Şimdi Ara

Ekran kartlarıyla ile ilgilği soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceleri bildiğiniz gibi sadece nvidia ve ati ekran kartı üretiyordu şimdi asus msi powercolor sapphire bu firmalarda ekrna kartı üretmeye başladı ama ati ve nvidianın kartlarıyla aynı gibi nedir bunların olayı bir açıklarmısınız bana. Diğerlerinden bağımsız yapmıyorlar galiba hepsinde aynı model numaralı kartlar ve aynı özelliğie sahipler aşşağı yukarı.

• amd ve nvıda kartın gpusunu uretır bazı modellerdede referans kart denılen ornek kartı yapar fırmalara bunu verır fırmalar kendı markaları ıle bu gpuları kullanarak ıster referans ıster farklı pcb lerde ekran kartı uretır eskıdende boyleydı yenı bır olay degıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

Daha önceleri bildiğiniz gibi sadece nvidia ve ati ekran kartı üretiyordu şimdi asus msi powercolor sapphire bu firmalarda ekrna kartı üretmeye başladı ama ati ve nvidianın kartlarıyla aynı gibi nedir bunların olayı bir açıklarmısınız bana. Diğerlerinden bağımsız yapmıyorlar galiba hepsinde aynı model numaralı kartlar ve aynı özelliğie sahipler aşşağı yukarı.

kardeş şu anda popüler olarak dünyada 2 tane ekran kartı yongası(chip set) yapan firma var.nıvıda ve ati bunlar sadece chip set yani ekran kartının beynini oluşturan entegre ve devreleri üretirler.diğer firmalar powercolor,asus,sapphire.vs gibi firmalar bu chip setleri kulanarak kendi kafasına göre ekran kartlarını tasarlar ve piyasaya satarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 14 Mart 2013; 0:53:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

amd ve nvıda kartın gpusunu uretır bazı modellerdede referans kart denılen ornek kartı yapar fırmalara bunu verır fırmalar kendı markaları ıle bu gpuları kullanarak ıster referans ıster farklı pcb lerde ekran kartı uretır eskıdende boyleydı yenı bır olay degıl

Anladım hhocam sağolun ne hikmetse konuyu açtıktan hemen sonra biraz araştırıp öğrendim. Diğerlerinin sadece oc ve entergrelerini soğutucu vs gibi parçalarını hallettiğini yani
    @zetronom teşekkürler hocam sağolun genel olarak sistem önerilerine bile öneri yaparım ama böyle basit şeyleride bilmeli insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

quote:

Orijinalden alıntı: *666*

amd ve nvıda kartın gpusunu uretır bazı modellerdede referans kart denılen ornek kartı yapar fırmalara bunu verır fırmalar kendı markaları ıle bu gpuları kullanarak ıster referans ıster farklı pcb lerde ekran kartı uretır eskıdende boyleydı yenı bır olay degıl

Anladım hhocam sağolun ne hikmetse konuyu açtıktan hemen sonra biraz araştırıp öğrendim. Diğerlerinin sadece oc ve entergrelerini soğutucu vs gibi parçalarını hallettiğini yani
    @zetronom teşekkürler hocam sağolun genel olarak sistem önerilerine bile öneri yaparım ama böyle basit şeyleride bilmeli insan

herkez herşeyi bilecek diye bir kural yok ama öğrenmeyi istemek ve sormaya cesaret etmek büyük erdemdir..... paylaşmak güzeldir....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radeon için bi soru
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.