Şimdi Ara

Ekran Kartının Üstünde Jelatin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen günlerde yeni bir ekran kartı aldım arkadaşımla beraber . Taktırdım fakat taktırırken jelatini üstünde unuttum benim de pek fazla bilgim , alakam olmadığından dolayı ekran kartını çıkarıp jelatini alıp tekrar takmaya açıkçası cesaret edemiyorum . Bunu fark etmem biraz geç oldu o yüzden üstündeki jelatin biraz yumuşamış durumda . 1 haftadır ekran kartını kullanıyorum daha yeni fark ettim kalmasının veya erimesinin bir zararı olur mu görüşleriniz veya tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler ...

• Jelatinden kastım plastik oluyor ya üstlerinde yeni ürünlerin işte o.
  • takılması aslında kolay . O jelatin erimeden çıkar
  • çıkartın jelatinini. hem kartın fazla ısınmasına neden olur ki bu da kartın yanmasına kadar gider. hem de jelatin eriyince daha zor olur çıkarması.
  • Niye cikarmadiniz jelatini?
    Bu cikolatayi alip ambalajiyla yemek gibi bir sey .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCrafter

Niye cikarmadiniz jelatini?
    Bu cikolatayi alip ambalajiyla yemek gibi bir sey .

Başka birine taktırdım ekran kartını çünkü power supply ile beraber almıştım . O sırada fark edemedim jelatinin üstünde kaldığını . Arkadaşımla aynı şeyleri alıp aynı yerde taktırdık o bugün fark etmiş yani o fark etmeseydi sanırım bu iş için biraz daha geç kalınabilirdi . Neyse ki çıkardım şimdi jelatinini sorun kalmadı artık sanırım
  • ben iki senedir hd5770 i üstünde jelatinle kullanıyordum. geçenlerde sattım. jelatini de sökmedim.

ama jelatin soğutucunun plastiğinin üzerindeydi. yumuşama da olmamıştı.
    metal parçalara veya ekran kartının pcb kartına temas ediyorsa sök. ya da eriyecek gibi duruyorsa yine sök... yoksa plastik koruyucunun üzerinde kalması sorun olmaz. sökmek de sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı oksitlenme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ben iki senedir hd5770 i üstünde jelatinle kullanıyordum. geçenlerde sattım. jelatini de sökmedim.

ama jelatin soğutucunun plastiğinin üzerindeydi. yumuşama da olmamıştı.
    metal parçalara veya ekran kartının pcb kartına temas ediyorsa sök. ya da eriyecek gibi duruyorsa yine sök... yoksa plastik koruyucunun üzerinde kalması sorun olmaz. sökmek de sorun olmaz.

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/147441.jpg ekran kartım bu . Bunun üzerinden yola çıkarak anlatacak olursak fanların etrafındaki yerlerde jelatin var . Ayrıca fanlar da kasanın altına bakıyor yani olası bir erime halinde damlaması durumda anakarta veya herhangi bir şeye zarar gelmeyeceğini düşünüyorum çünkü alt tarafı boş . Zaten çıkardım az önce jelatini sorun kalmadı ama yine de teşekkürler .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.