Şimdi Ara

Ekran Kartlarındaki Ekstrem Fiyat Farkları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Ben RTX 3070ti modelinde bir GPU almaya karar verdim. Ancak bu modeldeki kartların mesela Inno3d modeli 20k TL iken Asus modelleri 30k fiyata satılıyor. Acaba bu modeller arasında 2000 serisinde olduğu gibi bir revizyon ("super" modelleri çıkmıştı 2k serisinde mesela) var mıdır? 3000 Serisi ekran kartlarını alırken dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir?




  • Hangi modeller bilmiyorum ancak aradaki farklar başta soğutma olabilir (fakat biri sıvı soğutma, diğeri hava soğutma olsa, üstelik günümüz şartlarında dahi olsa, 10k fiyat farkı yaratamaz,) diğer bir fark ise Asus un marka satıyor olması olabilir, keza çok iyi bilinen bir gerçek var ki, tezeğin üstüne Asus yazılsa illaki kapışacak bir kitlesi vardır, dolayısıyla da Asus un pahalı olma sebebi, yani başta da marka satıyor dememin nedeni budur.


    inno3d, yıllardır oldukça iyi bilinen (benim 90 larının sonlarına doğru ülkemizde görüldüğünü bildiğim/kullandığım,) ara, ara ülkemize gelip, giden bir fima, ilk zamanlar sadece ekran kartı üretirdi, son donemlerde anakartlar da üretmeye başlamıştı fakat başlangıcı itibariyle e.kartı konusunda ciddi deneyim sahibi olan ve daha çok e.kartına focus olmuş bir firmadır, arada değil 10k fiyat farkı, şahsen 1k fark bile olsa, Asus yerine gözü kapalı tercih edebileceğim bir markadır.


    Düzenleme: Diğer soruyu atlamışım, 3000 serisinde super tarzı performans farkı yaratacak modeller, henüz üretilmedi/görülmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 26 Ocak 2022; 10:46:30 >




  • Asus un özellikle rog serisine birde Gold chipler kullanılıyor benim bildiğim. PCB ve kompanent kalitesi üst düzey oluyor. Ama bana göre de 10k fark edecek birşey olmaması lazımdı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gold mold yerim cipini zaten yazilimla ayarlaniyor hepsi ayni ayarda calisiyor hemen hemen 10k 20k fark etcek bi durum yok 1 2 k sogutmasi marka model farketse neyse 10klik bi durum yok inno 3d alir gecerim ben 10k ucuzsa mesela :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evga RTX3070 Ti FTW3 ULTRA ekran kartımı itopyadan kampanya ile 14900tlye almıştım. İyi ki almışım bugün olmuş 25-26bin lira. Kartlar arasında kalite farkları var. Bazı firmalar daha ucuz pcb ve bileşen kullanıyor. Bazıları daha kaliteli. Evga FTW serileri, asus rog serileri hep üst seviye bileşen kullanır. Tuf serileri biraz daha ekonomiktir. Alabileceğinizin en iyisini almaya bakın uzun süre kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI'ın 3 fanlı Gaming X modeli 25K.



    https://www.hepsiburada.com/msi-geforce-rtx-3070-ti-gaming-x-trio-8gb-256bit-gddr6x-pci-express-x16-ekran-karti-rtx-3070-ti-gaming-x-trio-p-HBCV000009FVNL

  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    Abartmayin hocam 13.5 aldim dun gece aorus modelini amazon.com dan trden almayin olsun bitsin 25 kime satiosa satsinlar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Nerde varmış 13.5k tl ye 3070ti ?

  • Amazon.com aorus kovalayin alin hocam :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Yani kanıt sunmadığınız sürece kimse inanmaz kusura bakmayın. 1000dolara gümrük vs. dahil yavaş :)

  • Kimseye kanit sunmak zorunda degilim trye bile ara ara 15k ya giriyor amazon tr de takip edin yakalayin 25k 3070ti mi olur :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Beklediğim cevaptı. Bir internet atasözü der ki ''pics or didnt happen''

  • Aynen hocam sana no pics :) ama azcik arastirirsan stok takip konusunda sslerini bulursun :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saolun arkadaşlar yanıtlarınız için, rog strix 3080 aldım siteden.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.