Şimdi Ara

Ekran kartı yüklerken sistem çöktü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Linux mint 16'da sisteme bumlebee ile nvidia sürücülerini kurmuştum sorunsuz çalışıyordu, ancak Nvidia prime sürücülerini denemek istedim bunun için ppa-purge ile bumblebee ile gelen paketleri kaldırdım ardından synaptic den nvidia-common haricindeki driverları kaldırdım sistemi yeniden başlattım sorun yoktu Nvidia optimus sürücülerini kurmak içinhttps://wiki.ubuntu.com/X/Config/HybridGraphics sayfasındakileri uyguladım masaüstü yöneticisini de lightdm olarak ayarladım ama sistem açılmıyor.



  • Lightdm aşağıdaki komut ile kurulmalıydı.

     
    sudo apt-get install unity-greeter


    Eğer sadece lightdm paketini kurdu iseniz ayar dosyaları yüklenmemiştir.
    Yukarıdaki paket Linux Mint deposundaki, Linux Mint için özelleştirilmiş dosyayı inderecektir.
  • tty ye düşebiliyorum ama komut işe yaramıyor sanırım pc internete bağlanamadığı için paketleri bulamıyor en temiz çözüm format sanırım
  • Format atmana gerek olacağını sanmıyorum. TTY1 uçbirimde aşağıdaki komut ile MDM pencere yöneticisini etkinleştirmeyi dene önce.


     
    sudo dpkg-reconfigure mdm


    Aşağıdaki kmutlar ile MDM'yi etkinletirebilir yada sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.


    sudo service lightdm stop 
    sudo service mdm start



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Nisan 2014; 11:42:10 >
  • Hocam dediğinizi yaptım ama mamaüstü gelmedi parlaklığı artmış siyah ekran geldi sadece ancak internet felan aktif oldu ilk verdiğiniz komutu koşturabildim sonra lightdm yi aktif yaptım yeniden başlattım parlaklık o olarak unity'nin oturum açma sayfası bozuk bir şekilde geldi sadece kullanıcı adı olan yer var gerisi siyahdı şifreyi girdim açılmadı sistem bir şey de yapılmadı tekrar mdm yi etkinleştirdim internet aktif olsun diye başka kodlar için ama olmadı.
  • LightDM kurulurken Unity'de kurulmuş olabilir. LightDM'yi etkinleştirip, giriş penceresinden Cinnamon'u seçmek denenebilir.
  • Hocam sistem KDE ayrıca giriş penceresi bozuk geliyordu masaüstü ortamı seçebileceğim bir menu yoktu. Sanırım ben kurulu nvidia driverlarını ve bumblebeyi kaldırırken fazladan paketlerde kaldırdım, uğraşıp düzeltmek çok daha yararlı ve öğretici olabilirdi ancak bilgisayarı kullanmam gerekiyor şu an

    Bana Linux Mint 16 KDE'de nvidia-prime sürücülerini nasıl kurmam gerektiğini söylerseniz memnun olacağım.

    Sizinde oldukça zamanınızı aldım lütfen kusura bakmayın.
  • Önce aşağıdaki komut ile LightDM görüntü yöneticini kurunuz.

     
    sudo apt-get install --no-install-recommends unity-greeter lightdm


    Kurulum sonrası sistemi yeniden başlatıp görüntü yöneticisinin çalıştığından emin olunuz.

    Sonrasında aşağıdaki komut ile nvidia-prime kurulabilir.

     
    sudo apt-get install nvidia-331 nvidia-settings-331 nvidia-prime


    Aşağıdaki bağlantıda çekirdek sürümünü yükseltmekten de bahsedilmiş.

    http://www.tuxtrix.com/2013/12/set-nvidia-331-as-default-driver-for.html

    Yukarıda yazıda anlatıldığı biçmde xorg-edgers deposunu artık eklemeye gerek yok, nvidia-331 resmi depoya girdi çünkü.

    Çekirdek sürümünü yükseltmek için aşağıdaki bağlantıdaki betiklerden faydalanılabilir.

    http://www.upubuntu.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Nisan 2014; 16:59:51 >




  • - Çekirdek sürümü yükseltme işlemini ilk olarak mı yapmam gerekiyor(bu linki kullanmam gerekiyor sanırımhttp://www.upubuntu.com/2014/04/installupgrade-to-linux-kernel-314.html).
    - İlk koddaki " unity-geeter lightdm" mi "unity-greeter lightdm" mi olacak.
    - Bir de kafama takılan bir konu var format atmadan önce primus driverları kurarken recommended (önerilen) paketler içinde lightdm-kde-greeter de vardı. Kde kullandığım için lightdm-kde-greeter paketini kurmam gerekmez mi ? Unity-greeter lightdm paketini kurarsam ubuntunun oturum açma menusu karşıma gelmez mi.?


    Edit: Sonradan fark ettim verdiğiniz linkte kernel güncellemeyi en son yapıyormuş. Diğer sorularım geçerlidir. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med_cezir91 -- 26 Nisan 2014; 15:15:26 >




  • Linux Mint'in deposundaki unity-greeter paketi Linux Mint için özelleştirlmiş bir temaya sahip. Bu paketi kurarsanız görüntü (giriş) yöneticisinde Linux Mint temalı bir ortam göreceksiniz, lightdm-kde-greeter paketinin içeriğinde ise çok büyük ihtimalle Kubuntu teması ile ilgili bir tema vardır. Sizin için sorun değilse istediğinizi kurabilirsiniz. Hatalı komut düzeltildi.
  • Teşekkürler.
  • Dediğiniz gibi "unity-greeter lightdm" paketini kurdum yeniden başlattığımda siyah ekran ve bozuk unity oturum açma ekranı geldi şifremi girdikten sonra enter yapınca hiç bir şey olmadı sanırım sanırım sistem kde olduğu için verdiğiniz paketle uyumlu değil, mdm ye geri döndüm "lightdm-kde-greeter "i yükledim bu paketle oturum açmam mümkün oldu bundada sorun yok değil arka plan beyaz.

    Yukarıda verdiğiniz "sudo apt-get install nvidia-331 nvidia-settings-331 nvidia-prime" komutu ile paketler kurulmadı depoda yokmuş
    yukarıda vermiş olduğunuz linkteki "sudo apt-add-repository ppa:xorg-edgers/ppa" yı kullanınca "E: Unable to locate package nvidia-settings-331 dedi bu da olmadı
    ne yapmam gerek.


    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med_cezir91 -- 26 Nisan 2014; 18:25:25 >
  • Xorg edgers PPA deposundan nvidia-settings paketini yüklemeyi deneyiniz.
  • Hocam sona geliyorum galiba ama sıkıntı var yine nvidia-settings de primus profile sekmesi yok intel karta geçemiyorum sadece nvidia GPU çalışıyor pc ısınıyor haliyle.
  • Prime indicator uygulamasını da denemiştim ama işe yaramadı zaten prime indicator'un yanılmıyorsam ubuntu 14.04 de çalıştığından bahsediliyordu.
    Ubuntu 14.04 de "nvidia-331" paketi içerisinde "nvidia-settings" ve "nvidia-prime" bağıntılarıda geliyormuş yani sadece "nvidia-331" paketini kurmak yeterli imiş.

    Ubuntu 13.10 da "nvidia-319" ve "nvidia-prime" paketlerini kurmak yeterliymiş. Sonuç olarak ikisinde de nvidia-settings kurmaya gerek yokmuş anladığım kadarıyla nvidia-settings kurulamaı gerekiyor ben kurduğum için normalde kurulan ve kullanılması gereken sürümü kaldırmış oluyor olabiliriz uygun nvidia-settings olmadığından prime-indicator de işe yaramadı.

    Sonuç olarak kubuntu 14.04 çıkmış onda sıkıntı çıkmadan kurdum.

    Linux Minti hep severek kullandım ama biraz da kubuntu zamanı demek.

    Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.