Şimdi Ara

Ekran Kartına CPU Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende nVIDIA GeForce FX 5200 (MSI FX5200) Ekran kartı var bu kartın üzerinde fan yoktu sadece uzun ve büyük bir bakır plaka vardı bendede amd 2000 den kalma cpu fanı vardı ben bu fanı söküp ekran kartının üzerindeki bakır plakaya vidaladım fanın biraz bir kısmı dışarıda kalsada %80 bakır plakanın üzerine denk geliyor.Cpu fanın güç çıkışınıda İmza daki borumun üzerinde bulunan PWR_FAN1 e taktım bu galiba güç kaynağı fanının takıldığı yer.Cpu fanı 2700 Rpm kasa Fanı 2519 Rpm ile dönerken ekran kartının üzerine taktığım fan 3293 Rpm ile dönüyor acaba cpu fanın PWR_FAN1 takmam borda veya herhangi birşeye zarar veririmi birde Overclock yaparsam bir sorun çıkarmı.

• sorun olmaz
    fakat cpu fanının takıldığı yere cpu fanı takmak daha mantıklı

ben power 2 ye taktığımda cpu fanı takılı değil diye board uyarı veriyordu
  • Cpu fanının takıldığı yer dolu oraya cpu nun üzerindeki fan takılı.Ben başka bir cpu fanı söküp ekran kartının üzerine taktım
  • bişey olmaz
  • birşeye zarar vereceğine sanmıyorum. ayrıca ekran kartı üzerine kasa fanı takar çoğu kişi, cpu fanı takmak gibi yaratıcı bir çözüm için helal olsun arkadaş.
  • ben mesala kasa fanı bantlamış bulunmaktayım
  • bende bişiler yaptım eve gidince atarım resimleri
    iceq fanı vardı yandı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fanı ekran kartına nasıl tutturdun ben mesala bantladıım
  • Ekran kartının üzerindeki plakada aralıklar var oraya vida saldım tornavida ile sıkıştırdım çok sağlam oldu.
  • bas silikonu olsun bitsin:) bende öyle.
  • Beyler bende powercolor 9600 XT var. Elimde Cooler masterin sessiz CPU fanından var bunu 9600 xt'nin fanını söküp onun yerine takmayı düşünüyorum.
    Sizce Nasıl bir yöntem denemeliyim. ekran kartının fanını söktükten sonra gpu çıplak kalacak. Termal pastasız üzerine direk cpu fanı koyacam.
  • bence ekran kartının üstündekini sökme ikisini de tak. iki fan bir taneden iyidir nasıl olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: goke

bende bişiler yaptım eve gidince atarım resimleri
    iceq fanı vardı yandı

ikigün geçti hala eve gidemedin herhalde.
  • Bende FX 5600 işlemcisinin arkasına eski küçük işlemci fan+soğutucusunu taktım o/c yapmıyorum
    ancak eskiden oyunu 3-4 saat uztınca ekran kartı cız bız olurdu ve sonrasında kitlenmeler restartlar
    kaçınılmazdı şimdi ısınmıyor.Aynı şeyi yapmak istiyorsanız bunun için gerekenler 5-6$lık eski P1 lerin fanından ve çift taraflı bant
    kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

Beyler bende powercolor 9600 XT var. Elimde Cooler masterin sessiz CPU fanından var bunu 9600 xt'nin fanını söküp onun yerine takmayı düşünüyorum.
    Sizce Nasıl bir yöntem denemeliyim. ekran kartının fanını söktükten sonra gpu çıplak kalacak. Termal pastasız üzerine direk cpu fanı koyacam.

Ne mi olur elbetteki başarısız olursun soğutucu olmadan ısıyı ne emicek söylermisin?
    Hava mı
  • quote:

Ne mi olur elbetteki başarısız olursun soğutucu olmadan ısıyı ne emicek söylermisin?
    Hava mı

işte bu güzel di
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.