Şimdi Ara

Ekran Kartı yada Ram Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar Masaüstü pc durup dururken mavi ekran verip kapandı ilk önce çizgiler vs çıktı sonra kapandı bu mavi ekran görüntüsü

http://prntscr.com/drzpir
    -

Açılırken siyah bilgi ekranında bu fotoğrafdaki gibi çizgiler çıkıyor.

http://prntscr.com/drzp6z
    -

Bunun sebebi ekran kartı mı yoksa RAM yada RAM slotu mu olabilir ?

Benım anakartım Asus X58 6 ram slotu var sadece işlemciden en uzak slota taktıgımda çalişiyor pc ama diğer slotlara ram takarsam onlarıda algılayabiliyor.

Az önce bu çizgi problemi düzeldi fakat bunun sorunu nedir her an yeniden olabilir.

• kesin bişey söylenmez ama ekran kartı ile alakalı görünüyor
    bu şekilde ekran sorunları cıkaran kartlara genelde fırınlama yaparlar araştırıp bulabilirsiniz

ram değişikliği ve farklı slotlar için biosda 0lama jagı olur yada switch onu kullanıp deneyin ram için
    bende 4+4 taktıgımda birini görmüyorda bu şekilde cözdüm bazen alakasız hatalar cıkarabiliyorlar ...
  • xxxcem kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin gibi gece 1 saat çaliştirdim boşda ve ekran çizgileri vs kayboldu şuan problemsiz çalışıyor.

KerbalSpace program isimli oyunda fps dropları mevcut.Oyun oynarken ekran minik kare kare olmaya başladı bende kapattım bilgisayarı umarım ekran kartı değiştirince bu problem çözülür.
  • https://forum.donanimhaber.com/idgkmdsys64-kmode-exception-not-handled-igfxhk-module-hatasi-cozumu--123104491#123104491 söyle bir yazı yazdım bir göz atın. Siz de tüm sorun raporlarını görüntüle yazarak hataya sebepmolan şeyi bulup duzeltebikirsiniz belki
  • Merhaba
    Sayın arkadaşım benim sorunum tam olarak mavi ekran değil,Mesela sürekli çizikler vs çıkıyor görüntüler kayıyor en sonunda mavi ekran veriyor.Özellikle oyun vs açtığımda artıyor bazen hiç açılmayıp çizgiler çıkıyor bazende görüntüler düzeliyor.

Ben hdd yi laptopa taktım.Laptop üzerindeyken bu işlemleri yapsam uygun olur mu ?

Benim aldıgım hata kodları şunlar,

Durdurma Kodu: VİDEO TDR FAİLURE
    Başarısız: nvlddmkm.sys

--
    1 kerede bu hata çıktı

Durdurma Kodu: VİDEO SCHEDULER İNTERNAL ERROR
  • HDD'yi cihaza bağladım ve tekrar yaptım fakat her hangi bir çözüme kavuşamadım.Aynı problem devam etmektedir.

Ekran Kartı Zotaac GTS 250 ECO modelidir.
  • Tum sorun raporlarino goruntule yazin baslata. Mavi ekran verip kapandığı saati aklınıza getirin o saatte ne olmuş Neyle ilgili hata vermiş bakın ona göre Googlea arama yapin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    Artık ekran çizgiler çıkıp kapanıyor uzun süredir kullanmıyorum bir şey dikkatimi çekti beyaz ekranda ve oyun vs kapalıyken pek problem yok. Siyah ekranı açınca mavi mavi çizgiler yukardan aşşa doğru geliyor bazen benekli oluyor ve kilitleniyor.Acaba problem güç kaynağında olabilir mi ?
  • hm bazı bilgisayarlarda iki ekran kartı oluyor bir intelin iki normal aldığında olan ekran kartı(amd ya da nvidia)

ikinci ekran kartını iptal edip intelinkini kullanırsan sorun kalmaz bence.
  • GokberkCerci G kullanıcısına yanıt
    Benim bilgisayarım masaüstü ve tek bir ekran kartım var.Yani on board ekran kartım yok.

Çok zor durumdayım laptop da hata veriyor 0xc0000005 ve 0xc000000142 şeklinde ne yapacağımı bilmiyorum istediğim kart da indirime girmedi :(

Eğer laptopda bozulursa internetten hiç bir şey alamam çünkü akıllı telefonumda yok.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    driverları güncelleyip en iyi duruma getir.minik bir ihtimal ama çalışabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokberkCerci

hm bazı bilgisayarlarda iki ekran kartı oluyor bir intelin iki normal aldığında olan ekran kartı(amd ya da nvidia)

ikinci ekran kartını iptal edip intelinkini kullanırsan sorun kalmaz bence.

arkadaşın bilgisayarı masaüstü.

sorununa gelince ekran kartının fanı çalışıyormu kasayı açıp kontrol edermisin.
    ve ısılar ne durumda.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını fanı çalışıyor ortalama olarak 50 - 70 derece aralığında seyrediyor.

Bu olay şöyle oldu arada bi ekran kapanıyordu Ben ARMAIII oynayan birisiyim ısrarla devam ettim oyuna 2-3 gün sonra TDR hataları falan verdi ve en sonunda cihaz garip yazılar şekiller falan çıkartıp kilitlenmeye başladı ve 1 aydır falan kullanamıyorum.

Problemin hikayesi bu şekilde malesef.
    Elimde 2 tane hdd var ikisinde de windows var driver yükledim kurdum sildim ama problem değişmedi.Termal macun dahi yeniledim.

Güç kaynağı ve ekran kartından şüpheleniyorum 2. bir ekran kartı olmadığı için kesin teşhis koyamıyorum.

EDIT Şimdi açtım pc yi açıldı ama çizik çizik grafikler ve kitleniyor.Arada bi ekran düzeliyor.SpeedFan programında GPU Bilgisi YOK...!
    http://prntscr.com/e4lc2y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 5 Şubat 2017; 2:33:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Ekran kartını fanı çalışıyor ortalama olarak 50 - 70 derece aralığında seyrediyor.

Bu olay şöyle oldu arada bi ekran kapanıyordu Ben ARMAIII oynayan birisiyim ısrarla devam ettim oyuna 2-3 gün sonra TDR hataları falan verdi ve en sonunda cihaz garip yazılar şekiller falan çıkartıp kilitlenmeye başladı ve 1 aydır falan kullanamıyorum.

Problemin hikayesi bu şekilde malesef.
    Elimde 2 tane hdd var ikisinde de windows var driver yükledim kurdum sildim ama problem değişmedi.Termal macun dahi yeniledim.

Güç kaynağı ve ekran kartından şüpheleniyorum 2. bir ekran kartı olmadığı için kesin teşhis koyamıyorum.

EDIT Şimdi açtım pc yi açıldı ama çizik çizik grafikler ve kitleniyor.Arada bi ekran düzeliyor.SpeedFan programında GPU Bilgisi YOK...!
    http://prntscr.com/e4lc2y

sanırım aşırı ısıdan ekran kartının çipseti hasar görmüş ekran kartını başka bi sistemde den yine aynı sorun olursa ve garantisi varsa yolla yoksa fırınlama denilen bi işlem var riskli ama sonuçta gözden çıkardığın bi kart olacak onu uygula olmadı bi kart alman gerekecek.

Ekran Kartı: zotaac GTS 250 ECO garantisi falan yok malesef.

Elimde başka bir deneyebileceğim bir bilgisayar yok.Şuan laptop da az önce belirtiğim hatalar var o açılmıyor masaüstündeyim zar zor 1 saat 54 dakikadır masaüstünde donanımhaber'e girdim sizden gelecek mesajları bekliyorum.Fırınlama yaparsam bu sefer internet'e hiç giremeyeceğim.

Asus GTX 1080 O8G 3000 - 3150 tl gibi bir fiyata düşdüğü an sipariş vereceğim ama ne zaman düşer bilmiyorum :(
  • quote:

Ekran Kartı: zotaac GTS 250 ECO garantisi falan yok malesef.

Elimde başka bir deneyebileceğim bir bilgisayar yok.Şuan laptop da az önce belirtiğim hatalar var o açılmıyor masaüstündeyim zar zor 1 saat 54 dakikadır masaüstünde donanımhaber'e girdim sizden gelecek mesajları bekliyorum.Fırınlama yaparsam bu sefer internet'e hiç giremeyeceğim.

Asus GTX 1080 O8G 3000 - 3150 tl gibi bir fiyata düşdüğü an sipariş vereceğim ama ne zaman düşer bilmiyorum :(

gts 250 den gtx 1080 dikey bi geçiş yapmak istiyorsun ama diğer bileşenlerin bu kartı destekleyecekmi?
    özellikle psu diğer sistem özelliklerini yazarsan başka bi kart önerebilirim.
    Bu hafta içerisinde nasipse Amazon'dan Corsair 750D Yanında Corsair HX850İ yada 150 tl lik bir fark ile Corsair HX1000i sipariş vereceğim.Türkiye fiyatına göre 340 - 500 tl daha uygun ve 10 yıl garantisi varmış.

İşlemci İntel İ7 950 1366 Pin
    Anakart Asus SaberTooth x58
    Ram 2 tane 4 gb lik toplam 8 gb Kingston Savage 1600 mhz
    Ram 3 tane 2 gb lik toplam 6 gb Kingston Hyperx 1600 mhz

Samsung Evo 850 500 gb SSD

1-1.5 sene sonra İşlemci,Ram,Anakart falan değiştirip güncel bir sisteme sahip olabilirim bu nedenle GTX 1080 almak istiyorum..

GTX 1080'e geçmek gerçekten muhteşem ama arada çekilen çile ve problemler olmasa gerçekten çok güzel olurdu.Kısmet 6-7 yıldır çalışan kart son 1 ayda problem çıkartmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 5 Şubat 2017; 3:5:59 >
  • quote:

Bu hafta içerisinde nasipse Amazon'dan Corsair 750D Yanında Corsair HX850İ yada 150 tl lik bir fark ile Corsair HX1000i sipariş vereceğim.Türkiye fiyatına göre 340 - 500 tl daha uygun ve 10 yıl garantisi varmış.

İşlemci İntel İ7 950 1366 Pin
    Anakart Asus SaberTooth x58
    Ram 2 tane 4 gb lik toplam 8 gb Kingston Savage 1600 mhz
    Ram 3 tane 2 gb lik toplam 6 gb Kingston Hyperx 1600 mhz

Samsung Evo 850 500 gb SSD

1-1.5 sene sonra İşlemci,Ram,Anakart falan değiştirip güncel bir sisteme sahip olabilirim bu nedenle GTX 1080 almak istiyorum..

GTX 1080'e geçmek gerçekten muhteşem ama arada çekilen çile ve problemler olmasa gerçekten çok güzel olurdu.Kısmet 6-7 yıldır çalışan kart son 1 ayda problem çıkartmaya başladı.

dediğin gibi sadece anakart ve işlemci darboğaz yapar onuda değiştireceksen güzel bi sistem olur.

amazondan alacağın parçaların garantisinin global olmasını araştır bu arada

Corsair ile görüştüm Corsair Amazon'dan alınan özellikle amazonun kendi sattığı ürünler için 10 yıl Corsair RMA tarafından garantili olduğunu söyledi.Bu durumdaki aradaki fiyat farkını gördüğümde amazon'dan almak daha mantıklı oluyor.Belki gümrüksüz bile geçebilir bazı kişlerin öyle olmuş bu durumda 200 lira daha kâr etmiş olurum.
    Ekran kartının fanını kapatıp 15 20 dk çalıştırdım şimdi sıcaklık gösteren programlarda gpu sıcaklığı görünüyor

http://prntscr.com/e4rivm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.