Şimdi Ara

Ekran kartı soğutucu tavsiyesi (Palit HD4850)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Palit'in referans tasarım olmayan Hd4850 model ekran kartına sahibim. Resimler şu şekilde:

Bu benim ekran kartım (Burada çıplak :)

Fanla birlikte şu şekilde

Bu da referans tasarımlı bir hd4850

Şimdi sorunum şu ki bu fan çok gürültülü çalışıyor. Çok iyi soğutuyor (boşta 40 tam yükte 60-65 arası) fakat sesi en düşük %26lık devirde bile dayanılmayacak seviyede. Temizlemek fayda etmiyor. Sonuç olarak bu soğutucuyu değiştirmek istiyorum. Fakat sorun şu ki referans tasarım olmadığı için buna uyacak sessiz bir soğutucu bulmakta zorluk çekiyorum. Sanki piyasadaki tüm vga soğutucular referans tasarımlar için üretilmiş gibi. Örneğin uzun zaman incelediğim uygun fiyatlı ve sessiz Akasa Neo Vortexx'in benim karta uymadığını acı biçimde öğrendim. Şimdi sizden ricam bu karta uyabilecek bir soğutucu biliyorsanız bana yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkürler.

• Akasa neronun uymama nedeni kartın arka kısmında kalan yükseklikler galiba. O bileşenlerin yüklekligibi bi ölç sonra bak bakalım bu sogutucya uyarmı..

http://www.hepsiburada.com/arctic-cooling-accelero-twin-turbo-ekran-karti-sogutucusu/ProductDetails.aspx?productId=bd999644&categoryId=1125

Buda uyumluluk tablosu

http://www.arctic-cooling.com/downloads/compatibility/height_restriction_drawing_AcceleroTwinTurbo.pdf

Buda olabilir bir ihtimal..

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN19182

Eger bu sogutucu yuvaya uyarsa (uyar diye düşünüyorum) firebal a mesaj atarak ögrenebilirsiniz hiç bir yere çarpmaz gayet yüksek tabandan..

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000138

• Dostum bana kalırsa 70-80tl verip'de soğutucu alma şimdi o kartı bu şekilde 120-130tl arası satarsın üstüne 80tl versen 200-210tl eder kendine ya 0 yada 2.el sessiz ve temiz erkan kartı alırsın...

Şimdi gelelim önerime kartın üstündeki fanı sök makine yağı varsa daha iyi olur bir temiz yağla (elinden böyle şeyler gelirse yap aman ha sonra kartı eline alırsın ) eğer ses kesildiyse sorun yok , daha iyisi fanı sök ve yerine sessiz ve performanslı 60mm bir fan yerleştir çok daha serin ve sağlam olur... hiç biriyle uğraşmam diyorsan 2. el bölümünden 30 ila 50tl arası sağlam bir soğutucu bulursun..Kolay gelsin
  • benımde ekran kartımın fanı düzenli dönmüyor 15 20 ytl lik bi fan taksam işimi görürmü? eskisi gibi
    markası
    GT8600 nvdia
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

benımde ekran kartımın fanı düzenli dönmüyor 15 20 ytl lik bi fan taksam işimi görürmü? eskisi gibi
    markası
    GT8600 nvdia

eğer düzgün ve sağlam tutturursan neden olmasın hatta eskisinden iyi soğutur..
  • 15-20 tllik fan senin işini görecektir ama unutmadan 4$ da macun için harcaman gerekecek Murat gözden kaçırmışsın
  • Arkadaşlar şöyle bişey buldum. Eski olduğu için 4850 uyumluluk listesinde yok fakat yorumlarda biri 8800gt ile uyumlu demiş.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=S0218

Bu da incelemesi:

http://www.pclabs.com.tr/2006/03/01/hizli-ve-sessiz-arctic-cooling-accelero-x1/

Bana benimkine uyabilecek gibi geldi resimlerle karşılaştırınca siz ne dersiniz?

• Arkadaşım nvidia ve atinin gpu kenarındaki deliklerin yerleri aynı değildir. O yüzden olmayacaktır. Aynı soğutucuyu bende 8800gt mde kullanıyorum. Ama sadece gpu kenarındaki vida yerleri denk geliyor. Diğer vida yerleri kartın delik olmayan yerlerine geldiği için kısa devra yapmasın diye yalıtkan bant yapıştırdım.
  • http://www.sanalmarketim.com/urun/029d11e603c1a3f9256a24d31ed9cbe0/THERMALTAKE-Duorb--VGA-sogutucu-CL-G0102

bu ürün 80 lira ama bendeki vapor-x ten bile daha iyi soğutmayı daha da sessiz şekilde yapıyor

Mesut Çevik'in video incelemerinde vardı bir bak istersen herşeyi hazır geliyor zaten. 80 Liraya çözmüş olursun tüm sorunu hatta overclock bile yaparsın

• Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlar için. Ben bi cesaretle Vatan'dan Akasa Vortexx Neo'yu aldım 45 liraya. Alüminyum ksımdan 5-6mm lik ufak bir parçayı kesmek zorunda kaldım ( tırnak makasıyla ) ve fan kablosunu tutan tırnaklardan birini de kırdım. Bunları yapınca tam uydu. Gayet sessiz çalışıyor. Çekirdek hızını 675 e, bellek hızını da 1050 ye çıkardım. Şu an boşta 39 tam yük altında en fazla 63 derece oluyor. Şimdi size bir sorum daha var. Fanı molex çeviriciyle güç kaynağına bağlayınca çok daha soğuk oluyor fakat hızlı döndüğü için biraz sesli çalışıyor. Şu an anakarttaki fan girişine takılı. Yalnız önceden ati catalyst ile fan dönüş hızını kontrol edebiliyorken şimdi ayarlayamıyorum gib sanki. %26 da da %100 de de aynı sesi veriyor. %100 e getirince biraz daha gürültülü çalışması gerekmez mi? Ya da %26 ya getirince daha sessiz çalışması gerekmez mi?

Ha bir de @Karayell, makine yağını denedim fakat işe yaramadı eski fanda.

• fanı anakarta bağladıysan anakartın biosu üzerinden fan devrini ayarlayabilirsin, catalistten ayarlayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

15-20 tllik fan senin işini görecektir ama unutmadan 4$ da macun için harcaman gerekecek Murat gözden kaçırmışsın

termal macun 3-6 derece fark yaratabilir çok doğru söylüyorsun can
  • quote:

Orijinalden alıntı: hornyboi

Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlar için. Ben bi cesaretle Vatan'dan Akasa Vortexx Neo'yu aldım 45 liraya. Alüminyum ksımdan 5-6mm lik ufak bir parçayı kesmek zorunda kaldım ( tırnak makasıyla ) ve fan kablosunu tutan tırnaklardan birini de kırdım. Bunları yapınca tam uydu. Gayet sessiz çalışıyor. Çekirdek hızını 675 e, bellek hızını da 1050 ye çıkardım. Şu an boşta 39 tam yük altında en fazla 63 derece oluyor. Şimdi size bir sorum daha var. Fanı molex çeviriciyle güç kaynağına bağlayınca çok daha soğuk oluyor fakat hızlı döndüğü için biraz sesli çalışıyor. Şu an anakarttaki fan girişine takılı. Yalnız önceden ati catalyst ile fan dönüş hızını kontrol edebiliyorken şimdi ayarlayamıyorum gib sanki. %26 da da %100 de de aynı sesi veriyor. %100 e getirince biraz daha gürültülü çalışması gerekmez mi? Ya da %26 ya getirince daha sessiz çalışması gerekmez mi?

Ha bir de @Karayell, makine yağını denedim fakat işe yaramadı eski fanda.

sorunu cözmene sevindim eski fanı nasıl yağladın oda önemli ben bazen şırınga ile yağlarım neyse sorun bitmiş hayırlı olsun...

• Sen şimdi onu anakart üzerine bağlayarak onu bir kuzey köprüsü soğutucusu gibi elektrik veriyorsun o yüzden ekran kartı programından yapacağın ayarlar bir işe yaramaz

Ekran kartı üzerinde fan girişi var ise oraya bağla o zaman CCC sana fan ayarlamana izin verecektir yok eğer ben ille ana karta bağlarım diyorsan anakartın yazılımını indir oradan istedğin gibi fan ayarı yapabilirsin. 45 liraya yine güzel değerler elde etmişsin. Ve en önemlisi de sessiz
  • Ekran kartının üzerindekine uymuyo ya maalesef. Ufacık 2 pinli bir girişi var onun. Zaten başıma ne geldiyse Palit'in özel dizaynı yüzünden geldi Neyse ben de oraya takamayınca güç kaynağına taktım fakat baktım biraz gürültülü oluyor. Sonra anakarta taktım. Şu an biostaki değer 1750rpm gösteriyor fakat değiştiremiyorum oradan da. Akasanın çok güzel ürünleri var bu da onlardan biri:

http://www.pclabs.com.tr/2008/03/03/akasa-fan-kontrolculer-incelemede/4/

En güzeli bu sanırım tüm fanları kontrol etmek için fakat hiçbir yerde satılmıyor. İyice kontrol manyağı oldum bu aralar

• Akasa olması şart değil her hangi bir fan controller devresi de işini görecektir. Hatta elinden geliyorsa kendin bile yapabilirsin

Bu arada işlemcin nedir? 1050ye ve 675e çekmişsin hızları ama ?

http://www.sanalmarketim.com/urun/52df8407039f6447212732234d0cfc4c/COOLTEK-Fan-Kontrolcusu

bu 3 pinliler için en uygun fiyatlısı sanırım

yok benim fan contorller devrem şekilli olsun güzel dursun diyorsan da

http://www.sanalmarketim.com/urun/e893ba789a65ba1fd1d6931c34e48ef3/XILENCE-3.5#34;-3x-Fan-1x-Isik-Kontrolcu-Paneli

bu da senin için güzel bir seçenek olabilir dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 28 Şubat 2010; 13:04:04 >

• Ati Hd4850 işlemci, ilk mesajda yazmışım sadece. SpeedFan programını denedim fakat ekran kartına ya da anakarta bağlı olsa da direk fanı kontrol etmeye izin vermiyor. Biostan da değiştiremediğime göre tek çare fan kontrolcüsü gibi gözüküyor. Bir de internette 2pinden 3pine dönüştürücü aradım fakat hiç rastlayamadım. Benim ekran kartında 2pinli giriş olduğu için anakartın 3pinlisine takmak zorunda kalmıştım. Böyle bir kabloyu bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

Şöyle bir resim buldum yabancı bir sitede:http://www.performance-pcs.com/catalog/images/products/3-Pin_2-Pin_D_01.jpg

• Kablo uçlarına hangi elektriğin geldiğini öğrenebilirsen eski fan'ın girşini ve kabloları ile yeni fanı birleştirerek kullanabilirsin de ama sonucunda bu gösterdiğin converter'ında yaptığı iş aynısı
  • aşağıda özelliklerini yazdığım soğutucuyu dün 4850 ye taktım ses yok en azından diğer fanlardan kesinlikle duymadım boşta 29-32 arasında ük altında crysis oynarken(tü ayarlar gamer 8 aa açık ) en fazla 42 yi gördüm bu arada çekirdek hızı 690 bellek 1123 te idi Thermalright T-Rad2 GTX Çift Fanlı Ati ve Nvidia Uyumlu VGA Soğutucu
    Teknik Özellikler :

Boyut: 228(U) × 104(G) × 25(Y)

Malzeme: Bakır Heat-Pipe ; Alüminyum Kanatlar

Ağırlık: 790gr. (fan hariç)

Termal Macun: Chill Factor

Termal Macun Direnci: 0,047

Üretici Kodu: T-Rad2 GTX

Ürün Kodu: TR-TRAD2GTX

Güncel Ekran Kartlarına Mükemmel Uyum;

T-Rad2 GTX ürünü 53 ve 61 mm'lik montaj delikleri sayesinde güncel hemen her ATI ve NVIDIA çözümüne uygun olarak üretilmiştir. Ürün Nvidia'nın eski nesil Geforce 6800,7800,8800 ve 9800 serilerine uygun olduğu gibi yeni nesil GTX 250, GTX 260, GTX 275, GTX 285 gibi tek işlemcili ekran kartlarına da uyumludur. ATI' de ise eski nesil X1800, X1900 ile yeni nesil HD 3850,3870,4830,4850 kartlara ve VRM Heatsink satın alındığında HD 4870,4890,5850 ve 5870 gibi kartlara uymaktadır. Kartınızın orijinal soğutucusunu söktükten sonra, uygun aparatlar ve 4 adet vida kullanarak monte edebileceğiniz T-Rad2 GTX ile eski yeni tüm kartlarınızı soğutabilirsiniz.

2 Adet 92mm Şeffaf Sarı Kanatlı Süper Sessiz Fan İle Ekstra Fan Masrafına Son;

İçerdiği 2 adet 92mm çapında şeffaf sarı kanatlı ve siyah çerçeveli, şık olduğu kadar performanslı ve süper sessiz fanları ile sizi ekstra fan satın alma masrafından kurtaran T-Rad2 GTX, fiyat-performans oranı açısından da sizi memnun etmeyi hedefliyor. 1500 devirde dönen ve sadece 22dBA ses üreten bu özel fanlar ile sessiz ve etkili soğutmanın keyfini çıkarın. T-Rad2 GTX ile isterseniz bu iki fan yerine, satın alacağınız Thermalright X-Silent120 gibi 120mm çapında tek fan da kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.