Şimdi Ara

Ekranın bir gelip bir gelmemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bir dostumun bilgisayarında sorun var (Anakart :P5G41T-M LX Ekran Kartı: Gt9600, pc 5. yılında ama temiz, hor kullanılmadı)

    Kasayı açtıktan sonra görüntü bazen geliyor bazen gelmiyor(kasa içi donanımda görünürde bir sıkıntı yok herşey çalışıyor), bugün biraz kurcaladık, bilgisayarı açtıktan sonra monitörü(pc açıkken) ekran kartından çıkarıp anakartın kendi giriş yerine bağlayınca görüntü geldi, acaba sorun ekran kartında mı derken pc ye reset attık, bu sefer yine görüntü gelmedi, anakarttan çıkarıp ekran kartına takınca görüntü tekrar geldi...Bu şekilde sorun 1-2 haftadır mevcut biz kurcalamadan önce arkadaş görüntü olmayınca 2-3 defa reset atıyormuş bazen görüntü geliyormuş,1-2 defa bios pilini falan çıkarıp takmış yeniden başlatınca ekran gelmiş...Ama ekran gelince bilgisayar açıkken görüntü de kesilme gibi bir sorun kesinlikle yok, yani ya başta açılıyor ve sorunsuz devam ediyor yada hiç gelmiyor(onboard-ekran kartı değiştirmek getirdi)

    Sizce sorun nereden kaynaklı olabilir? Şimdiden teşekkürler.







  • "onboard-ekran kartı değiştirmek getirdi" Ne anlama geliyor acaba?
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Evet sonra anakarttada görmedi ekran kartına aldık bu sefer gördü. sorun devam etmekta...
  • Yazdıklarınızı çözümlemeye çalışıyorum ancak henüz muvaffak olamadım. Olur olmaz yardımcı olacağım size..
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Sorun biraz karışık cümleleri peşpeşe yazınca iyice karışmış tek tek yaziyim.

    Arkadaşım bilgisayarı çalıştırdığında ekran bazen geliyor bazen gelmiyor. Gelmediğinde 3-4 kez reset atıyor artık şansına hangisinde gelirse..

    Bilgisayarcıya vs. göstermeden biraz kurcalayalım dedik. Çalıştırdık ekran gelmedi; monitörden ekran kartına gelen kabloyu çıkarıp, onboard ekran kartına takınca ekran geldi.

    Tamam sorunu bulduk, ya ekran kartında yada ekran kartı giriş yerinde diye düşünüyorduk. Emin olmak için monitör onboarda bağlıyken bilgisayarı tekrar başlattık ve maalesef ekran yine gelmedi. 2-3 kez reset attık vs. sorun ekran kartında yada onboardta olsun devam etmekte...


    Ekran geldiği zaman kapanma gibi bir sorun kesinlikle yok. Bilgisayar 2 gün açık kalsın ekranda kaybolma vs. olmuyor. Sorun güçkablosunda da değil zira ekran gelmediğinde 'sinyal yok' yazısı çıkmakta...




  • Ekran kartınızı çıkartın, bildiğimiz bir silgi vasıtası ile altın uçlu ayaklarının olduğu bölümü güzelce silin, eğer altın ayaklarda kararma var ise bir miktar kuru karbonatı alıp eski bir diş fırçası yardımı ile bu ayakları fırçalayın ve kararmış kısımları giderin, ekran kartını takdığınız yuvayıda temiz diş fırçası ile güzelce fırçalayın ve dikkatlice elektrik süpürgesi ile olması muhtemel tozları çekin. Anakartınızı ait en güncel bios sürümünü yükleyin,ardından bios ayarlarında "ekran kartı öncelik seçimi" bölümüne girip (bu bölümü bulamazsanız biosun ilgili bölümlerine ait resimleri gönderin yardımcı olmaya çalışayım) EKRAN KARTI ÖNCELİK SIRALAMASINI PCI-E - VGA şeklinde değiştirin bu işlemden sonra ekran kartınızı bilgisayarınıza bağlayıp durumu gözlemleyin. Probleminiz düzelecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    NOT: Anlamadığınız ve ya çözüm getirmediğiniz bir nokta olur ise tekrar iletişime geçin yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 22 Kasım 2014; 21:00:55 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Pc arkadaşımın yazıkdıklarınızı aynen aktarıcam. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.