Şimdi Ara

Ekran Kartı Ve PSU Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşşağıda ki parçaları temin ettim diyebilirim ekran kartını çok beklettim ve bu da psu nun da beklemesi de oldu.Önceden r9 380x karar kılmıştım şimdi 400 serisi çıkmış bu 400 serisinden hangisini tavsiye edersiniz ve bu sisteme uygun bir psu (amazon.com) da geçerli olup tavsiyelere açığım. Ekran kartı türkiye içinden alınacak teşekkür ederim...

THERMALTAKE CORE V1
    MSI Z170I GAMING PRO AC
    INTEL I3 6100 SKYLAKE 3.7GHZ
    KINGSTON HYPERX SINGLE 8GB 2133MHZ
    SANDISK ULTRA II 240GB SSD
    TOSHIBA 500GB 2.5 HDD

• MSI Z170I GAMING PRO AC gibi yüksek fiyatlı bi anakart alıp , i3 gibi kötü bir işlemci almak sizin için şanssızlık olmuş. bu işlemciye 470 bile darboğaz yapabilir . 460 kalıyor geriye o da güçsüz bir kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Perseus_

MSI Z170I GAMING PRO AC gibi yüksek fiyatlı bi anakart alıp , i3 gibi kötü bir işlemci almak sizin için şanssızlık olmuş. bu işlemciye 470 bile darboğaz yapabilir . 460 kalıyor geriye o da güçsüz bir kart

hocam o anakartı almaktan başka şansım yoktu çünkü mini itx de adam gibi anakart yok. İ3 6400 ve 6500 önceden vardı hep tükenmiş eğer işlemci tavsiyeniz varsa 30 gün geçmeden söyleyin değiştirebileyim.

not: i5 6400 değişikliği yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 19 Ağustos 2016; 11:35:23 >
  • hocam anakarta masraf yapmak yerine i5 6500 alabilirdiniz güçlü bir işlemci şuanki hiçbir ekran kartına da darboğaz yapmaz.benim anakartım msi b150m bazooka (aldığımda total war warhammer keyi veriyordu onuda satmıştım) 250 liraya falan gelmişti anakart.(forumda daha düşük anakartları öneren bir sürü tecrübeli kullanıcı da var ama ben yinede almışken biraz iyi almıştım.)
    ve gayet yeterli bi anakart crossfire yada sli düşünmüyorsanız. z170 anakartlar oc yapılabilen işlemciler için kullanılıyor.Sizin için herhangi bir gereği yoktu.

Sizin kararınız ama i5 6400 yada 6500 alırsanız size çok katkısı olur . i3 işlemciye güzel bi ekran kartıda taktığınızda darboğaz olur boşa gider kartın gücü. Ama diyorsanız ben sadece cs lol falan oynuyorum o zaman rx 460 alabilirsiniz. o zaman işlemci yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Perseus_ -- 19 Ağustos 2016; 11:43:56 >
  • quote:

hocam anakarta masraf yapmak yerine i5 6500 alabilirdiniz güçlü bir işlemci şuanki hiçbir ekran kartına da darboğaz yapmaz.benim anakartım msi b150m bazooka (aldığımda total war warhammer keyi veriyordu onuda satmıştım) 250 liraya falan gelmişti anakart.(forumda daha düşük anakartları öneren bir sürü tecrübeli kullanıcı da var ama ben yinede almışken biraz iyi almıştım.)
    ve gayet yeterli bi anakart crossfire yada sli düşünmüyorsanız. z170 anakartlar oc yapılabilen işlemciler için kullanılıyor.Sizin için herhangi bir gereği yoktu.

Sizin kararınız ama i5 6400 yada 6500 alırsanız size çok katkısı olur . i3 işlemciye güzel bi ekran kartıda taktığınızda darboğaz olur boşa gider kartın gücü. Ama diyorsanız ben sadece cs lol falan oynuyorum o zaman rx 460 alabilirsiniz. o zaman işlemci yeter.

PSU ne önerirsiniz hocam i5 6400 ile birlikte

• Alacağınız ekran kartına bağlı psu ,rx470 mi düşünüyorsunuz ekran kartı olarak

500 W 80+ yeter ama siz yinede garanti olsun diye 550-600 W 80+ bir psu alın bence.
  • quote:

Alacağınız ekran kartına bağlı psu ,rx470 mi düşünüyorsunuz ekran kartı olarak

500 W 80+ yeter ama siz yinede garanti olsun diye 550-600 W 80+ bir psu alın bence.

hocam rx470 den daha çok 480 düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amazondan evga 600b alabilirsiniz fazlasıyla yetecek 40$ civarındaydı dün anakart işlemci ikileminde en azından i5 6500 olsaydı daha iyi olurdu yinede isterseniz değiştirin gpuyuda ordan alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

amazondan evga 600b alabilirsiniz fazlasıyla yetecek 40$ civarındaydı dün anakart işlemci ikileminde en azından i5 6500 olsaydı daha iyi olurdu yinede isterseniz değiştirin gpuyuda ordan alabilirsin

Hocam ilerde sıkıntı çıkmayacağına emin olmalıyım gpu için 30 gün sonra 31. gününde sıkıntı çıkarsa vay halime... 6400 ile 6500 arasında fazla fark yok açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 19 Ağustos 2016; 12:43:03 >
  • öncelikle i3-6100 - rx470 her oyunda darboğaz yapar diyemem ama işlemci gücü isteyen oyunlarda kesin darboğaz yapar.

i5 6400 - rx 470 güzel bir uyuma sahip( şu anda sahip olduğum sistem budur)

i5-6400, rx 480in performansına rahat ayak uydurabilecek(darboğaz yapmaz yani) bi işlemci.

ama i5 6400- i5 6500 arasında kaldım diyorsan ona yorum yapamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsium

öncelikle i3-6100 - rx470 her oyunda darboğaz yapar diyemem ama işlemci gücü isteyen oyunlarda kesin darboğaz yapar.

i5 6400 - rx 470 güzel bir uyuma sahip( şu anda sahip olduğum sistem budur)

i5-6400, rx 480in performansına rahat ayak uydurabilecek(darboğaz yapmaz yani) bi işlemci.

ama i5 6400- i5 6500 arasında kaldım diyorsan ona yorum yapamayacağım.

hocam peki 470 veya 480 desem ne dersin ? çünkü 6400 ile 6500 arasında fazla fark göremedim bütçe dar çünkü bir ekran kartı parası kadar monitore de para vereceğim çeşitli kombinasyonlar yapmak zorundayım

Senin sistemin hocam genel oyun perf. söz edermisin biraz teşekkür ederim bu arada yardımların için

• rx 480, rx 470'den %10 kadar daha performanslı olduğu benchmark testlerinde görülüyor. sonuçta sen bu kartı min 2 sene kullanacaksın(bütçem kısıtlı demenden bunu çıkardım) ve kısa sürede değiştirmeyeceksin bu yüzden daha performanslı kart alman daha mantıklı. fiyat farklarını bilmiyorum ama çok fark yoksa rx 480 tercih et. i5-6400 alıp paranı rx 480'e yönlendirebilirsin.

edit: alalı 3 gün oldu. henüz battlefield 4'te denemedim ama csgo full ayarlarda min 180- max 250. ortalama 200 fps aldım. önceki sistemim 3 yıllık amd sistemdi. çok ses çıkarıyordu cs dahi oynarken. bu sistem inanılmaz sessiz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsium -- 19 Ağustos 2016; 13:32:01 >
  • yalnız anakartta uçmuşsun, inanılmaz gereksiz 580 tl fiyatı. onu verip bazooka falan al alabiliyorsan. kalan parayı diğer bileşenlere dağıt
  • quote:

yalnız anakartta uçmuşsun, inanılmaz gereksiz 580 tl fiyatı. onu verip bazooka falan al alabiliyorsan. kalan parayı diğer bileşenlere dağıt

hocam kasam çok küçük yalnız matx değil miniITX o yüzden anakart sıkıntılıydı MSI H110I Pro vardı aldığım dan başka ama z170I benim gözümü acayip boyadı wifi li oluşu falan filan oyunsal yazılım desteği kendi kendime dedim mini itx den dönüş yok zaten aldınmı tam al dedim ana parçaları bir daha sıkıntı çekme dedim öyle oldu biraz da çünkü matx olsa neyse ama miniitx sıkıntılı kasa da buhttps://forum.donanimhaber.com/m_91363185/mpage_24//tm.htm#114768485

• Asus z170i var benim gözüm onu daha çok tuttu. İngilizce sitelerde yorumları da daha iyiydi.
  • illa belirli bir yerden almak zorunda değilsin. internetten de sipariş edebilirsin. o anakartı kesinlikle değiştir derim. gereksiz masraf. yok duracak diyorsan sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milksheikh

Asus z170i var benim gözüm onu daha çok tuttu. İngilizce sitelerde yorumları da daha iyiydi.

Hocam kulaklık-klavye-mouse-mousepad steelseries olunca msi a göz daha çok kaydı msi ile steelseries ortak iş yapıyor biliyorsunuz ve msi da kulaklık usb girişi ayrı olarak var.Ben pişman değilim aldığıma almadan önce çok site okudum ne hikmetse hepsi msi ı övmüştü
  • quote:

illa belirli bir yerden almak zorunda değilsin. internetten de sipariş edebilirsin. o anakartı kesinlikle değiştir derim. gereksiz masraf. yok duracak diyorsan sen bilirsin.

İnternetten aldım hocam zaten sinerji.com.tr en ucuz burdaydı birde ve diğer anakartlarda burda ucuz du
  • Eğer mutluysan sıkıntı yok tabii.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.