Şimdi Ara

Ekran Kartı ve 3D Hk. Yardım Lütfen !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim yakın zamanda topladığım PC' de tercih ettiğim Ekran Kartı; SAPPHIRE HD5770 1GB 128BIT DDR5 .. şimdi bu donanıma eklemek için Monitör araştırıyorum ve çok beğeni alan Acer GD245HQ 24" ile ilgileniyorum.. Ancak, kafamı karıştıran bir husus var. Bu monitör açıklamasında sürekli olarak NVidia yazılımı, gözlüğü vs den bahsediliyor. Yani çoğu satılan yerde NVidia 3D gözlük birlikte veriliyor. Sorunum şu: Benim ekran kartımın Ati olması sorun mudur? Yani ben, aynı ya da farklıca temin edeceğim bir gözlük ile Real3D imkanından faydalanabilir miyim? Muhakkak NVidia Kart mı olmalı? Benim ekran kartım ile bu olmasa da başkaca bir 3D monitör ile Real3D altyapısı kurmam mümkün müdür?

• ATI Real3D, iZ3D gibi farklı 3D teknolojilerine destek verdiğini söylüyor.

Ancak bildiğim kadarıyla şu an itibarıyla Türkiyede bu türde polarize monitör ya da özel gözlük satılmıyor. Yurtdışından temin edip kullanabilirsin. Mevcut Türkiye de satılan 3D monitörler Aktif (açılıp kapanan) gözlüklerle çalışıyor. Bu gözlükleri de Nvidia 400TL civarı bir fiyata (monitör fiyatının haricinde satıyor. Bu gözlükler yanında verilen ve bilgisayara USB den bağlanan bir kutu ile beraber çalışıyor. Nvidia bu gözlüklerin ATI kartlarda çalışmasını muhtemelen sürücü ile engellemektedir.

Şu gözlüğühttp://www.edimensional.com/product_info.php?cPath=21&products_id=28 2004 yılında alıp CRT monitöründe kullanmış biri olarak olarak tavsiyem bir süre daha beklemen. Aktif shutter adı verilen sistem gözleri çok yoran bir sistem. Bende şu anda kullandığım 17" LCD monitörümü değiştirmek için 3D teknolojisinin oturmasını bekliyorum. Tabii ki bu 6ayda süreblir 1 yılda belli olmaz. Ancak 3D sinemalarda kullanılan polarize sistem daha mantıklı bir çözüm. Hatta gözlüksüz 3D oluşturabilen monitörlerde çok yakın gibi görünüyor.

• simdilik monitoru al (Acer GD245HQ 24" acelen yoksa alma bir sonraki versiyonunu bekle cunku cikmak uzere) ve gozluk alma yada denemek icin red/cyan gozluk al, sadece denemek icin cunku surekli kullanilamaz gozlere cok fazla zarar veriyor, bekle 2-3 aya kadar gercek 3d gozlukler(red/cyan olmanayn) iyice yayilir ve alirisniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.