık değil bir sabır testi ve iyi bir şey. Ayrıca kendini fasulye gibi nimetten sayan yazar olabilmiş tiplerin egosunu daha da kabartıyor çarkın dönmesine de katkısı var.

Çok efsanevi yazarlar veya tek tük güzel entryler-başlıklar oluyor denk gelirse giriyorum ama ekşinin ana sayfasına gireyim de bugün neler yazılmış dediğim pek olmadı.

Aralarında farklı ve bilgi veren tipler zaten kendi blogunu açıyor veya Medium'a vs. kapak atıyor bir şekilde.
  • adı üstünde saçmalık. üyelik sınırlandırarak kalite korunmuyor. belli kriterlere göre seçmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Gerçek DH'li bunu okumaz.Yarısinda koptum olaydan ama sonda ve icerisinde goz gezdirerek zebani olmadigina gore haklisin

Alıntıları Göster
    Gerçek DH'lı bunu okumaz dediğiniz yorumum 9 begeni aldı demekki ki DH'liler bunu okurmuş.

"Gerçek DH'li" derken Ekşi Wannabe'lerini kast etmiş olmalısınız fakat

DH ≠ Ekşi Wannabe !
  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Unix meraklısı biri olarak bir dönem Emacs makalelerine bakmaya başlamıştım, Emacs muhteşem özellikleri olan değişik bir editördür...

Birgün Ekşi'deki Emacs başlığına denk geldim. Bu arada 2000'lerde Ekşi yazarı olmak üzere başvuru yaptım fakat yanıt dahi alamadım yani Ekşi'ye dair bazı düşünceler zaten kafamda oluşmuştu. Emacs konu başlığını bir açtım aman tanrım o da ne!... Emacs ile 2 dosya düzenlemiş kişiler Emacs'i tasarlamış kişi havasında yorumlar yapmışlar, tam bir rezalet. Bir de kendilerinden acayip emin şekilde yorum yapıyorlar fakat yaptıkları şey 2 satırlık cümleye maksimum ego sığdırmak, maksimuum lügat parçalamaktan başka birşey değil.

Ekşi'deki o Emacs başlığından sonra Ekşi'nin ipini çekmeye karar verdim. Ve şu ana dek bu karardan dolayı herangi bi eksiklik herhani bir sorun yaşamadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Ekşi bir kere özgür bir platform değil, üyelik sınırlandırmak süretiyle kendilerini özel ve degerli yapmaya çalışan çakma Elitler topluluğu.

Ekşicilerin her bir gönderisi "nasıl en güzel ahkam keserim" "nasıl zeka şov yaparım" kaygılarıyla dolu. Amaçları bilgiyi paylaşmaktan cok "ağzı en iyi laf yapan" kahraman olmak.

Ekşi'deki çakma Elitlerin uzmanlık alanı olan "en iyi laf üretme" tekniklerinden etkilenerek bu forumda da Ekşi'ci gibi yazarak beğeni toplamaya çalışan bircok kişi var dolayısıyla içerikten çok laf karateciliği var.

Foruma sosyal medyadaki sığ muhabbetlerden kaçmak ve gerçek yorum görmek için geliyoruz ama karşımıza Ekşi wannabe'si kişiler çıkıyor.

Ekşi adından anlaşılacağı gibi bir Sözlük'tür. Bu kadar! Sözlük. Amacı kelime anlamları vermek, kelime anlam belirsizliğini ortadan kaldırmak "disambiguation" da denilir ve Türkçe Wikipedia dahil birçok yer zaten yapar, o yüzden Ekşi Sözlük günümüzde anlamsız ve gereksizleşmiştir "irrelevant" da denir. Bilgi paylaşma ve düşünce iletme açısından Ekşi artık 'irrelevant' dır. Ancak kalem silahşörlüğü, laf hokkabazlığı, cümle oyunlarından şovmenlik kulvarında hala yem çıkıyor olmalı ki bu Ekşi'ye talep var.

5+ yıldır ekşi'nin hiçbir linkini tıklamıyorum fakat geçenlerde birşey için tıkladım. Ekran karardı, tam ekran bir reklam belirmeye başladı, bullshit dedektörümü alarma geçti, tüm sayfayı Ekşi'yi kapattım!

Bu yorum Ekşi için fazla. Fakat 5-10 yıldır Ekşi'ye 5 saniye vakit harcamamış biri olarak Ekşi'ye biraz vakit ayırayım dedim :)

Güncelleme: Kelime belirsizliği / Ambiguation giderme :)
    Hocam, linç etmişsin ama kesinlikle haklısın.

• Sözlüklerde bunun üyelerin ortama uyması, formata alışması, fake hesapların önlenmesi, nitelikli içeriği artırmak gibi amaçları var. Pek uyulmuyor bunlara son zamanlarda :/ ancak çok fazla üyesi bulunmayan bazı sözlükler daha titiz bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3-4-3 -- 19 Nisan 2019; 16:0:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3-4-3

Sözlüklerde bunun üyelerin ortama uyması, formata alışması, fake hesapların önlenmesi, nitelikli içeriği artırmak gibi amaçları var. Pek uyulmuyor bunlara son zamanlarda :/ ancak çok fazla üyesi bulunmayan bazı sözlükler daha titiz bu konuda.
    Yeme bizi. Sözlük 'e ben 2000'lerin başında üyelik başvurusu yaptım ki o dönemde fake hesap, Trol vs gibi şeyler yoktu ancak başvuruma yanıt dahi verilmedi.

Çünkü Sözlük'ün sistemi bu. Üyelikleri sınırlamak. Sen en yetenekli bilgili deneyimli biri olabilirsin, bunun Sözlükçüler açısından önemi yok.

Neyse ki günümüz Internet olanakları sayesinde bu ultra zeki Sözlükçüler artık avuçlarını yalamaya başladı.

• O kadar bilmiyorum. Sadece uygulamadan bahsetmek istedim. Mesela Galatasaray Sözlük'te böyle bir uygulama var. Ara ara alım yapılıp, girdilerin kurallara uygunluğuna bakılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.