Şimdi Ara

Ekran kartlarında 128, 256 bit gibi seçenekler varken işlemciler neden sadece 64 bit ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün donanım çalışmaya başladım ve bildiğim şeyleri tekrar sorguluyorum  Soru başlıkta. 64 bitin işlemciler için fazlasıyla yeterli olduğu şu anda asla 128 bite ihtiyaç olmadığı söyleniyor -https://www.chip.com.tr/haber/128-bit-islemciler-olmayacak_50760.html -. O zaman ekran kartı işlemcilerinde neden 128 256 512 bit gibi seçenekler var anlamadım. Konu hakkında bilgili hocalarım yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .-. -- 10 Kasım 2020; 21:39:14 >

• Peki hocam işlemciler bu kadar gelişmişken neden hala ekran kartlarına entegre olarak gelmiyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram kadir

Peki hocam işlemciler bu kadar gelişmişken neden hala ekran kartlarına entegre olarak gelmiyorlar?

ekran kartının işlemciyle entegre olmuş hali mevcut. APU diye aratırsan bulabilirsin.

Bit değerlerini kurye gibi düşün. Ekran kartının 256 tane kuryesi var ve RAM e sürekli bir şeyler gönderiyor. Yoğun saatlerde 256 kuryenin 200 ü kadarı çalışıyor. Aynı yoğun saatte işlemcinin 64 tane kuryesi var ve 10 tane kuryesi çalışıyor. Ekran kartının 56 elemanına boşuna maaş veriyosun. İşlemcininde 54 elemanına boşuna maaş veriyosun. Sen şimdi diyorsun ki işlemciye neden 256 eleman almıyoruz. Ee gerek yok çünkü :)) Boşuna maaş yiyecek bit ler :)

özetle işlemcinin o kadar bit değerine ihtiyacı yok. Sen niye bilgisayarına 100000TB harddisk almıyorsun mesela? gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 11 Kasım 2020; 1:59:0 >

• pentium 4'e xp kur keyfine bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.