Şimdi Ara

Ekran Sola Kaydı Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
36.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sabah bilgisayarımı açtığımda dizüstü bilgisayarıma bağlı Asus marka ekranın sola kaymış olduğunu farkettim. Ne yaptıysam düzeltemedim. Bir tek çözünürlüğü düşürünce düzeliyor ama o zaman benim çizim yapmam zorlaşıyor. Önceden kullanabildiğim çözünürlükte şimdi neden kullanamıyorum? Sizler için bir tanede resim ekliyorum. Resimde sağda siyah yer belli zaten. Bu arada ekran ayarlarından en sağa kaydırmama rağmen yine %100'ü görünmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ekran Sola Kaydı Yardım Lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Sola Kaydı: Nasıl Düzeltilir?

Bilgisayar veya dizüstü bilgisayar ekranının sola kayması, kullanıcı deneyimini engelleyebilen can sıkıcı bir sorundur. İşte ekranın sola kaydığını düzeltmek için yapabileceğin bazı adımlar:

• Ekran Ayarlarını Kontrol Et: Masaüstüne sağ tıkla ve "Ekran Ayarları"nı seç. "Ekran" sekmesinde, ekran çözünürlüğünü ve yönünü kontrol et. Çözünürlük doğru ayarlanmamışsa veya yön yanlışlıkla değiştirilmişse, ekran sola kayabilir.

• Grafik Sürücülerini Güncelle: Hatalı grafik sürücüleri de ekran kaymalarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni aç ("Başlat" + "Aygıt Yöneticisi" yazarak) ve "Ekran Bağdaştırıcıları" bölümünü genişlet. Grafik kartına sağ tıkla ve "Sürücüleri Güncelle"yi seç.

• Ekran Kablosunu Kontrol Et: Harici bir monitör kullanıyorsan, ekran kablosunu çıkarıp tekrar takmayı dene. Kablonun gevşek veya hasarlı olması ekran kaymalarına neden olabilir.

• Monitörü Yeniden Ayarla: Bazı monitörlerde, ekrandaki öğeleri yeniden hizalayan "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" seçeneği bulunur. Monitörün kullanım kılavuzuna bakarak bu seçeneğin nasıl kullanılacağını öğrenebilirsin.

• Windows Yeniden Başlat: Bazen, Windows'u yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Bilgisayarı yeniden başlat ve ekranın düzgün bir şekilde hizalanıp hizalanmadığını kontrol et.

• Güç Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarın güç ayarları, ekranın uyku moduna geçmesine ve uyanmasına neden olabilir. "Güç Seçenekleri"ne git ("Başlat" + "Güç Seçenekleri" yazarak) ve ekranın uyku moduna geçmek için ayarlanmadığından emin ol.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, donanımla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda, profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu arada renk ayarlarıda bozulmuş gibi sanki arkadaşlar. Teşekkürler...
  • Arkadaşlar ayarladım. Grafik özelliklerinden 2. ekranı fabrika ayarlarına geri çevirdim. Bu seçeneğide öyle bir yere gizlemişler ki tesadüfen buldum. Neyse umarım başkalarınada yardımcı olur bu bilgi. Ayrıntı isteyen olursa daha detaylı paylaşabilirim. İyi forumlar...
  • sonradan mı oldu hep mı boyleydı ? ..
  • Önceden 1920 x 1080 kullanıyordum ama bugün bilgisayarı açınca kaymıştı. Dediğim ayarı yapınca tekrar 1920 x 1080 kullabildim.
  • anladım ..duzeldıyse sorun yok ..ıyı forumlar..
  • KESİN ÇÖZÜM:MONİTÖRDEN AUTO DÜĞMESİN BAS DÜZELİR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim aynı olay bendede var ama monitürüm Samsung 760 BF üstünde sadece kapama tuşu var. Nasıl halletçem bilen varmı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRHaS

Arkadaşlar ayarladım. Grafik özelliklerinden 2. ekranı fabrika ayarlarına geri çevirdim. Bu seçeneğide öyle bir yere gizlemişler ki tesadüfen buldum. Neyse umarım başkalarınada yardımcı olur bu bilgi. Ayrıntı isteyen olursa daha detaylı paylaşabilirim. İyi forumlar...

Nasıl giriyosun grafik özelliklerine
  • Evet arkadaşlar kesin ve %100 çözüm ekranın alt kısmında AUTO YAZAN YERE TIKLAYIN OLUYOR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.