Şimdi Ara

Ekranda oluşan noktalar(Dvi kablosu sorunuymuş.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Dirt2 sırasında ekranda kırmızı noktalar oluştu. Başlangıçta ekran kartını overclocksuz kullanmama rağmen ekran kartı overclock sırasında oluşan artifactlara benzettim. Yalnız oyundan çıkıp masaüstüne döndüğümde sorun devam ediyordu. Özellikle fotoğraf ve filmlerde arka plana göre farklı renkte noktalar oluşuyor. DH turuncusunda süreklive çok hızlı yanıp sönen çok küçük yoğun yeşilimsi noktalar, siyah ağırlıklı fotoğraflarda nispeten büyük kırmızı noktalar...
    Noktalar hızlı bir şekilde yanıp sönüyorlar. Photoshopta noktaların olduğu kısmı kesip taşıdığımda noktalarda kesilen yerle birlikte taşınıyor. Sorun monitörden değil.
    Ekran kartını başka sistemde denedim problem devam ediyor.

Ekran kartı Sapphire 4770
    Ekran kartı sürücüsü Ati 10,3
    Farklı sürücü denedim çözüm elde edemedim.

Sistem imzamda.

Ekran kartı seri numara ile Penta'dan garantili sorun donanımsal gibi geldi. Bu konuda fikirleriniz varsa bilgi rica ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kartı başka bir pc de denemissiniz.Sorun donanımsal büyük ihtimalle ekran kartınızı garantiye göndermelisinizKola gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Kartı başka bir pc de denemissiniz.Sorun donanımsal büyük ihtimalle ekran kartınızı garantiye göndermelisinizKola gelsin

Oyuna girdikten sonra belki yaklaşık 1 dk içinde falan oluştu noktalar. Bu durumda aşırı yüklenme veya ısınma gibi problem oluştuğunu sanmıyorum. Overclock zaten yoktu.
    Sebebi ne olabilir acaba?
    Birde daha önce garanti ile ilgili hiç bir problem yaşamadım. Faturasız ürünlerde bile yardımcı oldular hep.
    Penta faturası olmayan ürün için seri numarasından garantili görünmesine rağmen sorun çıkarır mı ki?
  • dostum bugün yeni işlemci aldım aynı sorun bendede oldu sanırım power yetmiyor. sen herhalde işlemciyi 3.8 yapmışsın 2 tane hdd takmışsın dvd rw de war

bendede gts 250 ve 460w high power war dvd rw yi fanları söktüm şimdilik olmamaya başladı yani düzeldi gibi. sende denermisin yada 750w falan power warsa onla deneme şansın warmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanxtr

dostum bugün yeni işlemci aldım aynı sorun bendede oldu sanırım power yetmiyor. sen herhalde işlemciyi 3.8 yapmışsın 2 tane hdd takmışsın dvd rw de war

bendede gts 250 ve 460w high power war dvd rw yi fanları söktüm şimdilik olmamaya başladı yani düzeldi gibi. sende denermisin yada 750w falan power warsa onla deneme şansın warmı?

Elimde 2 tane power var. High Power Plus 560 watt power ile denedim. Hatta bir süredir sistemimde High Power psu takılı. Lc power 550 watt ile başka bir sistemde denedim.
    Bu power ile bir kaç gün önceye kadar aynı sistemde 6850 işlemci ve GTX 285 ekran kartı sonrasında 6850 işlemci 4870 Vapor-x kullandım onlarda dahi sorun yaşamadım hiç bir şekilde.
    4770 ekran kartını besleyememe gibi bir sorun olmasa gerek.

Bu arada faturayıda buldum. Garanti sorun olmayacak sanırım yalnız yetkili servis telefonları dakikalarca beklememe rağmen cevap vermiyor. C.tesi çalışmıyorlar mı acaba?

• yani high power 560 w ı takınca hiçbi sorun olmuyor oyunlarda falan doğru anlamışmıyım hocam? bende psu yu servise vermeyi düşünüyorum ama 1 ayda gelmez yada bunda sorun algılayamadık deyip geri yollarlar yada sisteme çok yüklenmişsiniz maksimum 460w güç vermekte deyip geçiştirirler eminim. nasıl bi açıklama yapıp servise vereceksem.
  • Kartı farklı bir pc de deneyiniz esasında konunun başlığını gördüğümde dedim ki kesin ati kartı olan bir kişi yaşıyor bunu ati kartların kronik problemi sarı noktalardır,kartı önce farklı bir pc de daha sonra garantiye veriniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç hdmi sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanxtr

yani high power 560 w ı takınca hiçbi sorun olmuyor oyunlarda falan doğru anlamışmıyım hocam? bende psu yu servise vermeyi düşünüyorum ama 1 ayda gelmez yada bunda sorun algılayamadık deyip geri yollarlar yada sisteme çok yüklenmişsiniz maksimum 460w güç vermekte deyip geçiştirirler eminim. nasıl bi açıklama yapıp servise vereceksem.

Yok her iki power ile farklı sistemlerde yine aynı sorun oluşmuştu.

Oluşmuştu diyorum çünkü bu sabah bilgisayarı açtığımda kırmızı noktalar gitmişti.
    Çok garip...
    Biraz Dirt2 kastırayım bakalım ne olacak?
  • Sorun ekran kartı kaynaklı değilmiş.
    Monitörü yukarı kaldırmak istediğimde aynı noktaları tekrar gördüm. Sonra farkettim ki monitöre vidalarından bağlı olmayan Dvi kablosu monitör hareket ettirildiğinde ve bir noktadan temassızlık oluştuğunda bu kırmızı noktalara sebep oluyor.

Yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler.
  • Cok saol kardeşim aynı problem bende de oluştu çözümünü okudum ve denedim tüm kırmızı noktalar gitti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.