Şimdi Ara

kredi kartı iptaliyle ilgili bir soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selam benim öğrenmek istediğim birşey var kredi kartımı iptal ettirmek istiyorum ama durum şu kredi kartına borcum var bankayı arayıp iptal ettirmek istediğimi söylediğimde bana borcum olduğunu o yüzden iptal ettiremeyeceğimi söyleyecekler biliyorum o yüzden borcumu bitirmeden bunu yapmak istemiyorum.ben bankayı arayıp kartımı kaybettiğimi söyleyeceğim iptal olacak sonra banka yenisini gönderecek gelen kartı almayacağım banka beni arayıp soracak bende kartı istemediğimi söyleyeceğim borcumu ödeyip kredi kartını iptal ettireceğimi söyleyeceğim en azından kart elimde olmayacak ama borcum devam edecek borcumu bitirdikten sonra kartın iptalini isteyeceğim bankaya ama bunu söylediğimde kartı istemiyorsanız borcun hepsini şimdi ödeyin deme hakları var mı ? ödemem mümkün değil çünkü bunu demelerinden korkuyorum yanlış birşey yapmak istemiyorum yani ve sizce bu iyi bir fikirmi yada başka birşey yapabilirmiyim? borcu kapatmam mümkün değil çünkü çok kart var babamla annemin kartlarıda var kullanmak istemiyorum, en azından 1 sene öderim kurtulurum kartlar durdukça sıkıştığımızda kullanıyoruz borç bir türlü bitmiyor hayatım ipotek altında,5 yıldır bu şekilde devam ediyoruz işler kötü giderse ne olacak bilmiyorum ve bu düşünce benim moralimi daha çok bozuyor lütfen yardım edin bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka vardır.

• İsterse milyon borcun olsun son 3 ay üst üste ödememe sorunun yoksa kartın kapatılır.
    Eğer Finansbank dışında bir bankaysa ve taksitlerin varsa, normal şekilde her ay ekstren gelir taksitlerin ve borcun bitene kadar.
    Kartı kapatınca bütün borcu ödeme şu an sadece Finansbank ta var.

Oda aslında öyle yapmıyor ama göz korkutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirimr

İsterse milyon borcun olsun son 3 ay üst üste ödememe sorunun yoksa kartın kapatılır.
    Eğer Finansbank dışında bir bankaysa ve taksitlerin varsa, normal şekilde her ay ekstren gelir taksitlerin ve borcun bitene kadar.
    Kartı kapatınca bütün borcu ödeme şu an sadece Finansbank ta var.

Oda aslında öyle yapmıyor ama göz korkutuyor.

3 ay üst üste ödememem gibi birşey söz konusu değil icra gelir o zaman.ben borcumu ödemek istiyorum ödüyorumda ama sürekli bir kısır döngünün içindeyim minimum ödüyorum eksik yatırıyorum sıkışıyorum çok kart olduğu için ben bu kartlardan 1 sene veya 1.5 sene içinde kurtulmak istiyorum.borçları peşin ödeyip kapatmam mümkün değil ama yazdığım gibi kartı iptal ettiricem yada kullanıma kapattıracağım sen nasıl adlandırırsan adlandır, ondan sonra 1 sene o borcu ödeyeceğim borç bitince kartı iptal ettireceğim.tekrar yazayım ben bankayı arayıp kartım kayboldu diyeceğim banka bana yenisini gönderecek ben almıyacağım,sonra beni müşteri temsilcisi arayacak ve ben kartı istemediğimi kartın borcunu ödeyip iptal ettireceğimi söyleyeceğim bunu söylediğim zaman bana kalan borcunuzu şimdi ödeyin gibi bir yaptırım içinde bulunabilirmi banka bunu öğrenmek istiyorum yada borcum varken kartı kapatmanın başka bir yolu varmı ?

• Borcu bitence kapanmak üzere kullanıma kapatabilirsin. Kredi kartın iptal olur, borcun bitene kadar exstre gelmeye devam eder ve borcun bitince de tamamen kapanır. Müşteri hizmetlerini arayıp kartımı kullanıma kapatmak istiyorum diye talepte bulunun. Borcu bittikten sonra da tamamen kapatılmasını istiyorum diyin. İlk önce sizi vazgeçirmek isteyecekler, hatta bazı bankalar bonus puan bile yüklüyor sizi vazgeçirmek için. Hala istekliyseniz sesli olarak size son kez soruyorlar (konuşmalar kayıt altına alındığı için) onaylıyorum dedikten sonra da elveda kart. Unutmayın, kullanıma kapattıktan sonra borcunuz bitene kadar hala yükümlü sayılırsınız ve exstrelerinizi ödemek zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Borcu bitence kapanmak üzere kullanıma kapatabilirsin. Kredi kartın iptal olur, borcun bitene kadar exstre gelmeye devam eder ve borcun bitince de tamamen kapanır. Müşteri hizmetlerini arayıp kartımı kullanıma kapatmak istiyorum diye talepte bulunun. Borcu bittikten sonra da tamamen kapatılmasını istiyorum diyin. İlk önce sizi vazgeçirmek isteyecekler, hatta bazı bankalar bonus puan bile yüklüyor sizi vazgeçirmek için. Hala istekliyseniz sesli olarak size son kez soruyorlar (konuşmalar kayıt altına alındığı için) onaylıyorum dedikten sonra da elveda kart. Unutmayın, kullanıma kapattıktan sonra borcunuz bitene kadar hala yükümlü sayılırsınız ve exstrelerinizi ödemek zorundasınız.

teşekkür ederim bende bunu öğrenmek istiyordum.borcum bitene kadar ödemelerimi yapacağımı biliyorum kart elimde olmazsa sıkışsam bile harcama yapamayacağım için borcum 1 sene sonra bitmiş olacak.bu bilgi kesindir değilmi :) eminsiniz yani.bir şey daha öğrenmek istiyorum mesela müşteri temsilcisi kartınızı iptal edemezsiniz borcunuz var dedi diyelim, bende; sizi bddk ya şikayet ederim 1 hafta içinde kapatmazsanız dedim ( bunu dediğimde kapatmak zorundalarmış ) ben bunu dediğim için banka işi yokuşa sürüp tamam biz sizin kartınızı iptal ediyoruz sizde yarın kalan borcunuzun tamamını ödemek zorundasınız demek gibi bir hakkı var mı bankanın ?

• İptal etmem diye birşey diyemez müşteri temsilcisi, zaten konuşmalar kayıt altına alınıyor. Siz sadece kararlı bir şekilde kartımı kullanıma kapatın kardeşim, yoksa Hakem heyetine gideceğim diyin. Hatta Israr ederlerse sözleşmenin fotokopileri ve kartınızın iptalini arz eden bir dilekce yazarak noterden ihtarname çekebilirsiniz. İhtarnameye kanun gereği cevap vermek zorundalar. Bu işler öyle kolay değil, artık yasalar daha çok tüketiciyi korumaya yönelik. Kartın kullanımı kapatıldıktan sonra ise taksit borçlarınız haricinde banka sizden başka hiçbir şey talep edemez (kart kullanım ücreti felan...)

İyi günler.
  • çok teşekkür ederim yardımların için ya büyük bir yükten kurtardın beni günlerdir bunları düşünüyorum tekrar tekrar teşekkür ederim.bu kredi kartını kim icat ettiyse hürmetle anıyorum onu.siz siz olun kartlardan uzak durun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşımla konuşurken laf açıldı benimde aklım karıştı ya, borcunu kapatmadan iptal etmezler iptal ettirmek içinde bütün borcu kapatmanı isterler.bence bankadan ihtiyaç kredisi çek ve sonra borcu öde kartı kapat daha sonrada kartı kapattır diyor.ne yapacağımı şaşırdım banka bana bunu derse ödeme şansım yok bütün borcu icra gelir diye korkuyorum.
  • Şöyle bir durum var.
    Eğer borcun taksitliyse, yani atıyorum 12 taksitli bir alışverişin 10 taksidi kaldıysa kartını kapatıyorlar.
    Ondan sonra da sen her ay gelen ekstreyi ödüyorsun güzel güzel. Ödemeler bitince de komple hesabı da kapatıp kurtuluyorsun. Bu kesin bilgi.
    İşte sizi kartı kapatmaktan vazgeçirmek için ikna etmeye çalışıyorlar. Yok puan verelim, yok şöyle böyle yapalım. Ama istemiyorum kartımı kapatın dersen kapatırlar. Öyle yok kapatmam ben falan diyemezler merak etme.

Fakat eğer borcun taksitli değil de, işte atıyorum 10000TL borcun var, sen asgari+bir miktar para ödeyerek borcunu kapatmaya çalışıyorsan, o zaman nasıl bir tutum izler banka bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Şöyle bir durum var.
    Eğer borcun taksitliyse, yani atıyorum 12 taksitli bir alışverişin 10 taksidi kaldıysa kartını kapatıyorlar.
    Ondan sonra da sen her ay gelen ekstreyi ödüyorsun güzel güzel. Ödemeler bitince de komple hesabı da kapatıp kurtuluyorsun. Bu kesin bilgi.
    İşte sizi kartı kapatmaktan vazgeçirmek için ikna etmeye çalışıyorlar. Yok puan verelim, yok şöyle böyle yapalım. Ama istemiyorum kartımı kapatın dersen kapatırlar. Öyle yok kapatmam ben falan diyemezler merak etme.

Fakat eğer borcun taksitli değil de, işte atıyorum 10000TL borcun var, sen asgari+bir miktar para ödeyerek borcunu kapatmaya çalışıyorsan, o zaman nasıl bir tutum izler banka bilmiyorum.

aynı dediğiniz gibi ne yazıkki bazılarında taksitli alışveriş var ama büyük bir bölümü minimum şekilde ödeniyor o yüzden kapatmak istiyorum zaten.peki yine başa döndük sanırım kartı iptal ediyorum demesem bankayada kartım kayboldu desem yeni kart gönderdiklerinde almasam ne olur kartsız ödeme yaparım yine o zaman bir sorun olurmu acaba.niye kartınızı almıyorsunuz diye birşey diyemezler herhalde şehirdışındayım vs gibi birşeyler söyleyebilirim borcumu bankamatikten ödeyip 1 sene sonra bitirdikten sonrada kartın iptal edilmesini isterim nasıl olur sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

quote:

Şöyle bir durum var.

aynı dediğiniz gibi ne yazıkki bazılarında taksitli alışveriş var ama büyük bir bölümü minimum şekilde ödeniyor o yüzden kapatmak istiyorum zaten.peki yine başa döndük sanırım kartı iptal ediyorum demesem bankayada kartım kayboldu desem yeni kart gönderdiklerinde almasam ne olur kartsız ödeme yaparım yine o zaman bir sorun olurmu acaba.niye kartınızı almıyorsunuz diye birşey diyemezler herhalde şehirdışındayım vs gibi birşeyler söyleyebilirim borcumu bankamatikten ödeyip 1 sene sonra bitirdikten sonrada kartın iptal edilmesini isterim nasıl olur sizce?

Peki neden kartı kapatmak istiyorsunuz.
    Kullanmayı bıraksanız. Kesin kartınızı, atın çöpe gitsin. Yeni kart da istemeyin?

• quote:

quote:

quote:

Şöyle bir durum var.

Peki neden kartı kapatmak istiyorsunuz.
    Kullanmayı bıraksanız. Kesin kartınızı, atın çöpe gitsin. Yeni kart da istemeyin?

onu yapamıyoruz işte yapmayı hayal ettiğim şey bu.kartlar benim üzerime değil annemle babamın beraber çalışıyoruz belli bir gelirimiz var iyi sayılabilecek bir gelir şu ortamda bir esnaf için işlerimiz kötü değil ama kredi kartı borcu vs olunca bir türlü rahat edemiyoruz.paraya sıkışınca hemen kartlara hücum edip işin kolayına kaçıyor babam 1800 lira kira ödüyoruz mesela kartlara ödeme yapmaktan kirayı bazen toparlayamıyoruz sonra gidip kartlardan taksitli çekim yapıyoruz hiç böyle oluncada borç bir türlü bitmiyor.yani başımıza ne geliyorsa hesapsızlıktan geliyor buna bir son vermek istiyorum artık en azından borç 1 sene yada 1.5 sene daha öderim bu paraları ondan sonra tamamen kurtulurum diyorum babama kalırsa hep böyle devam edecek bu kısır döngü karttan çek yatır sonra karta yatır onu çek ona yatır hiç ödemiyorsam her ay en az 1200 lira kartların faizlerine ödüyorum kafayı yiyecem yani sizin anlayacağınız babamla kavga etmektende bıktım geçen gün aklıma geldi bu fikir ve bunu mutlaka uygulayacağım ya kartları iptal ettireceğim yada kartlar kayboldu diye bankayı arayıp bankanın sonra göndereceği kartı almayacağım, kart olmadığı zaman babam karttan para çekemeyip başka bir çözüm yolu bulacak zaten 6 ay geçipte borçlar biraz hafifleyince işler yavaş yavaş düzene girer.bu şekilde 1 sene sonra kartı kapattıracağım kurtuluşum yok.

• Hocam aynı durumu yaşıyoruz seninle. Kartı kapatabildin mi merak ettim doğrusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hector faruk

Hocam aynı durumu yaşıyoruz seninle. Kartı kapatabildin mi merak ettim doğrusu

kapatabiliyorsun sorun olmuyor.borcunuz var kapatamazsınız deme hakları yok zaten.12 tane kart vardı 9 tanesini kapattım borçlarınıda ödedim çok şükür.3 tane kaldı Allah nasip ederse yaza kadar 2 tanesini daha kapatıcam 1 tane yüksek limitli kalacak başkada gerek yok zaten.zorunlu olmadıkça kullanmamak lazım ama mecbur kalıyor insan kullanıyor olmadığı zaman kullanmıyorsun bir şekilde çözüyorsun işini.bu arada vay bee :D yıl başında açmışım konuyu yıl sonu geldi kartların çoğundan kurtulmuşum :D şu kredi borçlarıda bittimi kuş gibi hafiflerim, onların bitmesine daha var gerçi 2 sene kadar ama sağlık olsun :) darısı başına diyeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hector faruk

Hocam aynı durumu yaşıyoruz seninle. Kartı kapatabildin mi merak ettim doğrusu

kapatabiliyorsun sorun olmuyor.borcunuz var kapatamazsınız deme hakları yok zaten.12 tane kart vardı 9 tanesini kapattım borçlarınıda ödedim çok şükür.3 tane kaldı Allah nasip ederse yaza kadar 2 tanesini daha kapatıcam 1 tane yüksek limitli kalacak başkada gerek yok zaten.zorunlu olmadıkça kullanmamak lazım ama mecbur kalıyor insan kullanıyor olmadığı zaman kullanmıyorsun bir şekilde çözüyorsun işini.bu arada vay bee :D yıl başında açmışım konuyu yıl sonu geldi kartların çoğundan kurtulmuşum :D şu kredi borçlarıda bittimi kuş gibi hafiflerim, onların bitmesine daha var gerçi 2 sene kadar ama sağlık olsun :) darısı başına diyeyim.

Allah yardımcın olsun hocam. Bende de 2 tane var, şubat 2015te 2sinden de kurtuluyorum inşallah. Bir daha da kart mart yok. Olsa bile yanımda taşımam. Sadece internetten alışveriş yapmak için kullanırım. Senin durum tabii biraz farklı, işin gereği de harcıyorsun ama benimki tamamen keyfi. Umarım tez zamanda kurtuluruz hocam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.