Şimdi Ara

Ekran kartlarının En iyi Lod bias Değerleri.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İleride "3dmark Tweaklarına" dönüşdürmeyi planladığım bu topikde kullandığımız ekran kartlarının en iyi performansı veren lod bias değerlerini belirleyelim....
    Ve Bunu "Vga Mod Archive" de olduğu gibi liste şekline getirelim....

Fakat hepinizden rica ediyorum lütfen bu değerleri bulurken iş ciddiyetini koruyalım ve hassaslığımıza verdiğimiz önemi kesinlikle koruyalım Çünkü lod bias da Performans farkını görmek zordur... En iyi değeri bulmak için çok hassas bir Sisteme sahip olmak lazım..

Bunu sağlamak için Başlat\Çalıştır = Msconfigi kullanabilirsiniz.
    Msconfigden Bütün başlangıçtakı Programları iptal edip sisteminizi yeniden başlatmanızı öneririm.....

Şu anda Zamanım olmadığından 6200 ümün Lod Bias değerini belirleyemiyeceğim... +3.5 civarı birşey olduğunu biliyorum ama detaylı bir şekilde test etmedim....

BU arada @Goblin kardeşimin bana Öğrettiği Rivatunerden lod Biasi +-15 e kadar çıkarabilirsiniz....
    Yapmanız gereken tek şey... Benim "15" yazdığım yere sizin de "15" yazmanız..

Lod Bias ı aşşağıda gösterdiğim yerden ayarlayabilirsiniz...

1. Adım

2. Adım

Oluşturacağımız sıralamanın Formatı şu şekilde olsun...

Ekran karınızın modelini ve Ondalık olarak lod bias değerini yazmanız...
    Örnek
    quote:

6200
    +3.5

Umarım Bu topik Hedeflediğim gibi Hepimizin faydasına olur

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 9 Temmuz 2005, 16:45:13 >

• Cehaletimi bağışlayın ama bu Lod Bias olayı nedir
  • 0 en iyi değer bence.

lod bias mipmapping ayrıntılama.texture detayını belirler.nekadar düşük değer o kadar ayrımtılı çizdirir ekran kartına ama 0 tabi optimal.
  • @Sturmovik
    Açılımının LOD = Level Of Detail olduğunu biliyorum... Teknik bilgileri @Nemesis Returned dostum açıklamış...

@Nemesis Returned
    Abi en iyi değerin 0 olduğuna eminmisin...
    Ben +3.0 de 2k1 natureden 120 fps aldım.. (normalde 80 civarıydı galiba )
    Bu arada +15 yaptığımda birazcık düşdü... 118 aldım..
    Galiba her kartın kendine göre uygun bir değeri var...

Eee millet !!!
    oturmayamı geldik buraaa
    Hadi ilk Lod Bias değerini benim vermemi beklemeyin...
    Ben en erken Salı günü verebilrim. ama bidahaki haftaya da sarkabilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 9 Temmuz 2005, 0:39:08 >

• +3 de bana kimse oyun oynatamaz. 0'ı görüntü/perf oranı olarak n iyisi demek istedim
  • @nemesis returned ve cmanisali2001: Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
  • Dostlar rica edicem bu konuda ki cehaletimi hoş karşılayın...Bahsi geçen load bias ın bize getirisi, kullanım amacı, faydaları vs.. yani olayı biraz açsak ve bu konuda bilgilensek çok iyi olacak.

Elleriniz dert görmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 8 Temmuz 2005, 23:04:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Dostlar rica edicem bu konuda ki cehaletimi hoş karşılayın...Bahsi geçen load bias ın bize getirisi, kullanım amacı, faydaları vs.. yani olayı biraz açsak ve bu konuda bilgilensek çok iyi olacak.

Elleriniz dert görmesin

Bende anlamış değilim valla tam Şunu tam olarak anlatırmısınız?
  • lod bias değerini arttırdığınız zaman pozitif yönde size fps (benchmarklarda) götürü olarak graifk kalitesi dokuların ayrıntısı azalır. özellikle 2k1 de baya bir getirisi oluyor
  • lod bias +15 ile -15 arasında ayarlanabilen mipmap ayrıntı ayarıdır.+15de dümdüz textture lar -15de çok keskin texture lar elde edilir ama insana gene kötü geliyor görüntü kalitesi..

görüntü kalitesini düşürüp performan arttırma. yada tersi. tam ortası 0 önerilir.
  • daha çok benchlerde kullanılır diebiliriz oyunlarda kimse rezil grafik istemez heralde....
    kaplamaları yok eden bir ayar bu sayede daha çok fps alabiliyorsunuz bu sayede 3dmark puanınız artıyor çünkü ekran kartı daha rahatlıyo ve yüksek fpsye verebiliyor..olay bundan ibaret....
  • cmanisali2001 ;

2. mesajındaki küçük düzeltme için anlayış göstereceğini düşünüyorum... Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

+3 de bana kimse oyun oynatamaz. 0'ı görüntü/perf oranı olarak n iyisi demek istedim

tabiki..
    ama bize gereken görüntü / performans değil, Sadece performans...
    Çünkü benchlerde sadece en iyi performansı vericek değerleri bulmamız lazım...
    Tabi eğer görüntü / performans olarak düşünürsek kesinlikle 0 tartışmasız en iyisi...

@Java
    Tabiki eğer aykırı birşey yazdıysam zaten izin almadan düzeltme hakkınız var..
    ben teşekkür ederim düzelttiğiniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 9 Temmuz 2005, 15:37:32 >
  • Bu olay ati'lerde var mı?
  • Lod bias pozitifken texture filtering zayıflar benchlerde performans artar.Ama ben hiç o şekil 3D01 - 3D03 - 3D05 almadım.Zaten oyunlar berbat olur o şekilde.Oyunlarda Anisotropic filteri 4x veya 8x e getirmek veya neyse işte o yüzden iyidir.Textuyre ne kadar keskin olursa o kadar aklite artar performans düşer.Tam tersi de geçerilidir.Bulanık texture ile performans artar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Bu olay ati'lerde var mı?

?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Bu olay ati'lerde var mı?

?

zannetmiyorum
  • Tabiki Atilerde de vardır bence... Vodoo Banshe de bile olduğuna göre radeon larda haydi haydi vardır...
    ama arkadaşlar kimsede icaraat yok ?

Üstelik nerden yapıldığınıda tarif ettim... hadi artık sonuçları bekliyorum
  • atilerde yok galiba ama belki başka bir tweak vardır bu pcde 9600se var riva tuner kartı tanımıyor mesela sizde tanıosa varolma ihtimali yüksek
  • atilerde yok die biliyorum ama bende ati olduu zaaman hiç denemek aklıma gelmedi???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.