Sekiz yıldır kullandığım, düzenli olarak içini temizlediğim bilgisayarımın ekran kartı çalışmıyor. İki farklı tamirciye verdim ikisinde de bir hafta kaldı. İkisinden de aldığım dönüş "böyle bir sorunu ilk defa görüyorum" oldu. Söylediklerine göre ekran kartını başka bir kasaya taktıkları zaman çalışmış. Anakarta başka bir ekran kartı taktıkları zaman da çalışmış. Ancak kasama benim ekran kartımı taktıklarında çalışmamış. Ekran kartı güç almıyor, fanları dönmüyor, HDMI ve VGA girişinden ekrana görüntü gelmiyor. Sistem şöyle: Anakart: H81M-D R2.0 İşlemci: intel i5-4440 ekran kartı: Asus GT730-2GD3 Kasa ve PSU: GIGABYTE GZ-C135 350W |
Ekran kartım çalışmıyor

-
-
acaba ekran kartın değilde anakartın arızalı olma ihtimali olabilir mi bu ekran kartı başka kartlarda çalışıp senin kartta çalışmamış olması bu ihtimalide gösterir
-
anakartta başka ekran kartı denemişler çalışmış
-
Anakarttaki ekran kartı soketini ve ekrankartı pinlerini temizlemekten başka çaren yok gibi.
ekran kartı pinlerini silgi ile temizlemeyi dene...
-
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion_yscAnakarttaki ekran kartı soketini ve ekrankartı pinlerini temizlemekten başka çaren yok gibi.
ekran kartı pinlerini silgi ile temizlemeyi dene...
ekran kartı başka anakartta, anakart ise başka ekran kartıyla çalışıyormuş. Uyumluluk sorunu da yok senelerdir kullandığım sistem şimdi böyle sıkıntı çıkardı. Gönderdiğim iki tamirci de ilk defa böyle bir şey gördüklerini söyledi
-
Anakart, ekran kartı slotu boş zannediyor büyük ihtimalle. O da temasla alakalı bir durum olsa gerek. yada tam oturmama.
Ama ilginç bi durum tabi...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X