Şimdi Ara

Ekran kartsız x99 sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendim bir şeyler topladım, sırf sistemi yorumlamak yerine eklediklerimi de okursanız sevinirim. Sistemi ek olarak ekledim. Benim için nakit fiyatı önemli. Taksit yaptırmayacağım.

http://i.hizliresim.com/BMOQkG.png

Anakart: GIGABYTE GA-X99-UD5 modeli çok önerildi. Sırf bu yüzden atx destekli haf xb evo modelinden vazgeçip tower kasa ekledim sistemime. Eğer GIGABYTE GA-X99-UD4 modeli ile arasında senin anlayabileceğin bir fark yok diyorsanız haf xb + UD4 anakart alacağım. Aradaki fiyat farkını da başka komponentlere yatırırım. Eğer sli konusunda aralarında fark varsa, sli yapma ihtimalim var. 3-way'e kadar çıkmayacağım, ikili sli olur eğer olursa.

İşlemci: INTEL Core i7-5820K bir şey söylemeye gerek yok sanırım.

Soğutucu: NOCTUA NH-D9DX i4 3U XEON, NF-A9 PWM 92mm Soğutucu. Hyper 212 ile bunun arasında kaldım ama bunun çift kuleli olması ilgimi çekti. Kasaya ekleyecek bir şey kalmayınca sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyorum. OC ustası da değilim, çok ekstrem şeyler yapamam. Büyük ihtimal anakartın kendi otomatik iteklemesiyle yetineceğim uzun bir süre.

Bellekler: CORSAIR CMK8GX4M2A2400C14 VENGEANCE LPX DDR4-2400Mhz C14 8GB (2x4GB) DUAL(14-16-16-31) 1.2V Bellek. İlerde yanına bir 8lik daha eklemeyi düşünüyorum.

Sabit Disk: WESTERNDIGITAL WD30EZRX Caviar Green 3TB 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk. Şu anda iki tane sabit diskim var, toplam 2,5 tb. Ancak çok eskiler, şu anda benim için asıl önemli olan oyunların 20 saniye yerine 5 saniyede açılması değil verilerimin güvenliği. Bu yüzden 3 tb'lık soğuk depolamaya uygun bir disk alacağım ilk etapta. Yanına 1-2 tb'lık black eklemeyi de ihmal etmeyiz ileride.

SSD: SAMSUNG MZ-75E120BW 850 EVO 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 540-520MB/s 7mm SSD sabitdisk. Beni tatmin edecek bir ssd. İlerde buna da bir kardeş alabilirim belki. Ya da satıp upgrade. Çok önemli değil yani bu, ssd olsun Samsung olsun yeter.

Kasa: CORSAIR CC-9011046-WW Graphite 730T USB3.0 FULL-TOWER Güç kaynaksız Kasa. Burada 3 alternatifimiz var. Eğer "UD4 gayet yeterli bir anakart." diyorsanız haf xb evo alacağım. Eğer yetmez diyorsanız da, bu ve 750d var seçeneklerde. Graphite'in görünümü daha hoş geldi ama soğutma, alan açısından çok fark varsa 750d'ye de yönelebilirim. Minimum 1 ssd 3 hdd, maksimum 2 ssd 4 hdd kullanacağım.

PSU: EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ GOLD tak çıkar kablolu (220-G2-0850-XR) Güç kaynağı. Modüler olması, fanının belirli bir noktaya kadar çalışmaması, verimliliği, sli konusunda sorun çıkartmaması başlıca seçme nedenlerimden.

Ekran Kartı: Bir süre kendi ekran kartımı kullanacağım. Bu sıralar ekran kartı almaya pek niyetim yok. 980 veya 980 ti seçeneklerim arasında. Ama şu anda sepetimde ekran kartı yok.

Taleplerim, beklentim ve durumumu yeterince anlatabildim sanırım. Nasıl yapalım sizce?
     Ekran kartsız x99 sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A2756470 -- 1 Haziran 2015; 22:40:26 >

• "UD4 gayet yeterli bir anakart."

x99 anakartların hepsi kalitelidir sadece aralarında küçük farklar var, ama artan parayı kasaya değil de soğutucuya yatırmanızı öneririm
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Zaten haf xb evo daha ucuz full tower kasalardan. Çok rahatlarım eğer ud4 sli konusunda bir sorun yaratmazsa. Ben de yaratmaz diye tahmin ediyorum ama sonradan canımın sıkılmasını da istemem açıkçası.
  • Güncel.
  • Benim aklima takilan 3tblik disk oldu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hocam? :) Şu anda toplam 2,5 tb diskim var ve kaybetmek istemeyeceğim şeyler var içinde. 4 tb black'e 900 tl sayacak param da yok şu anda, sisteme bakarsanız zaten x99 olsun uzun ömürlü olsun sürekli parça ekleyip çıkartayım diye ilk etapta biraz kırpılmış bir şey topladım. Green serisi de zaten depolamaya uygun, aldığım anda direk iki diskimi birden buna atıp green'i kenarda tutup iki tanesini kullanmaya devam edeceğim. Uygun bir zamanda da mümkünse black, olmazsa blue güzel bir şey alırız.
  • Extreme o.c yapmayacaksanız soğutucu yeterli bence,anakart olarakta o.c yapmayacaksanız daha düşük modellerde tercih edebilirsiniz.İlla ikisinden biri derseniz Ud4'te sizin için gayet yeterlidir.

Kasayı obsidian 750D ile,
    Veri güvenliği için diskleri Hitachi ile,
    İşlemciyi i7-5930k ile,

Değiştir derim.Durumun elvermeyecekse kassyı haf xb olarakta değiştirebilirsin.Veri güvenliği içinse Hitachi ssd ler bir numaradır.Yurtdışında çoğu güvenlik sistemlerinde hitachi hdd ler tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartsız sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Küp kasalara bir sempatim var, o yüzden haf xb'yi seçtim. Türkiye'de olsa direk Thermaltake Core x9 alacaktım da Türkiye'de haf xb evo ile yetineceğim. Port sayısı, havalandırması gayet yeterli geldi bana. 750D'nin bilmediğim bir güzelliği varsa duymak isterim.

Veri güvenliği konusunda şüphem büyük evet. İlk alacağım diskin güvenli olması gerekiyor, ikinci hdd'yi performanslı bir şey alırım. Ssd'de güvenlikten ziyade hız önemli benim için. Ha eğer "Belirli bir noktadan sonra 4 saniye yerine 3 saniyede açılıyor oyun, aradaki farka değmez hepsi talep ettiğin performansı verir." diyorsanız Samsung 800 serisinden vazgeçebilirim. Hitachi'yi açıkçası hiç bilmiyorum, adını duydum sadece konsollardan. Ön yargım var yani maalesef. Ama sistemi şimdi değil 1-1,5 ay içinde toplayacağım. O sırada araştırabilirim sanırım.

5820k bana fazlasıyla yetecektir diye tahmin ediyorum. O.C. konusundaki tek deneyimim i5 650 ile. İşlemciyi zorlayabilecek birisi değilim yani. 5820k'nın beni korkutan tek yanı pci lanes sayısıydı, onun da araştırınca önemli olmadığını fark ettim. Daha doğrusu o aradaki farka değecek kadar. 24-28 hat ile sli yapan çok kişi gördüm.

Değiştiremiyorum nedense, eklemeyi unutmuşum. UD3 modelini gözüme kestirdim fiyatı yüzünden. Ancak anakart kıyası yapabilecek donanımda birisi değilim. UD4 ile arasında ne farklar var?
  • 750D havalandırma açısından,malzeme kalitesinden,montaj rahatlığından dolayı daha iyi.Fakat full tower işte çok yer kaplar.

Hitachi hdd ler ünlüdür.Dedim ya güvenlik sistemlerinde kullanılıyor.Veri kaybına en az rastlanan disk.Hiç şüphen olmamalı bana kalırsa.Hızıda normal diyebilirim.Ancak güvenlik konusunda bir numara dediğim gibi.

Ud4'ün soketide dahil.İşlemciye giden iletkenlerin hepsi altın.Ud3'te sadece soket altın olarak tasarlanmış.Yani öyle çok büyük bir fark yok.O.c yapmayacağından ramler ile işlemcinin senkronizasyon kontrolcüsünede gerek yok sanırım.Bana kalırsa anakartı Asus x99 deluxe tercih etmelisin.Zaten o.c vs bi derdin yok.

Acikcasi yerden ziyade fiyati yüzünden de uzak duruyorum ondan. Ssdye 100 fazla ver hddye ver rame fazla 150 ver kasaya fazla 200 ver derken lira artıyor bir anda sistem.

Soket yüzünden sorun yaşayan cok duydum asusta. Bende olur olmaz demiyorum ama sonuçta oc isine cok girmeyecegim icin bu sebepten ariza riskini artirmak istemem. Msi'in da x99 tasarimi hakkinda cok guzel yorumlar okumadim. Gigabyte temiz su ana kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.