Şimdi Ara

Ekran Kartım 448Bit mi ? [SS'li Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ekran Kartım 448Bit mi ? [SS'li Yardım]

Beyler 448bits mi ekran kartım ? 2GB oldugunu biliyorum da Bit'i bilmiyorum?

• gpu-z ile bakabilirsin...bildiğim kadarıyla da 448bit...
  • 448bıt 896mb kartın var ordada yazıyor neresını anlamadın :D
  • Ekran kartın 2GB değil 896mb, evet 448bit
  • kartın 2 gb değil.. gerçekde 896 mb dır ve 448 bittir ayrıca bitin önemi çok fazla yoktur önemli olan mimari
  • Ekran kartın 2 GB deği, 869 MB dir.

Ayrıca evet, 448 bit.

Ayrıca o kartın saat gpu ve bellek hızlarının o kadar yavaş olmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 25 Ocak 2013; 12:46:11 >
  • Yukarıdaki arkadaşlarında yazdığı gibi
    kart boşta olduğu için saat hızlarını düşürmüş olan 896 mb 448 bit bir gtx 260'dır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler öncelikle cevaplar için teşekkürler,ekran kartımın bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum
    Öncelikle ekran kartı 2gb buyrun ;

Birde @gtx295 bit önemli 2 ürün göstercem fiyat farkına bak [ biti değişik]
    ucuz 4gbhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gt630-4gd3-gt630-gddr3-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63376
    pahalı 4gbhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx690-4gd5-gtx690-gddr5-4gb-512bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60375 512 bit var
    Bir de merak ettiğm şu , bana göre harika bir ekran kartı ama sizce iyi mi ?

Edit:Resim net değil , yakınlaştırın öyle bakın göremeyenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadSpace00 -- 25 Ocak 2013; 14:34:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadSpace00

Beyler öncelikle cevaplar için teşekkürler,ekran kartımın bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum

ucuz 4gbhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gt630-4gd3-gt630-gddr3-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63376
    pahalı 4gbhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx690-4gd5-gtx690-gddr5-4gb-512bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60375 512 bit var

gtx 260 448 bit 896 mb dır
    kendinin 1.5 katı da sanal bellek ekler o yüzden o rakamı görürsün ama kartın 896 mb 'dır.
    ayrıca gtx 630 ile gtx 690 arasında karşılaştırma yapamazssın. (bu linki bile vermen anlamsız ...)
    sıfır bilgiyle yazmışssın hepte yanlış sonuçlara ulaşmışssın bu konuya cevap yazanların yarısını 4-5 yıl öncek o kartı kullanmış üstüne de 5-10 kart değiştirmiş insalardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Beyler öncelikle cevaplar için teşekkürler,ekran kartımın bu kadar iyi oldugunu bilmiyordum

gtx 260 448 bit 896 mb dır
    kendinin 1.5 katı da sanal bellek ekler o yüzden o rakamı görürsün ama kartın 896 mb 'dır.
    ayrıca gtx 630 ile gtx 690 arasında karşılaştırma yapamazssın. (bu linki bile vermen anlamsız ...)
    sıfır bilgiyle yazmışssın hepte yanlış sonuçlara ulaşmışssın bu konuya cevap yazanların yarısını 4-5 yıl öncek o kartı kullanmış üstüne de 5-10 kart değiştirmiş insalardır.

Sıfır bilgiyle yazdım cünkü bu konu hakkında cok bir bilgim yok , linklerde de benim dikkatimi ceken tek şey bit ve kaç gb oldu idi , tek onlar önemli değilmiş demekki. Tabiki doğrudur bilgi sahipleri ki cevap yazıyorlar. Bildigim iyi oldu zaten değiştircem sistemi , Teşekkür ederim yorumun icin , affola konu hakkında cok bilgim olmadıgı icin böyle yorumlar yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadSpace00 -- 25 Ocak 2013; 15:00:27 >

• quote:

Bilmediğin konularda çok kesin yargılar yazma hocam. Benden sana şimdiden tavsiye. Gelelim ekran kartına

Ekran kartının belleği 2 GB değil. O paylaşımlı bellek miktarıdır ve bir halta yaramaz.

Ayrıca şimdi de ekran kartını değerlendirirken RAM bitti, bit'e geçtik. Şu saçma hesaplama yolları bitmeyecek bu gidişle.
    Şimdi sana şöyle anlatayım. 3 şeritli bir yol var, bir şirket bir kamyon kullanarak o yoldan odun taşıyor. Fakat diğer firma arkanızda yanyana 3 şeritte odun taşıyor, fakat bit (veriyolu genişliği) aynı. Bu farkta diğer GPU'nun daha hızlı olup aynı veriyolunu daha verimli kullanmasından kaynaklanır. Daha çok veri işlenir, aynı yoldan gönderilir.

Ekran kartın iyi falan değil, idare eder. Enerji tüketimi fazla, 1080p için RAM'i düşük, mimari eski+65 Nm ile üretilmiş taa 4870 zamanlarına dayanan bir kart. Fakat idare eder, isteklerine bağlı olarak.

Verdiğin iki kart da bit'den farklı olarak bir milyon tane fark var. GTX690 iki tane 680 GPU'sundan oluşuyor. Aslında veriyolları her bir GPU için 256 bit'tir. Ki GTX680 çok iyi bir mimariye ve üretim teknolojisine + driver desteğine sahip.

Diğer kart ise OEM tarz GTX630. O GTX630'un bit değeri 512'de olabilirdi. Çok çok güçsüz bir karttır GTX630. Bu durumda bit miktarları bir şeyi değiştirmeyecek. Yukarıdaki örneği hatırla. Yani sen pantolon almaya gittin, 5-10 beden üstünü aldın. Aynı şey olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 25 Ocak 2013; 14:56:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee Van Cleef

quote:

Bilmediğin konularda çok kesin yargılar yazma hocam. Benden sana şimdiden tavsiye. Gelelim ekran kartına

Ekran kartının belleği 2 GB değil. O paylaşımlı bellek miktarıdır ve bir halta yaramaz.

Ayrıca şimdi de ekran kartını değerlendirirken RAM bitti, bit'e geçtik. Şu saçma hesaplama yolları bitmeyecek bu gidişle.
    Şimdi sana şöyle anlatayım. 3 şeritli bir yol var, bir şirket bir kamyon kullanarak o yoldan odun taşıyor. Fakat diğer firma arkanızda yanyana 3 şeritte odun taşıyor, fakat bit (veriyolu genişliği) aynı. Bu farkta diğer GPU'nun daha hızlı olup aynı veriyolunu daha verimli kullanmasından kaynaklanır. Daha çok veri işlenir, aynı yoldan gönderilir.

Ekran kartın iyi falan değil, idare eder. Enerji tüketimi fazla, 1080p için RAM'i düşük, mimari eski+65 Nm ile üretilmiş taa 4870 zamanlarına dayanan bir kart. Fakat idare eder, isteklerine bağlı olarak.

Verdiğin iki kart da bit'den farklı olarak bir milyon tane fark var. GTX690 iki tane 680 GPU'sundan oluşuyor. Aslında veriyolları her bir GPU için 256 bit'tir. Ki GTX680 çok iyi bir mimariye ve üretim teknolojisine + driver desteğine sahip.

Diğer kart ise OEM tarz GTX630. O GTX630'un bit değeri 512'de olabilirdi. Çok çok güçsüz bir karttır GTX630. Bu durumda bit miktarları bir şeyi değiştirmeyecek. Yukarıdaki örneği hatırla. Yani sen pantolon almaya gittin, 5-10 beden üstünü aldın. Aynı şey olmuş olur.

Haklısın hocam ne diyim
    Bu konu hakkında cok bilgim yok , ekran kartım 2gb diye biliyordum iyi oldu öğrendiyim. Ben ekran kartında sadece yukarıda yazdıgım gibi kac gb olduguna ve bit'ine bakardım ama cok değişiklikler varmış. Teknoloji gelişmiş Affola asla kesin yargı bilgi vermek istemedim, Zaten bu konu hakkında cok bilgiye sahip olsam ekran kartım 448bit mi diye konu acmazdım. Epeydir takip etmiyorum bu konuları , yeni bilgisayar almanın zamanı gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadSpace00 -- 25 Ocak 2013; 15:02:54 >

• quote:

Haklısın hocam ne diyim
    Bu konu hakkında cok bilgim yok , ekran kartım 2gb diye biliyordum iyi oldu öğrendiyim. Ben ekran kartında sadece yukarıda yazdıgım gibi kac gb olduguna ve bit'ine bakardım ama cok değişiklikler varmış. Teknoloji gelişmiş Affola asla kesin yargı bilgi vermek istemedim, Zaten bu konu hakkında cok bilgiye sahip olsam ekran kartım 448bit mi diye konu acmazdım. Epeydir takip etmiyorum bu konuları , yeni bilgisayar almanın zamanı gelmiş

Sorun değil hocam, biraz sinirliyim, kusura bakma sert yazmış olabilirim.

Yeni PC toplayacağında elimden geldiği kadar ben ve forumdaşlar yardımcı oluruz. Bir PM atman yeter. PM atmazsan sistem tavsiyeleri forumuna kesinlikle konu aç. Sonra bazı kişiler gibi sistem güzel mi diye konu açıp da üzülme.

Fakat şunu da eklemeliyim bir şey bilmeden yazan var baya forumda. O yüzden sistem tavsiyelerinde emin olmak için üstatların da tavsiyelerine bakmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 25 Ocak 2013; 15:33:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee Van Cleef

quote:

Haklısın hocam ne diyim

Sorun değil hocam, biraz sinirliyim, kusura bakma sert yazmış olabilirim.

Yeni PC toplayacağında elimden geldiği kadar ben ve forumdaşlar yardımcı oluruz. Bir PM atman yeter. PM atmazsan sistem tavsiyeleri forumuna kesinlikle konu aç. Sonra bazı kişiler gibi sistem güzel mi diye konu açıp da üzülme.

Fakat şunu da eklemeliyim bir şey bilmeden yazan var baya forumda. O yüzden sistem tavsiyelerinde emin olmak için üstatların da tavsiyelerine bakmanı öneririm.

Önemli değil haklısın belki bilmeden yanlış yorum yapmış olabilirim, özür dilemene gerek yok bence cünkü burda bana yardımcı oluyorsun, yaptığın şey kötü değil. Ben aslında kararlaştırdım alcağım kasayı, DonanımHaber sistem tavsiyeleri var ordan baktım , ilerki dönemlerde acarım konuyu sizlere de sorarım , teşekkür ederim ilgilendiğin icin , iyi forumlar...

• sorunlar çözülür;
    ve mutlu son
  • aynı kart bende de var, bu kartı bu kadar ayakta tutan biti mi diye düşünüyorum bazen
  • Oyunların pek gelişmemesi diyelim
  • quote:

Ben ekran kartında sadece yukarıda yazdıgım gibi kac gb olduguna ve bit'ine bakardım ama cok değişiklikler varmış. Teknoloji gelişmiş

Ekran kartları her zaman benzer bir teknoloji üzerine kuruluydu da, siz yeni öğreniyorsunuz... Türk insanı bellek miktarından ve bit değerinden ekran kartının performansı hakkında atıp tutmaya bayılır halbuki alakası yoktur... 128bit bir kartın 512bit karttan daha hızlı olduğuna defalarca şahit olduk nitekim. Ram miktarı ise tamamen ayrı, alakasız bir durum...

Önemli olan GPU'nun gücüdür; ram miktarı ve bellek bantgenişliği bu güç için aktarma organları gibi düşünülebilir kısaca. Araba gibi düşünülebilir; gücü belirleyen motordur ama onu yola aktaran şanzıman ve tekerleklerdir, misal...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.