Şimdi Ara

Ekran Kartı Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni ekran kartı için 350 TL bütçe ayırdım. 2. El veya 0 olabilir. Çok ilgimi çekecek bir model bulursam bütçeyi 100TL arttırabilirim.

Öncelikli olarak ekran kartları hakkında pek bilgim olmadığını söylemeliyim. Oyunlardaki FPS oranını arttıracak bir kart şuan aradığım ilk özelliklerden biri (bu aralar 90-130 FPS) alıyorum CS:GO'da ve FPS bu oyun için önemli olduğunu çoğunuz bilirsiniz.
    Tavsiye ettiğinz ekran kartının ne kadar etkileri olur yazarsanız sevinirim. Son olarak Rainbow Six Siege oyununu da oynuyorum şuan low da bilgisayar rahat çalıştırıyor 1000MB'ın 852MB'ını kullanıyor bu oyunu medium belkide high ayarlarda oynayabilirmiyim tavsiye edeceğiniz kart ile ?

Power Supply Thermaltake 500 ATX 12v 2.2
    Model:TT-500AL1NC

Ekran Kartı Tavsiyesi ?
     Ekran Kartı Tavsiyesi ?

Ekran Kartı Tavsiyesi ?
     Ekran Kartı Tavsiyesi ?

• baska yerden alabilirsin ben ornek olarak gosteriyorum r9 270.bu kart sistemine uyar 6850'den sonra da fark gorursun.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-takasli-asus-r9-270-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256-bit-amd-radeon-303652925/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

baska yerden alabilirsin ben ornek olarak gosteriyorum r9 270.bu kart sistemine uyar 6850'den sonra da fark gorursun.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-takasli-asus-r9-270-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256-bit-amd-radeon-303652925/detay

Kart güzel fakat bellek ve bit değerleri az değil mi çünkü Rainbow Six Siege oyununa göre de karşılaştırmam gerek.

R9 280 e de baktım aslında tam aradığım kart fakat hem biraz bütçeyi aşıyor (+450TL) hemde kimse kargo isteniyor herkesin tercihi elden.

Ama tavsiyeni yerinde bir seçim ile yapmışsın kartı araştırdım. Katkın için teşekkür ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 30 Mayıs 2016; 17:38:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guc kaynagin sıkıntı cikarabilir diye 280 demedim.bu modelde problem olmaz uyar sisteme ve simdi 1gb kullanmaktansa 2gb daha iyi olur tabi sonu yok 3 4 8 diye gidiyor kart guclendikce sistemin de ayak uydurmasi gerekiyor basina masraf cikarir hizli kartlar.
  • quote:

guc kaynagin sıkıntı cikarabilir diye 280 demedim.bu modelde problem olmaz uyar sisteme ve simdi 1gb kullanmaktansa 2gb daha iyi olur tabi sonu yok 3 4 8 diye gidiyor kart guclendikce sistemin de ayak uydurmasi gerekiyor basina masraf cikarir hizli kartlar.
    Peki 270 ile ne kadar fark olur mesela tahmini FPS artışı ne kadar olur ve oyunların grafiklerini ne kadar daha arttırabilirim ? Biraz detaylı bilgi verirsen sevinirim çünkü son kararlarımı vermekteyim.

Şuan elimdeki kartı satarak üstüne biraz daha para koyup dediğin kartı almayı düşünüyorum eğer kafama yatarsa. :)
    Zaten birkaç yerde Bellek okadar önemli değil asıl önemli olan diğer değerler diye okumuştum.. (GDDRX, Xbit ,XMhz gibi veya DirectX sürümü)

Birkaç kişi daha yanıt verse daha da netleşirdi ama neyse. :D

• 6850 crossfire ile 270x'i geciyordum bu durumda tek 6850'den baya fark eden bir karttir 270 ama islemcin izin verdigi kadar oynarsin overclock yapman gerekebilir.elindeki karti cikarip 1500 lira verip 970 bile taksan ayar acarsin ama fps fazla artmaz.bunlari soyluyorum cunku 270 alacam ikiye katlayacak diye dusunme ama fark olur.bellek onemli aslinda ama bellegi dolduracak gpu olmadiktan sonra bir anlami yoktur mesela 240 modelinin 2 ya da 4 gb olmasinin bir anlami yok gpu zayif.270 modelinde de var 4gb ikinci elde bulamazsin belki ama yine cok anlami yok gpu kadar oynuyorsun ram ayar acmana yardimci oluyor texture ayari mesela 4gb de olsa yetmeyen oyun var daha fazla istiyor kartin isterse 980 olsun yani ram kadar oynadigin durum da olabiliyor bu islerin belli bir kurali yok sisteme uygun kart bulmak onemli.
  • quote:

6850 crossfire ile 270x'i geciyordum bu durumda tek 6850'den baya fark eden bir karttir 270 ama islemcin izin verdigi kadar oynarsin overclock yapman gerekebilir.elindeki karti cikarip 1500 lira verip 970 bile taksan ayar acarsin ama fps fazla artmaz.bunlari soyluyorum cunku 270 alacam ikiye katlayacak diye dusunme ama fark olur.bellek onemli aslinda ama bellegi dolduracak gpu olmadiktan sonra bir anlami yoktur mesela 240 modelinin 2 ya da 4 gb olmasinin bir anlami yok gpu zayif.270 modelinde de var 4gb ikinci elde bulamazsin belki ama yine cok anlami yok gpu kadar oynuyorsun ram ayar acmana yardimci oluyor texture ayari mesela 4gb de olsa yetmeyen oyun var daha fazla istiyor kartin isterse 980 olsun yani ram kadar oynadigin durum da olabiliyor bu islerin belli bir kurali yok sisteme uygun kart bulmak onemli.

Overclock hakkında pek bilgim yok ama yaparım yani nolacak ki. Çok zorlamadan yani fazla risk almadan orta seviyede arttırırım pek bir zarar çıkmaz diye düşünüyorum. Şimdi düşündüm de Ram'e önem veriyorum fakat bütçem yok bende bütçe açısından imkan bulduğumda Ram'i yüksek ekran kartlarına geçerim. Şuan bu kart ile FPS değerlerinde 50 civarı bir artış olsun benim için yeter.
    Ama sende net bir şey söyleyemiyorsun onun için de biraz risk almam gerek sanırım. Neyse risk almayı seçerim sanırım bu sefer. :)

Yardımın için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    10 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI TAVSİYESİ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.