Şimdi Ara

Ekrandaki Çizikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ati radeon hd 7850 ekran kartı kullanıyorum. 2 gün önce bilgisayara baktığımda aniden ekranın çiziklerle kaplandığını gördüm. Ekranda şerit şerit çizikler vardı. Ancak profilime şifremi yazıp girdiğimde ise ekran bu çizikelerden başka bir şey göstermez oldu. Bir süredir bilgisayarı açarken CPU Fan Error uyarısı alıyordum. Kasayı açtım ekran kartının üzerindeki fanlardan biri dönmüyordu. Söküp temizledim ama nafile. Ekran kartını çıkarıp çalıştırınca berbat grafiklerle de olsa açılıyor. Ne yapmalıyım? Daha bir senelik kart bu. Önceki ile dört sene gitmiştim.

• Hocam ürünün garantisi var ise direk gönderin, o çizgiler ekran kartının cortlayacağına işaret malesef :(
  • sawyer28 kullanıcısına yanıt
    Ekrankartı arrzalanmış garanti varsa gönder hemen yoksa fırınlama yap sonrada soğutucu al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emiroz231 E kullanıcısına yanıt
    Fırınlama nedir? Bir de soğutucu kullanmadım daha önce. Bilgisayardan bilgisayara fark eder mi? Uyum sağlamama gibi bir şey olur mu yani?
  • sawyer28 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı üzerindeki fanlardan birinin dönmemesi normal olabilir, bazı kartlar yük altına girmedikçe fanlardan birini kapatabiliyor veya ikisini de.Onun dışında bahsedilen çizgilenme problemi başıma geldi, hatta çözünürlük düşüyor.Bu problemi ekran kartındaki bellek ve GPU'yu ısıtarak bir süre erteledim.Kart üzerindeki soğutucuyu söküp yapman gerekiyor, güçlü bir saç kurutma makinasıyla bu işi deneyebilirsin.Beni 1-2 ay kadar idare etti ancak geçtiğimiz günlerde tekrar aynı problemle karşılaştım bu sefer hiç görüntü gelmiyordu.Artık ne olacaksa olsun dedim ve ekran kartı fanının fişini çektim, kartı kendi kendine ısıtmaya bıraktım.Bunu daha önce de denemiştim işe yarıyordu.Amacım 2-3 dk o şekilde beklemekti ama ev işine dalınca yaklaşık 1,5 saat sonra bilgisayarı kontrol etmek aklıma geldi.Odaya girdiğimde kapanmıştı, kendi kendine soğumuş, fişini taktım ve bilgisayarı açtım.Şu an hiç bir sorunum yok.Nasıl ısıtırsan ısıt kartı kendi kendine soğumaya bırak, ısıtıp hemen çalıştırma.Çalıştırdıktan sonra ekran kartı fanlarının hızını biraz arttır ve sürekli o şekilde çalışsın, arada bazen ısınıp benzer sorunlarla karşılaşabiliyorsun.Bu arada denediğim bu yöntem tamamen kartı gözden çıkardığım içindi, eğer denemeyi düşünürsen yönlendirmiş olmayayım, sorumluluk almak istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda Gölgelenme
    5 yıl önce açıldı
    Ekrandaki leke nedir?
    4 ay önce açıldı
    Ekrandaki parmak izleri
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.