Şimdi Ara

Ekran Kartı ve PSU göre sistem tavsiyesi;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce sistem upgrade adı altında bir konu açmıştım. Fakat upgrade bir ölü yatırım'a doğru gittiği için tamamiyle bir daha uzun soluklu yatırım yapmak isterim. Ama bu konuda sizlerinde yardımlarına ihtiyacım olacak.

Elimde olan malzemeleri ve değişmesi gereken malzemeleri size yazmak istiyorum.

Şuan hali hazırda kullandığım sistemim aşağıdaki gibidir.

* intel® Core™2 Quad Processor Q9400 (6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) ( OC 3,00 Ghz)
    * Gigabyte G31M-S2L ( Yadigar )
    * Kingston 2x2 4GB 800mhz Ram
    * 1TB Seagate 7200Rpm NCQ Harddisk
    * MSI r7 370 Gaming 2GB 256 Bit Ekran kartı
    * Corsair 550W 80+ Güç Kaynağı
    * Dark Falcon performans Kasa
    * samsung 19'' 6ms Monitör

Ben burdan işlemci, Anakart, Ramleri değiştirmek istiyorum. Bütçem 1200TL

Hangi parçaları tavsiye edersiniz hangileri daha stabil çalışır.

MSI R7 370 Gaming 2gb 256 Bit Ekran Kartı
    Corsair 550W 80+ Güç kaynağı kalacak şekilde

Bunlara uyumlu , Anakart, Ram, ve işlemci tavsiye ediyorum.

Bazı konuları incelediğimde İntel Daha az iş daha cok para Amd ise daha az para daha cok iş gibi yazılar gördüm. Bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum

Sağolun arkadaşlar.

• intel i3 6100 işlemci :410tl veyahut i5 6400 : 625tl
    msi h110m pro vd anakart : 185tl
    8gb ddr4 RAM. : 140tl

toplam 735tl (i5 6400 alırsan 950tl)
  • Kardeşim öncelikle cevabın için teşekkürler.

Peki 215 TL fark için 6400 almaya değer mi ? Birde i56400 de DDR4 Ram kullanılır mı.

Aslında tam olarak sormak istediğim şu i36100 ile i56400 Arasında gözle görülür fark var mıdır. ve 215 TL için değer midir.
  • Ekrankartını değiştirmediginiz sürece sistemi değistirmeye gerek yok bence gittigiyere kadar kullanın

ekrankartını değiştirceniz zaman anakart işlemci ram flnda onla birlikte değiştirirseniz daha iyi olur.

İ3 6100 önermiyorum çünkü i3 6100e en fazla r9 380x fln takılıo rx470takanlarda var ama şuanlık idare etsede ilerde rx470e dar bogaz yapması kaçınılmaz.
    Yani ileriye dönük bir işlemci değil

İ5 ise daha ileri dönük olur i5 6500ü gtx1070le 2kda sorunsuz oynayanlar var buyüzden i5 daha uzun ömürlü olur.

Dicem şuki sistemle gittigi yere kadar gidin ve ekran kartı değiştirceniz zmn
    Sisteni yenileyin ozmna yeni işlemci fln çıkar sistem için daha iyi olur.

Ama illa sistemi yenilicem diosanızda i56500 msi h110 provd kingston 16gb ram tavsiye ederim.

Bu arada AMD işlemcileri şuan çok eskidiler hala 4 sene önceki işlemcileri var piyasada ve verilen paranın hakkınıda şuan veremiolar.
    Bu sebeple amdyi önermiyorum

2017nin ilk çeyreğinde amd yeni ZEN işlemcileri gelcek ozmna kadar amd işlemci alınmaz
    yeni işlemcilerin performansı iyi olursa ozmn alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 26 Eylül 2016; 17:53:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Söylediklerin gayet açıklayıcı ve göz ardı edilecek şeyler değil. Bununla ilgili sizlere bir kaç şey daha sormak isterim.

Anlaşılan şuan da i3 6100 almak cok mantıksız. onu geçtim.

Ekran kartı üzerine yoğunlaşılmış. Yani ekran kartım değişmediği sürece bir değişiklik yapmaman gerektiği bildirilmiş. Haliyle tavsiyeni değerlendiricem. Fakat Şöyle bir sıkıntım var birden bire yüksek bütçe ile upgrade gidemiyorum. Yani parça parça gitmem daha doğru olur. 6100 ve ya 6400 de Yarın bir gün ekran kartı değiştiricem zaman dar boğaz olacağı bilgisini vermişsin. Peki ben ilk aşamada dediğin i56500 almış olsam daha şuan ki kullandığım Ekran kartıyla Yani ''MSI r7370 2gb 256 bit'' ile bir süre idare etsem dar boğaz sorunu olurmu yani en azından bir ekran kartı alana kadar beni idare eder mi. Çünkü ben parça parça değişim yapmak istiyorum. Bütçe açıldıkça üzerine ekleyeceğim. bu konu ile ilgili nasıl bakıyorsun. Birde bu en son dediğin sistemi yaptığım da şuan da kullanmış olduğum power yeter mi ?

• Power yeterlidir.
    i5 6500 yada 6400 r7370e sorunsuz çalıştırır ve darbogaz kesinlikle olmaz.

Parça parça bende zamanında toplamıştım ama işler çarşıya uymamıştı ilk kasa topladıgım zamanlardı
    İlk parçaları anakart işlemci kasa fln aldıktan sonra 2 yada 3ay sonra ekran kartı fln ve diger hdd fln alacaktım ama alamadım işlerim çıktı fln derken 7 8 ay sonra fln aldım.
    7 8ay sonra benim işlemcinin yenisi çıkmıştı ve fiyat olarakda benim aldıgım fiyatla aynıydı ve elimdeki parçalar 7 8 ay boş durup eskimişti dahada kötüsü power arızalıymıs taa 7 8ay sonra fark ettim garantiyle ugraştım fln

Oyüzden komple değiştirmeyi önerdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır. Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi değerlendireceğim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam birde bu parçaları uygun ve güvenilir olarak nereden temin edebilirim. Bazen böyle arkadaşlar sistem topladım diye fotoğraf atıyorlar oradaki fiyatlar cok uygun kabataslak mı yazıyorlar yoksa güvenilir bir yere ait midir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.