Arkadaşlar eski bilgisayarıma, yeni bir ekran kartı aldım.
Anakartımın dahili ekran kartını kullanıyordum bir süredir, daha önceki ekran kartım yandığından beri.
Anakartım: ASUS m4a88t-m/usb3 Yeni aldığım ekran kartı: MSI Geforce GT 730
Kartı yuvaya taktım, pcyi açtım, driverini yükledim (web sitesinden güncel halini de indirdim).. PC açıldı da..
Ancak çözünürlük artmıyor. Yazılımını çalıştırmayı denediğimde şu uyarı geliyor:
NVIDIA display settings are not available. You are not currently using a display attached to an NVIDIA GPU.
Ekran kartı ile anakart uyumsuz olsa, ekran nasıl açılıyor, monitörün kablosu yeni karta bağlı, dahili karta değil.. Kablo sorunu var desem, aygıt yöneticisinde de ekran kartını görüyor ama üzerinde ünlem işareti var..
Yani şu anda ekran kartını ne görüyor, ne de görmüyor.. Saatlerdir bununla uğraşıyorum. Defalarca kez sildim yükledim, olmadı..
Hatta BIOS ayarlarında Internal display sayfasında PCI, IGFX, GPP, GFXO seçeneklerini bile teker teker denedim, olmadı ne yaptıysam.
Umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar.
bazen MSI kartlar bunu yapıyorlar, şu anda yüklü olan sürücüyü program ekle kaldırdan kaldırın, aygıt yöneticisinden de aygıtı kaldır dedikten sonra PC yi kapatıp tekrar açın. aşağıdaki linkten işletim sisteminize göre sürücüyü indirip kurun. eğer linkteki sizin ekran kartınız değilse MSI sitesinden modeline göre driver bulup onu yükleyin.