Şimdi Ara

Ekran Kartım Bozuldu Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-arkadaşlar oyuna girdiğim zaman 10 dk sonra mönitorümdeki görüntü gidiyor,o anda ne çalıyorsa onun takılma sesi geliyor durrrttt diye.Mönitorümün ışığı turuncuya dönüyor.
    2-Oyunlarda,oyunlardan çıktığımda filan değişen hep ince bir ses geliyor ekran kartımdan.çok ince bi dııtt sesi.Ama kasanın kapağı kapalı olsa bile duyabiliyorum.
    3-Ekran kartının arkasına yani gpunun olduğu yerin arkasına parmağım ile değdiğimde hemen ekran donuyor kilitliyor.Windows açıkken

Daha önce xfx 7900gs xxx ed kartım vardı.Ekrana görüntü gelmemesi sonucu gigabyte 7900gs ile değiştirdim ama bundada yavaş yavaş belirtiler başlıyor.Aslında yakın bi zamanda 8800gt almak istiyorum ama korkuyorum ondada başlar diye.Anakartımdan dolayı olabilir galiba.
    Benim anakart 7900gs ailesini sevmiyor mu ki.
    Ama şimdi oyuna girmezsem şöyle pc 10 saat açık kalsa bile birşey olmuyor.
    sistemim imzamda..

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 20 Kasım 2007; 22:37:19 >

• fan sorunu gibi.. fanını temizle ve yağla birgüzel tekrar dene
  • acaba vidayı fazla sıkıştırmamdan olabilir mi:içinden yayı düşmüştü takmamıştım ben.Vidanın oraya kağıt koysam ??
  • oyunda olan hata crysisde olmuyor.cod4 ve fear da oluyor.
  • Fan sorunu olabilir. Benim de en korktuğum şey bu ekran kartı fanı. Özellikle temizledikten sonra için rahat etmiyor birşey olacak diye korkuyorum. Çünkü en ufak hatayı bile affetmiyor ekran kartı. Hemen oyunlarda etkisini gösteriyor sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 20 Kasım 2007; 23:26:29 >
  • kaç derecede çalışıyo ekran kartı bi de bi ihtimal psu kaç w.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x3m

kaç derecede çalışıyo ekran kartı bi de bi ihtimal psu kaç w.

psu 500w fsp marka

oyunlarda 62 derece yükte.Boşta 40 derece

zaten bu sahip olduğum model gigabyte ın zalman soğutmalı modeli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan ile işlemci yüzeyi tam temas etmiyor olabilir. sorunun sıcaklık olabilir, fazla ısınınca kapanıyodur fakat sıcaklık değerlerin iyi gibi görünüyor. birşey diyemicem sen bi fanı kontrol et genede. donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü benim ekran kartı overclocklu ve çok ısındığı için oyun oynamadan önce fanı 100de 100 e ayarlıyorum. eğer ayarlamazsam kitleniyor oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 21 Kasım 2007; 1:07:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogulcanozugenc

fan ile işlemci yüzeyi tam temas etmiyor olabilir. sorunun sıcaklık olabilir, fazla ısınınca kapanıyodur fakat sıcaklık değerlerin iyi gibi görünüyor. birşey diyemicem sen bi fanı kontrol et genede. donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü benim ekran kartı overclocklu ve çok ısındığı için oyun oynamadan önce fanı 100de 100 e ayarlıyorum. eğer ayarlamazsam kitleniyor oyun.

boşta 39 dereceye kadar iniyor ama...
  • bir arkadaşta demiş psu ile alakalı olabilir, başka bir fan ve psu ile denemenizi öneriyorum sisteminizi.. ses kaynağını ve oluş biçimini doğru tespit edebilirseniz daha kesin cevaplar verilir sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orjinalden alıntı: ogulcanozugenc

fan ile işlemci yüzeyi tam temas etmiyor olabilir. sorunun sıcaklık olabilir, fazla ısınınca kapanıyodur fakat sıcaklık değerlerin iyi gibi görünüyor. birşey diyemicem sen bi fanı kontrol et genede. donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü benim ekran kartı overclocklu ve çok ısındığı için oyun oynamadan önce fanı 100de 100 e ayarlıyorum. eğer ayarlamazsam kitleniyor oyun.

boşta 39 dereceye kadar iniyor ama...

• çok ince tiz bir ses.Crysisde menüdeyken mesela mause yi 1cm hareket ettirdiğimde bile sesin tonu değişiyor.Fandan alakası yok.
  • psu sorunu bahsettiğin şey bendede olurdu eskiden değiştirince bitti...psu kaldırmıyor
    quote:

çok ince tiz bir ses.Crysisde menüdeyken mesela mause yi 1cm hareket ettirdiğimde bile sesin tonu değişiyor.Fandan alakası yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

psu sorunu bahsettiğin şey bendede olurdu eskiden değiştirince bitti...psu kaldırmıyor
    quote:

çok ince tiz bir ses.Crysisde menüdeyken mesela mause yi 1cm hareket ettirdiğimde bile sesin tonu değişiyor.Fandan alakası yok.

psu mu bozuldu ki anlamadım.500w hayli hayli yeter çünkü.
  • normalde yetmesi lazım ama bahsettiğiniz ses gerilim sesi..
    psu enerjiyi kaldıramadığı zaman o sıkıntı yaşanır.. başka bir psu ile deneme imkanınız varsa denemenizde fayda var
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

psu sorunu bahsettiğin şey bendede olurdu eskiden değiştirince bitti...psu kaldırmıyor
    quote:

psu mu bozuldu ki anlamadım.500w hayli hayli yeter çünkü.

• arkadaşlar şimdide bi sorun ortaya çıktı oyuna girdiğim zaman oyun yeşil çizgili çıkıyor. bakın fotosunu çektim.
    ekran kartının arkasını elleyince çekirdek kısmının arkasını o zaman ekran donuyor.oyunlarda bazen görüntü gidiyor.

Şimdi ben 700w fsp psu ve 8800gt almak istiyorum.Zaten 8800gt alıcaktım.Ama bu 8800gt ler bulunmaya başlayıncaya kadar bu psu idare eder mi?Oyun filan açmıcam tabi.Şuan pc yi yanlız bırakamıyorum korkudan :)peki sorun anakarttan olabilir mi?

resimler buyrun;

birde eski ekran kartıma görüntü gelmediği için psu yu direk kapatıyordum.Ekrana görüntü gelmeyince başka çarem yok 40,50 kez psu yu direk fişini çekmişimdir.Ondanda bozulmuşmudur psu?Ama 1 ay önce yapıyordum mecburen

• ama gariptir ki counter a girince yukardaki resim gibi çıkıyor.Ama crysisde sorun yok
  • yardımlarınızı bekliyorum.
  • Sen en iyisi teknik servise baktır. Bu böyle forumlarda olmayacak gibi.
  • eger fanı söktüysen ısı macunu sürmen gerekirdi.. dier arkdşLarında söyLedigi gißi ekran kartLarı ßu tip hataLArı affetmiyor...

fanı sökü gpu nün üzerine yarım LeßLeßi kadar ince ßi taßaka sür fanı iyice oturt hiçßi şekiLde oynama yapmasın

aynı sorun ßende de wardı fanı temizLemek için sökmüştüm yazdıkLArımı uyguLadım sorun çözüLdü...
  • zaten fanı çıkardıkdan sonra sürdüm.Ama ne gariptir ki crysis,cod4,fear,knight gibi oyunlarda hiç bir problem yok.Bu gelen sesa voltaj sesimidir ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.