Şimdi Ara

Ekran kartım galiba mefta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • süreç şu şekilde gelişti oyun oynadığım esnada görüntü birden gitti bilgisayarı tekrar açtım windows normal şekilde başlıyorken ilk açılışta pencere logosu çıkıyor orayı sorunsuz şekilde geçiyor fakat windows bir türlü gelmiyor siyah ekranda kalıyor bir kaç defa deneme yaptım kesinlikle windows açılmıyor
    sorunun ekran kartı kaynaklı olabileceğine ihtimal vermiyorum bu tip sorunlar genelde yazılımal olur kanatindeyim fakat anlamam uzun sürmedi
    bios defaoult etmek için biosa girdim olay netleşti mavi bios ekranı içerisinde yazıların bazıları renkli çıktığını gördüm ekran kartım uçmuş..... kısa kesicem
    eskiden kullandığım ikinci bir kartı ile sistemi açmayı denediğimde windows sorunsuz şekilde açılıyor ve anakart bios görüntüsünde hiç bir sorun olmadığı görülüyor buraya kadar anlaşılmıştır umarım
    sorunu ekran kartın biosunu uptade yaparak çözebileceğimi düşündüm ekran kartım için gerekli bios dosyasını indirdim internetten (asus hd 7850 direct cu 2) rufus programını kullanarak usb ön yükleme diski oluşturdum free dos'tan atiflash ile uptade işlemini gerçekleştirdim lakin bir netice alamadım
    sorunum devam ediyor üstüne üstelik ekran kartında görüntü hiç yok
    araştırdığım kadarı ile ekran kartın kart gpu reballing işlemi yapılması gerekiyor imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 5 Aralık 2021; 10:26:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eklemeliyim ekran kartın ana fanı bozuktu ikinci fanla işi idare ediyordum buraya kadar mış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük ihtimalle gitmiş hocam geçmiş olsun eski bir kart zaten hd 4850 ile aynı sorunu yaşamıştım seneler önce fırına attım 5dk ısıttım soğudu kartı geri toplayıp taktım bir 10-15 dk çalışmıştı sonra yine aynı olay oluyor.

• terneke T kullanıcısına yanıt

tek fanla çalıştıysa soğuk lehime düşmüştür gpu yani kurtulma ihtimali var

• Benimde başıma geldi power supplynin devresi yanmıştı bende eski bilgisayardan soktuğum parcayı lehimledim sorunsuz çalıştı ama çok farklı şeyler çıkabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.