Şimdi Ara

Ekran kartım çok fazla ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ekran kartım NVIDIA GeForce 6600 biliyorum biraz eski bir ekran kartı ancak 2 gün önceye kadar işimi görüyordu. 2 Gün önce bir oyun oynamaya çalıştığımda ekranım dondu ve bilgisayarımı kapatıp açmak zorunda kaldım araştırdığımda ekran kartımdan olduğunu anladım ve ısısını ölçtüm boşta hiçbirşey yapmıyorken 60 derece internete girince 68-69 civarı oluyor ve oyuna girdiğimde 105-110 derece arası olup ekranım yemyeşil olup donuyor. Bununla ilgili görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.

• Termal macun değişimini en son ne zaman yaptınız ?
  • 105-110 derece.İyiymiş.Hala da çalışıyor hem de.Isınıyordur tamam da 100 derecenin üstüne çıkarsa kart yanar.Hatta ekrana görüntü gitmemesi falan değil,bildiğin alev alır kart.
    Yeni nesil işlemciler bile en fazla 105 dereceye kadar çalışıyor sonrası fırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kart omrunu tamamlamis olabilir.
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    1.5 sene önce yapıldı en son macun değişimi
  • LeonHotsky kullanıcısına yanıt
    GPU-Z ekran görüntüsü atarım istersen hocam normalde hiçbirşey yok ancak pes vb oyunları açtığımda 110 dereceye geliyor ve ekran yeşil olup gidiyo tek çözümüde reset oluyo.
  • Adunianin A kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bi macun çak kaynama seviyesine çıkmaz en azından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaliteli bir macun derken internetten normal bir tek sıkımlık termal macun sipariş etsem olur mu ?
    Macunlar zaten genelde tek yada max 3 sıkımlık şırınga şeklinde oluyor. Onlardan alsanız yeterli gelir. Çok ucuza kaçmadan bir macun alsanız iş görür. Tutupta Noctua NT-H1 almanıza gerek yok yani :)
  • Teşekkür ederim hemen sipariş verip deneyeceğim.
    Yalan söylediğinizi falan söylemedim.Bir yanlışlık vardır diye düşünüyorum.Gpu-z'nin yanlış göstermesinden ziyade ısı sensörleri bozulmuştur.Isınıyordur doğru ama 95'i geçince kendini kapatır sistem.110'a kadar çıktığını gözlemliyorsanız kesinlikle bir sıkıntı var demektir.100'ü geçince alev topu olur çünkü.
    Size önerim kartla devam edecekseniz eğer macunu yenileyin.Isı borularında oksitlenme var ise eğer,aliexpresste size uygun soğutmayı bulabilirsiniz.Tahminimce 100-150 tl civarına halledersiniz.Durumunuz varsa eğer yeni karta geçmeniz tavsiyemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeonHotsky kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkürler macunu deneyeceğim birde tozunu alacağım olmazsa mecbur yenisini alcağız artık.
  • Kartın agp mi?
    Macun öyle aklına estiği gibi değişilmez. Çözücüsü olması lazım elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 4 Ağustos 2016; 23:37:49 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet agp
  • 7800 gs var. 100 tl soğutucuya vereceğine kartını değiştir.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    işlemci ve anakarta uyar mı ki
  • Sanırım thermalpaste ozelligini yitirmiş. Fanda herhangi bir sorun yok herhalde kontrol etmişsinizdir diye dusunuyorum. Cokda masraf etmeyin lakin thermalpasta degisimi denenebilir.
  • HaRdWaReMaNiaC H kullanıcısına yanıt
    fanda herhangi bir sorun yok çalışırken kontrol ettim macun değişimi yapıcam yakın zamanda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.