Şimdi Ara

Ekran Kartıma Uygun Fan Bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim gibi ekran kartıma uygun fan bulamıyorum. Ekran kartım 106-108 derecelere kadar geliyor yandı yanacak. Ekran kartım Nvidia Geforce 210 Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ? Daha önce 3 lira gibi makul bir fiyata bir fan sipariş ettim ve japon yapıştırıcısı ile ekran kartının fan yuvasında ki bozuk fanı kırdım sonra da içine yerleştirdim ama çok zahmetli bir iş çok ses çıkarıyordu, çalışmadığı zamanlar oluyordu neyse idare ediyorduk onunla ama 10.000 saat kullanım ömrü vardı ve çoktan bitti ekran kartını bilgisayar başlatırken parmağımla ittiriyordum dönmesi için artık parmak falanda işe yaramıyor. Dolayısıyla ekran kartıma yuvasına yerleşecek kafamı rahatlatacak bir fan bulmam lazım. İnternette araştırma yaptım biraz bulamadım siz son çare burayı gördüm. Ayrıca bilgisayar donanımlarına elim yatkındır büyük bir fanı nasıl entegre edeceğimi falan anlatırsanız onlarıda yapabilirim. Neyse şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminho47 -- 2 Şubat 2014; 5:00:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eminho47

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim gibi ekran kartıma uygun fan bulamıyorum. Ekran kartım 106-108 derecelere kadar geliyor yandı yanacak. Ekran kartım Nvidia Geforce 210 Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ? Daha önce 3 lira gibi makul bir fiyata bir fan sipariş ettim ve japon yapıştırıcısı ile ekran kartının fan yuvasında ki bozuk fanı kırdım sonra da içine yerleştirdim ama çok zahmetli bir iş çok ses çıkarıyordu, çalışmadığı zamanlar oluyordu neyse idare ediyorduk onunla ama 10.000 saat kullanım ömrü vardı ve çoktan bitti ekran kartını bilgisayar başlatırken parmağımla ittiriyordum dönmesi için artık parmak falanda işe yaramıyor. Dolayısıyla ekran kartıma yuvasına yerleşecek kafamı rahatlatacak bir fan bulmam lazım. İnternette araştırma yaptım biraz bulamadım siz son çare burayı gördüm. Ayrıca bilgisayar donanımlarına elim yatkındır büyük bir fanı nasıl entegre edeceğimi falan anlatırsanız onlarıda yapabilirim. Neyse şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

bak ucuz yollu 2. el bir ekran kartı bu derdi çekeceğine

• merdas kullanıcısına yanıt
    Şu anda buna imkanım yok. Yok mu yararlı bilgiler sunabilecek birisi ?
  • Sistemin nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ekran kartı için masraf yapmaya deymez bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 Ultimate - 32 bit . 4 gb RAM. Şimdi ben ekran kartına büyük bir fan yerleştirdim ama daha doğrusu kasayı ters çevirip üzerine koydum sabitleyemiyorum fanı. Herneyse ekran kartının ısısı 80 dereceden aşağı düşmüyor bu üzerine yerleştirdiğim fanın çok daha büyük olmasına rağmen bundan önce ki yerleştirdiğim fan çok küçüktü ve 30 dereceden fazla olmuyordu ekran kartının ısısı ? sizce neden ne yapmalıyım ?şuanda yeni bir ekran kartı alamam ve düşük maliyet ile bu fan sorununu nasıl kökten çözebilirim ?
  • quote:

Şu anda buna imkanım yok. Yok mu yararlı bilgiler sunabilecek birisi ?

Biryerlerden küçük bir heatsink ya da iletken parçası bul eski fandan sökebilirsin.gpunun üstüne yerleştir ya da japonla.sonra üstüne de bir fan.Şimdi diyeceksin fan nasıl duracak.Plastik kelepçe işine yarayabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4XzqvgByPKyyIJHACQhK3XUO-yM_wbMRuUWaK1TF81oHYFiQtqP_0H4Qh

t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2Drnyjmu32CfI_3TpRUCg8hMe_uUSeqhIOCL_lpqH2ePApmBILJemUfYQ

• quote:

Windows 7 Ultimate - 32 bit . 4 gb RAM. Şimdi ben ekran kartına büyük bir fan yerleştirdim ama daha doğrusu kasayı ters çevirip üzerine koydum sabitleyemiyorum fanı. Herneyse ekran kartının ısısı 80 dereceden aşağı düşmüyor bu üzerine yerleştirdiğim fanın çok daha büyük olmasına rağmen bundan önce ki yerleştirdiğim fan çok küçüktü ve 30 dereceden fazla olmuyordu ekran kartının ısısı ? sizce neden ne yapmalıyım ?şuanda yeni bir ekran kartı alamam ve düşük maliyet ile bu fan sorununu nasıl kökten çözebilirim ?

temasın sıkı olması gerekiyor.gpu ısınınca ısınını iletkene verir fan da iletkeni soğutur ısı dışarı atılır.sizin yöntemde temas sıkı olmadığı için gpu ısısını iletkene verememiş.böyle olunca fan bi işe yaramıyor çünlü iletken soğuk.teması sıkılştırmanız gerekiyor

• Aynen bende öyle olduğunu düşünüp bir iletken yerleştirdim biraz önce :)) iletkenide termal macun ile yapıştırdım. Şuan ısı 28 derece. Zaten fanıda bilgisayarı ters çevirip ekran kartının üzerine koyuyordum plastik kelepçe gerçekten işime yarayabilir hemen gidip bir yerlerden bulayım. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Adamsın coMMann
  • quote:

Adamsın coMMann

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.