Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmiyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
12.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplama olarak bilgisayar aldım herşeyini kurdum fakat ekrana görüntü gelmiyor sistemimim budur

asus a88xm-a anakart

a10 5800k işlemci

hi-level ddr3 8 gb 1600 mhz tek modül ram

saphire r9 270x gddr5 2gb 256 bit ekran kartı

nagas 600 watt 80 bronze psu

160gb lık eski harddiskim ve cd-dwd rw takılı

kablolarını dogru taktıgımdan eminim, pc yi çalıştırdıgımda ekrana görüntü gelmiyor, işlemci fanı ekran kartı fani ve diger fanlar dönüyor çalışıyor gibi gözüküyor.

anakartımda onboard özelligi var harici ekran kartı taktım bu sıkıntı oluşturuyor mu tam anlamıyorum sorunun burda olabilecegini düşünüyorum.yardımcı olabilir misiiniz_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akera -- 6 Ekim 2014; 9:36:02 >

• işlemci + anakart + ekran kartı + psu bu 4 ünü çalıştırdıgımda ekrana görüntü gelmiyor fanları dönüyor ekran açılmıyor fakat atx 4 pin kablosunu anakarta taktıgımda hiç bir şey çalışmıyor hiçbir fan dönmüyor sorunu anlayanlar yardımcı olabilirler mi lütfen
    İntel İ5 4590 İşlemci ---- Gigabyte H97M D3H Anakart ---- Gskill Ripjaws 2x4 1600 Mhz CL9 Ram ---- MSI R9 280 Gaming Ekran Kartı ---- Corsair Carbide Serisi 200r 550w Siyah Kasa --- Coolor Master TPC 812 Soğutucu --- WD 3,5 1 TB Caviar Blue Harddisk
  • tiamu27 kullanıcısına yanıt
    yukarda ram de dahil denedim. ekran kartını çıkarıp denedim ram yerlerini degiştirip denedim ekrana görüntü gelmiyor fakat hepsi çalışıyor.

atx 4 pin kablosunu takınca hiç biri çalışmıyor sorun buralarda bi yerde ama bn pek anlamadım
    İntel İ5 4590 İşlemci ---- Gigabyte H97M D3H Anakart ---- Gskill Ripjaws 2x4 1600 Mhz CL9 Ram ---- MSI R9 280 Gaming Ekran Kartı ---- Corsair Carbide Serisi 200r 550w Siyah Kasa --- Coolor Master TPC 812 Soğutucu --- WD 3,5 1 TB Caviar Blue Harddisk
  • bendede aynı sorun vardı .. daha düne yaşadım.işlemciyi söktüm tekrar taktım şak görüntü geldi .. bir dene istersen..bazen işlemci tam oturmuyor

Orijinalden alıntı: tiamu27

Bide Onboad'a dene bakim görüntü geliyor mu? eğerki görüntü gelmiyorsa ankartta sıkıntı var demektir.

her parçayı yeni aldım dünden beri herşeyi denedim fakat pc geldiginden benden önce işlemciyi takıyım demiş mandalı kaldırmadan takmış bnde açtım baktım 4 pin egmiş yeni fark ettim

pinleri düzelttim kırılan egilen yok işlemciyi oturtuguma eminim

onboard a da takıyorum ekran kartını çıkarıpda takıyom takıpta takıyom herşeyi deniyom ram slotu degiştiriyom sonuç hep aynı görüntü gelmiyor

atx 4 pin kablosu takınca hiç bi fan dönmüyor neden
    Bilgisayara görüntü gelmiyor
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • akera A kullanıcısına yanıt
    Anakartında sıkıntı var yoksa atx 4 pin yani 12V güç girişi anakarta güç gitmesini sağlayan bir giriş anakartıda garantiye ver ve yeni toplamışsın işlemciyi garantiye ver bacaklar eğilmiş sıkıntı yaratma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiamu27 -- 3 Ekim 2014; 11:56:22 >
  • quote:

Anakartında sıkıntı var yoksa atx 4 pin yani 12V güç girişi anakarta güç gitmesini sağlayan bir giriş anakartıda garantiye ver ve yeni toplamışsın işlemciyi garantiye ver bacaklar eğilmiş sıkıntı yaratma ihtimali var.

atx 4 pin anakarta mı yoksa işlemciye mi güç saglıyor hocam?
  • quote:

İşlemciye güç veriyor ama işlemciye güç gitmesi için anakarta bağlanıyor onu diyom ben atx 4 yani 12v girişi işlemciye güç verir 20+4 pin ise anakarta güç verir

hocam demek atx 4 pin işlemciye güç veriyor o kabloyu takmadıgımda tüm fanlar çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

peki atx 4 pin çalıştıgımda işlemciye güç gittigine göre hiç bi fan çalışmıyorsa işlemcide sorun olması gerekmez mi ? işlemciyi oturttuguma inanıyorum ama emin degilim bi yardımcı olsanız tam nası emin olurum

İşlemcinin ucunda bi ok yani ücgen işareti olur o işaretle anakartında üstünde işlemcinin takılacağı yerdede ona benzeyen bi işaret olur o işaretler birbirine denk gelecek şekilde tak böyle emin olur olursun işlemcinin doğru takılıp takılmadığına
  • quote:

ekran kartına pin güç girişi yani harici güç diyelim ona varmı üst köşesinde onu takmadıysam ekrana görüntü gelmez.

İşlemcinin ucunda bi ok yani ücgen işareti olur o işaretle anakartında üstünde işlemcinin takılacağı yerdede ona benzeyen bi işaret olur o işaretler birbirine denk gelecek şekilde tak böyle emin olur olursun işlemcinin doğru takılıp takılmadığına

hocam ekran kartının 2 adet 6 pinlik girişi var onları takıyorum

işlemcinin üzerinde üçgen işareti var fakat anakartta o üçgenin neriye gelecegi yok

üçgen işareti kasanın arka üst köşesine gelecek şekilde oturuyor dogru mu?
    anakartın resmine bakıyomda işaret görmedim aynen :D işlemciyi sen tak hafiften üstüne bastırarak sağa sola it ama çok değil hafif bacakları eğme eğer gereğinden fazla oynama varsa hatalıdır ama çok hafif bi boşluk filan olursa o önemli değil ve kapağı yanlış takartsan bile kapağı kapatırken normalşnden çok fazla zorlanırsın ki bunuda fark edersin
  • quote:

anakartın resmine bakıyomda işaret görmedim aynen :D işlemciyi sen tak hafiften üstüne bastırarak sağa sola it ama çok değil hafif bacakları eğme eğer gereğinden fazla oynama varsa hatalıdır ama çok hafif bi boşluk filan olursa o önemli değil ve kapağı yanlış takartsan bile kapağı kapatırken normalşnden çok fazla zorlanırsın ki bunuda fark edersin

4 farklı şekilde denedim üçgen kasanın arka üst tarafına gelecek şekilde oturuyor oturunca mandalı kapatıyorum fanı yerleştiriyorum

4 tane ram yuvası var işlemciye yakın olana takılı duruyor

bayramdan sonraya kalırsa teknik servise vermeyi düşünüyorum hiç çalıştıramadım

peki sorun başka nelerde olabilir?
    Bak şimdi ramleri nasıl takıcan biliyonmu anakartın kullanım kılavuzuna bak öyle tak ve büyük ihtimal işlemciye yakın olan sarı renktekine takıcan ama sen bi anakarta bak orda 1 tane takıcaksan buna 2 tane takacaksan bunlara 4 tane takacaksan hepsini doldur yazar onlara bak ki bunlarda sıkıntı yok sadece daha verimli çalışır die söylüyom

sen bencede bi servise ver

Başka bi sorun aklıma geliyornu çünkü benmde başıma gelda ekranka görüntü gelmiyordu bende onboardda denedim açıldı ekran kartını garantiye verdim onu bekliyom ama sen ramleri bu kullanım kılavuzuna bak hangisine takıcan ona bak öyle daha iyi olur senin için belki nerden bilcem açılır belki :D

• Monitörü başka PC'de deneme şansınız var mı acaba?
    İşlemcinin 4 Pini eğikse elinle düzelttin düzelttin düzeltemedin gidiyor.Yani yanlış düzeltmiş olabilirsin veya düzeltememiş olabilirsin yani.Servis de genelde pini yamulmuş işlemciyi değiştirmiyor diye biliyorum.

Orijinalden alıntı: AnqelTR

Monitörü başka PC'de deneme şansınız var mı acaba?
    İşlemcinin 4 Pini eğikse elinle düzelttin düzelttin düzeltemedin gidiyor.Yani yanlış düzeltmiş olabilirsin veya düzeltememiş olabilirsin yani.Servis de genelde pini yamulmuş işlemciyi değiştirmiyor diye biliyorum.

şuan eski pc den giriyorum ekran aynı ekran sorun yok yani

pinler tamamen düzelmiş gözüküyor egiklik kalmadı ama çok fazla sök çıkar yaptık yaktık gibime geliyor
  • Aynı sorun dün bi arkadaşımda vardı.Kasa+psu aldık vatan bilgisayardan.Parçaları aktardık fakat açılmadı bilgisayar. Anakartın 12V girşini sökünce fanlar dönüyodu ama açılmıyodu pc.12V girişini takmadan ne işlemci ne bişey açıyor.Çıkarttığında fanların dönme sebebi fanların 5V ile çalışması ana beslemeden çalışıyor.
    Bence ya 12v yerine yanlış kablo taktın.ramleri tek tek çıkartıp farklı slotlarla dene.Bir de klavyenin num-lock, caps-lock ışıkları yanıyormu onlara bak.onlar yanarsa sistem açıyor

Orijinalden alıntı: littlenikkisay

Aynı sorun dün bi arkadaşımda vardı.Kasa+psu aldık vatan bilgisayardan.Parçaları aktardık fakat açılmadı bilgisayar. Anakartın 12V girşini sökünce fanlar dönüyodu ama açılmıyodu pc.12V girişini takmadan ne işlemci ne bişey açıyor.Çıkarttığında fanların dönme sebebi fanların 5V ile çalışması ana beslemeden çalışıyor.
    Bence ya 12v yerine yanlış kablo taktın.ramleri tek tek çıkartıp farklı slotlarla dene.Bir de klavyenin num-lock, caps-lock ışıkları yanıyormu onlara bak.onlar yanarsa sistem açıyor

psu kutusunda 12 v yazıyor

anakart beslemesi 4 pin atx giriş bnm psu da 2 adet 4 lük pin var biri anakarta oluyor digerini takamıyorum girmiyor anlamadım onu ramları çok degiştirdim

ram+psu+işlemci+anakart takıyom ekran kartını hiç takmıyorum onun sorunlu oldugunu düşünmüyorum

bios pili sök tak yapsam fayda eder mi hiç bilmedigim bi olay ama olma ihtimali varsa onuda denerim

sök tak yapa yapa ellerim kızardı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.