Şimdi Ara

EKRAN KARTI TERCİHİ 8800GT Mİ HD4770 Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: MGMuhammet

hala kararsızım

4850'yi 350Watt psu ile kullanan arkadaş var mı acaba? Kesin kaldırsa düşünmeden alıcam

Dostum bu kadar güzel açıklamalardan sonra hala HD4850 diyorsun...

HD4830'u 170 liraya alıp 700/2400mhz olarak kullanıcaksın al sana HD4850...

HD4850'de tek artı paralel işlemcisi 800, HD4830'un 640 olması, bu da çok birşey ifade etmiyor. %1-2 daha HD4850 hızlı.

HD4850 düşünürsen de özel soğutmalı modeller için 250 lira bütçe ayırman lazım stok soğutmalıları ısı açısından sorun yaşatabiliyor.

170 liraya HD4830 + 350w Aopen 12cm'lik fanlı ya da herhangi gerçek 350w psu ile kullanırsın rahatça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Haziran 2009; 0:13:29 >

• başlıktaki soruya cevap verecek olursak;

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-graphics,2296-6.html

buraya göre 4770 8800gt'den daha iyi bir kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

HD 4770'in öyle ilginç bir olayı yok.

Voltaj vermezsen hiç de yüksek değerler görmüyor. Verirsen sıcaklık ciddi ölçüde artabiliyor o soğutmayla.

Hayır yani, başka kartlara da voltaj verirsin o zaman. Amma abarttılar şu kartı. F/P kartları çıkınca hep böyle olur.
    4850-4830 arasında bir kart işte. Hız aşırtılabilirliği de belli. 4830'dan daha kötü oranda hız aşırtılıyor genelde.
    Voltajı basarsan, yakalarsın tabii düz 4870'i. Ama bellek bant genişliği öne çıkınca voltajla da yakalayamazsın düz 4870'i.

Ben de sahip olmak isterdim, ama test için Onun F/P'si süperse, 4830'unki de süper; 4850'ninki de süper (4830 ciddi ölçüde ucuz Türkiye'de, 4770'ten.)
    Tabii, yük altında güç tüketimi avantajı da var(yalnız her cins yükte avantajı olmayabilir. Çelişkili sonuçlar var ortalıkta). Bu önemsenebilir. Bu açıdan bir F/P avantajı var; ama o kadar.

8800 GTS 320 ile 8800 GT olayının da hiçbir benzerliği yok 4770 vakasıyla :)
    "120 dolara 4870" yorumunu kazayla yapmışsın. Senden beklemezdim böyle bir yorum.

Hız aşırtıp, hele hele bir de voltajla hız aşırtıp başka bir kartın düz hâlini yakalamaksa mesele, ben de şey diyeyim o zaman: "GTX 260, 300 TL'ye GTX 285" :)

Olur mu öyle şey? Kaldı ki, dediğim gibi, bant genişliğinin sorun yarattığı durumlarda düz 4870'ten uzak kalacaktır, voltajlı 4770. Kullanılan birkaç timedemo birçok şeyi göstermez.

Hayır elbette güzel kart. Keşke abartmasanız da biz de bir şeyin düşmanıymış gibi görünmesek ortalıkta. Bir şeylere karşı çıkmaktan, kartın hakkını vermeye zaman kalmıyor.

200 TL'ye 4770 alacağıma, 300 TL'ye GTX 260 alırım, para varsa. Parası olmayan isterse alır 4770.

Merak etmeyin, 260 varsayılan voltajla da güzel hız aşırtılıyor + yazılımla voltaj arttırmak gayet kolay. 4870'te de kolaylıkla arttırabilirsin yazılımla.
    Hani hız aşırtma diyorsanız da sorun yok. 4770'den daha bile iyi 260, bu konuda.

+9879778

Hd4770 aldım bu testlere güvenerek.Kart Vmod'da o hızda stabil kalmıyor.Yani kalanları vardır ama kartların çoğu takoz çıkıyor.Bu şekilde şansını denemek bence mantıksız.Arkadaşların dediği kartlara yönelmeni tavsiye ediyorum.Paran varsa GTX260 Synergy diyorum tadından yiyemezsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: _Tr@VeGo_

quote:

Voltaj vermezsen hiç de yüksek değerler görmüyor. Verirsen sıcaklık ciddi ölçüde artabiliyor o soğutmayla.

Hayır yani, başka kartlara da voltaj verirsin o zaman. Amma abarttılar şu kartı. F/P kartları çıkınca hep böyle olur.
    4850-4830 arasında bir kart işte. Hız aşırtılabilirliği de belli. 4830'dan daha kötü oranda hız aşırtılıyor genelde.
    Voltajı basarsan, yakalarsın tabii düz 4870'i. Ama bellek bant genişliği öne çıkınca voltajla da yakalayamazsın düz 4870'i.

Ben de sahip olmak isterdim, ama test için Onun F/P'si süperse, 4830'unki de süper; 4850'ninki de süper (4830 ciddi ölçüde ucuz Türkiye'de, 4770'ten.)
    Tabii, yük altında güç tüketimi avantajı da var(yalnız her cins yükte avantajı olmayabilir. Çelişkili sonuçlar var ortalıkta). Bu önemsenebilir. Bu açıdan bir F/P avantajı var; ama o kadar.

"120 dolara 4870" yorumunu kazayla yapmışsın. Senden beklemezdim böyle bir yorum.

Hız aşırtıp, hele hele bir de voltajla hız aşırtıp başka bir kartın düz hâlini yakalamaksa mesele, ben de şey diyeyim o zaman: "GTX 260, 300 TL'ye GTX 285" :)

Olur mu öyle şey? Kaldı ki, dediğim gibi, bant genişliğinin sorun yarattığı durumlarda düz 4870'ten uzak kalacaktır, voltajlı 4770. Kullanılan birkaç timedemo birçok şeyi göstermez.

Hayır elbette güzel kart. Keşke abartmasanız da biz de bir şeyin düşmanıymış gibi görünmesek ortalıkta. Bir şeylere karşı çıkmaktan, kartın hakkını vermeye zaman kalmıyor.

200 TL'ye 4770 alacağıma, 300 TL'ye GTX 260 alırım, para varsa. Parası olmayan isterse alır 4770.

Merak etmeyin, 260 varsayılan voltajla da güzel hız aşırtılıyor + yazılımla voltaj arttırmak gayet kolay. 4870'te de kolaylıkla arttırabilirsin yazılımla.
    Hani hız aşırtma diyorsanız da sorun yok. 4770'den daha bile iyi 260, bu konuda.

+9879778

Hd4770 aldım bu testlere güvenerek.Kart Vmod'da o hızda stabil kalmıyor.Yani kalanları vardır ama kartların çoğu takoz çıkıyor.Bu şekilde şansını denemek bence mantıksız.Arkadaşların dediği kartlara yönelmeni tavsiye ediyorum.Paran varsa GTX260 Synergy diyorum tadından yiyemezsin.

40nm lik gpu ya dayıyorlar 1.3v u sonra iyi oc oluyor diyorlar, e birzahmet oluversin.Voltajı verirseniz her kart oc olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

Orjinalden alıntı: _Tr@VeGo_

quote:

+9879778

40nm lik gpu ya dayıyorlar 1.3v u sonra iyi oc oluyor diyorlar, e birzahmet oluversin.Voltajı verirseniz her kart oc olur.

Katılıyorum ayrıca stabilde kalmıyor çoğu zaman sorun çıkarıyor.Ben o şekilde en fazla 2 saat kullanabildim.Isı sorunuda yoktu.İade ettim kurtuldum

• 4770 öneriyorum
  • Sapphire 512Mb HD4830 siparişi verdimi saat 5'te elimde olacak umarım beni memnun bırakır bu kart.
    Herkese önerileri için teşekkürler.
  • hayırlı olsun aldığın kart başlıktaki 2 karttan da daha iyi
  • "vespasianus" kardeşim;

demek istediğim ortada olan testler ile HD4870'i Vmod v.s. yakalayabilmesi. Ben DH nın testlerine baktım ve anlatlanı aktardım. AMa cevaplardan anlıyorum ki durum bu şekilde değil. Yani ortada biraz abartma var sanırım veya DH nın eline geçen kartlar ile piyasadaki kartlar bir değil.

Shader ve GPU hızları göz önüne alınırsa HD4770, 4830 dan daha iyi bir kart. 128 bit Ram veri yolu sıkıntısı da GDDR5 ram'ler ile bir nevi giderilmiş. O nedenle HD4830 dan daha iyi performans verebilmesi gayet olağan. HD4830, HD4770 den daha mı ucuz onuda anlayamadım. Eğer öyleyse bile arkadaşlar HD4830 ile HD4770 arasında bazı testlerde çok farklar var.

vmod suz overclok sonrası HD4770 oldukça tatminkar gözüküyor HD4850'yi bile geride bırakarak ancak bu durum ne kadar stabil gerçekte bilmiyorum. 40nm de stabil olabilir ama pratik bir bilgim yok.

Bu arada karta sahip olma amaçlarımız aynı merak etme "vespasianus" kardeşim :) . Bende denemek istiyorum. Yani GTX260'ı satıp da HD4770 kim kullanmak ister ? Ben GTX260 ile 22" ekranımda standart hızlarında çok çok ve çok memnunum. AMa HD4770'i gerçekten bir alıp test yapmak lazım. Müşterilerimden birisi alırsa, elime geçerse birebir kullanıcı testi yapar foruma koyarım. O.c v.s. ne varsa...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.