Şimdi Ara

Ekran kartım ısınıyor yardım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Ati his serisi Hd2600xt 256 mb ramli ekran kartı vardır iceq sogutmalı bu ekran kartını gecen gün temizlemek için fan kısmını ayırdım tekrar taktım eskiden sıcaklık 50 ila 55 derece arasında degişiyordu şimdi ise 65 ila 70 derecede ve oyun oynamaya calışınca bilgisayar kapanıyor bunun nedeni ne olabilir. Yardım lütfen

• soğutuvu gpu ya temas etmiyor olmaslı yeniden takıp oturduğundan emin ol (vidaları) termal macun sür gpu ya
  • bu ayak gibi olan şeyleri dogru koydugumdan emin degilim bide macun olarak ne tavsiye edersiniz ?
  • arkadaşlar yeni konu açanmıyorum burdan bişi sorcam şimdi ben ekran kartımın fan ayarlarını değiştirmek isitoyrum şöle otomatik bir şekilde 40 derecede %30 çalışsın 50 derecede %40 gibi böle bir ayar nasıl yaparım kart: 4870 hıs ıceq turbo gddr5 1gb
  • Arkadaşım ati kartların bioslarına yabancıyım, o yüzden sana program tavsiyesinde bulunabilicem ancak. Msi Afterburner programını indir, settingsten fanı seç, oradan alttaki seçeneği işaretle ve kafana göre fan hız ayarını yap.
  • merhaba benimde bir sorum olucak.
    havaların sıcak olmasından dolayı ekran kartımın sıcaklığı oyunda 75 dereceyi buluyor.
    bunu için yardım istiyorum termal macunu değiştridim kasa içinde 2 tane 80 mm fan 1 tane 120 mm fan bulunuyor.

ekran kartımhttp://www.gigabyte.com.tr/products/vga/specs/gv-nx96t512hp.html resimdeki kart buna uygun bi soğutucu tavsiye edermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Arkadaşım ati kartların bioslarına yabancıyım, o yüzden sana program tavsiyesinde bulunabilicem ancak. Msi Afterburner programını indir, settingsten fanı seç, oradan alttaki seçeneği işaretle ve kafana göre fan hız ayarını yap.

teşekkürler hocam işe yaradı.....

elimdeki hıs 4870 ıceq 1gb gddr5 ekran kartı boştayken 68 derecede idi işte Msi Afterburner ile ufak bir ayar yapıp kartın boştaki ısısını azda olsa 58 e düşürdüm oyundada en fazla 73 ü gördüm crysis da ....sizce normal mi bu ısı ayarları...????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnRateD -- 21 Ağustos 2010; 17:56:58 >
  • Merhaba
    Benim eski bir leadtek 8800gts 320mb ekran kartım var(g80)
    Şimdiki ekran kartımla birlikte kullanacağım ama ekran kartı çok ısınıyor(eskiden ısınmıyordu)
    Sizce sorun fanda mı ?
    Fanı temizleyip termal macun sürsem düzelir mi ?
    Ve bu kartı physx hesaplamaları için kullanacağım normal kullanıma göre sıcaklık farkı olurmu?
  • Ekran kartının fanını temizleyip macun sürmek okadar basit bi olay değildir.Ekran kartı üzerindeki (aslında tüm parçalar için geçerlidir) elektronik parçalara zarar vermemek için vücudunda birikmiş olan statik elektriği boşaltmak lazım. Bunun için bilgisayarın güç kablosu topraklı bir prize takılıyken kasanın boyasız olan metal kısımlarına bir kaç kez dokunman yeterli olur.
    Sonrasında eğer basınçlı hava tutacaksan ekran kartı üzerinden fanın kablosunu çıkarmanda fayda var. Bazı fanlar, alternatör gibi çalışıp ekran kartına elektrik verebiliyor ve durduk yere kartın bozulmasına sebep olabilir.
    Bunun dışında soğutucu üzerindeki kanalları ve fan üzerindeki yaprakları yumuşak bir fırça iyice temizle ve mümkün olduğunca elektronik parçalara dokunmamaya özen göster. Bu şekilde temizleyin sorunsuz olarak çalışacaktır.
  • Teşekkürler ekran kartını taktım ve çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.