Şimdi Ara

Ekran kartı takınca görüntü gelmemesinin nedeni ne olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Değişik bir sorunla karşı karşıyayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Anakartın markası ECS H61H2-MV ve bilgisayar Exper marka hazır kasa. Anakart da ona göre özelleştirilmiş, UEFI ekranı Exper logosuyla geliyor. Bilgisayarın orjinali Windows 8.1 ve bu haldeyken daha önce ATI HD 4650 ve 4850 taktığımızda görüntü gelmemişti. Daha sonrasında Intel graphics ile ekran kartsız açıp Legacy Catalyst driver kurunca bir anda görüntü gelmeye başlamıştı. Bu arada BIOS ekranı dahil hiçbir görüntü gelmiyor. VGA HDMI da farketmiyor.
    Bu bilgisayarı yıllar sonra temizledim orjinal Windows 10 kurdum açtım her şeyini hallettim ve kapatıp ekran kartını taktım. Yine aynı sorunla karşı karşıyayım. AMD 5000 serisi üzerine Windows 10 driver çıkarıyormuş, yine de aynı catalyst driverını w7-w8 için yazsa da w10 a kurdum sorun çıkmadı. Ekran kartını geri taktım simsiyah ekran.
    Anakart BIOS'ta Integrated graphics'i kapatmak için bir sekme yok. Her sekmesine tek tek girdim ama yok. Intel Graphics OC bile yapabiliyorum ama kapatamıyorum. Zaten harici grafiği takarsam da görüntü alamıyorum, o zaman kapatma ayarı çıksa desem. Veya 2000 model anakartta bile harici grafik takılıysa dahili grafiği iptal et gibi ayarlar olur bunda yok.
    Windowsu intel ile açıp aygıt yöneticisinden intel graphicsi iptal ettim denedim olmadı(youtube da gördüm)
    En son eski düzene döneyim Windows 8.1 kurayım dedim orjinal kurdum. Ve aynı sorun devam ediyor.

    Sorunu özetlersek; intel i3 3220 ile hiçbir sorun yok anakarttan vga bağlayıp görüntü alabiliyorum. Ati 4650, Ati 4850, Nvidia 9600GT takınca simsiyah bir ekran alıyorum. No signal HDMI VGA bağlarsam yazıyor. Bilgisayar açılıyor harddisk sesinden vs anlıyorum ama görüntü yok.

    PSU 300W yeterli bir psu. Zaten 4650 harici güç istemiyor eskiden 200-250W bir psu ile çalışıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 15 Temmuz 2017; 13:54:19 >







  • ekran kartının yonga seti zarar görmüş olabilir mi dersiniz? çünkü dediğiniz üzre hd 4... series bir ekran kartı bu. hd 5... series değil. mesela bende şu an ekran kartı satın alamadığım(almak istiyorum, ama alamıyorum) için hd 2400pro sonic kullanıyorum. bende sorunsuz windows 10 açılıyor.
  • bu tip sorunlar genelde anakart yuzunden oluyor port da bozulabiliyor.gecenlerde kuzenin evinin yakinina yildirim dusmus butun parcalari denedik anakart ucmus o da goruntu vermiyordu.ikinci el parcalar bulup hallettik hani olmuyorsa ugrasmayin diye soyluyorum.
  • Cevaplar için teşekkürler. PCI E bozuk değildi emindim çünkü W8.1 deyken çalışıyordu. Ekran kartı takılıyken CMOS sıfırladım ve açtığımda BIOS ekranına girebildim(ekran kartı takılıyken), ama boot edemiyordu çünkü bios un default ayarlar legacy ayarlıydı ve uefi'ye çekince ekran kartını okumuyordu. Ben de manuele alıp boot ayarlarıyla oynadım, hem uefi hem ekran kartını okuyacak şekilde yaptım. Sorun çözüldü.

    Peki daha önce driver yükledim düzeldi muhabbeti ne derseniz hiçbir fikrim yok, o zaman da mantıksız gelmişti driver yükleyince çalışması. Driver olmasa da bütün ekran kartları ilk açılışta görüntü vermeliydi, nitekim öyle de oldu.
  • Anaartınıza bios güncellemesi falan yaptınız mı veya baktınız mı güncelmi biosu? Çok eskiden benzer bir sorun başıma gelmişti ati chipsetli bir anakarta bios güncelleyince nividia harici grafik kartını gördürebilmiştim. Ya da tam tersi gibi bişeydi tam hatırlayamıyorum.
  • Ekran kartın beni haksız çıkartmayacak. Çünkü bu tip durumlar, bir şeylerin habercisi olabiliyor, kimi zaman. Umarım yanılıyorumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.